ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Emsica
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrimiçi
Üyelik Tarihi:
3 Saat 3 Dakika önce
Son Ziyaret:
5 dakika önce
Toplam Mesaj:
4
Paylaşım Sayisı:
4 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Harun ŞENEL
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Harun ŞENEL

SON 4 MESAJI

Akvaryum, Balık, Ekipman Ve Tasarım Tavsiyesi
Yorumlarınız için teşekkürler. Kafamda kurduğum ve istediğim akvaryum aslında böyle bir şey( Kum rengi sarı düşünmüştüm ama mümkün değilmiş) Ancak bu akvaryumdaki bitki sayısı benim için fazla bile ömrünün uzun olması benim için tek kıstas müdahale edip değiştirmek yerine izlemek istiyorum. Tür olarak neler tavsiyeniz olur. Renkli ve küçük ırklar istiyorum.


Örnek Akvaryum.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/250699/230920241038471.jpg[/IMG]
Akvaryum, Balık, Ekipman Ve Tasarım Tavsiyesi
[QUOTE=Emirrztrk]Büyük balık küçük balık değil aslında durum. İşin doğrusu karides ile birlikte beslenebilen balık türü diye bir şey yok. Biz bunu yoğun bitkili ve saklanma alanlarına sahip akvaryumlar kurarak deniyoruz. Uyumlu tür diyebilmemiz için hiçbir şart altında saldırmıyor yavrularını yemiyor olması gerek. Diğer türlere göre daha az saldıran türler yok değil onlara yönelirseniz işiniz daha kolay olur.[/QUOTE]

Dediğinizi anladım ve notumu aldım. Peki bir soru sormak istiyorum size bitkili akvaryumun bir tamamlanma ömrü veya bitki kullanım ömrü varmıdır. Akvaryum döngüsü ne zaman tamamlanır bitkili olursa.
Akvaryum, Balık, Ekipman Ve Tasarım Tavsiyesi
[QUOTE=Emirrztrk]Merhabalar öncelikle bahsettiğiniz kum silis kum ve silis kumda çok sınırlı bitki türleri yaşayabilir echinodorus, saz türleri gibi ve genelde bunlar budanabilen ve arka planı tam kapatabilecek bitkiler değil. Yoğun bitkili akvaryum haricinde karides ve balıkları birlikte yaşatmaya çalışmak pek mantıklı olmayacak çünkü saklanmaları zor olacak. Kendi kendine yetebilen bir ekosistem kurabilmeniz için ciddi bir süreç gerekiyor ayrıca azot döngüsünde bitkilerin önemli rolü var. Filtre olarak alt sump veya dış filtre tavsiye ediyorum biyolojik filtrasyona ağırlık verirseniz işiniz doğru yürür.[/QUOTE]

Yorumunuz için teşekkürler. Büyük balık beslemek istemediğimden karideste olsun istemiştim. Eğer arada bir savaş çıkacaksa karidesi eleyebilirim. Besleyeceğim balıklar max 3-4 cm olsun ki akvaryumun büyüklüğü ön plana çıksın.
Akvaryum, Balık, Ekipman Ve Tasarım Tavsiyesi
Merhaba;

Şuan için elimde ne akvaryum ne balık nede bitki var sıfırdan bir kurulum yaparak başlamak istiyorum. Ne istemediğimi biliyorum. İstemediklerimden yola çıkarak istediklerimi bulmamda bana yardımcı olabilecek herkese teşekkürler mi sunuyorum.

1- Küçük bir akvaryum istemiyorum.
2- Çok çeşitli ve çok adetli balık istemiyorum.
3- Sesli çalışan bir akvaryum istemiyorum.

İstediklerim ise şöyle

1- Okyanus kumu renginde bir dip malzemesi istiyorum ( altın sarı)
2- Bakımı fazla olmayan her şartta yaşayabilecek istilacı olmayacak bitki istiyorum.
3- Kaya, mağara ve dal kullanmak istiyorum.
4- İstediğim türler ise ihtiyaç kadar vatoz dipte ve mağarada görmek hoşuma gidiyor. 1-2 tane çöpçü yine dipte görmek hoşuma gidiyor. Ana balıklar olarak renkli bir akvaryum görüntüsü istiyorum. Üreme vb bir girişimim olmayacak. Renkli canlı canlı bir görüntü izlemek istiyorum. (Sarı turuncu mavi mor) Belki görsellik ve işlevsellik açısından karides ve salyangoz tercih edebilirim.
5- Uzun süre kirlenmeyecek kendi eko sisteminde canlı kalabilecek.

Yukarıda saydıklarımı bir bütün olarak değerlendirdiğimizde kendi filtre ve motoru yeterli gelecek dışardan çok az müdahale ile temiz kalacak, gözü yormayacak seyir zevki verecek ve sessiz olacak bir akvaryum kurmama yardımcı olabilirmisiniz.

Akvaryum için odamla bütünlük sağlaması açısından mobilyalı bir akvaryum tercih edeceğim. 150x50x60 ölçülerinde beğendiğim birkaç model var. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.