ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
İlayy
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrimiçi
Üyelik Tarihi:
3 Saat 49 Dakika önce
Son Ziyaret:
14 dakika önce
Toplam Mesaj:
7 [7.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
6 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
ilayy
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

ilayy

SON 6 MESAJI

Akıntıya Karşı Yüzmeye Çalışıp Savruluyorlar
[QUOTE=Muhammedbedri]
Merhaba benimde moli tankım var kılıç moli ve lepistes bakıyorum molilerin yerde sabit durması savrulması hiç iyi değil balıklarınızın sağlığı kötüye gidiyor ilk fırsatta bir hava motoru ve pipo filtre alıyorsunuz yada sumplu pipo alıyorsunuz iç filtreyi içerden çıkartın bu hacimde suyu karıştırmaktan başka bir şey yapmayacak tavsiyem sumplı pipo bende kullanıyorum içerisine de zeloit seramik ve karbon koyun tamamdır filtre işi 2 adım o taşlar kesinlikle çıkması gerekiyor salınım yapıp balıkları zehirleyebilir aynı şey sahte bitkiler içinde geçerli trendyolda ahs marka 200 TL ye Hagen kum var ondan alın yıkayın onu koyun akvaryuma aldığınız zaman nasıl koyacağınızı anlatırım ve Çeşme suyunu kesinlikle olduğu gibi kullanmayın bir su düzenleyici kullanmalısınız aksi taktirde solungaçlarına zarar gelir balığın [/QUOTE]

Merhaba, çok teşekkür ederim. Taşları ve bitkileri çıkardım öncelikle. Suyu ilk başta balıkları koymadan 2 3 gün dinlendirmiştim aslında ama yarın hemen filtre ve su düzenleyiciyi hallediyorum.

İyi geceler dilerim.
Akıntıya Karşı Yüzmeye Çalışıp Savruluyorlar
[QUOTE=ÇaĞRı]
Merhabalar,
Arkadaşlar gerekenleri zaten söylemiş, eğer dikkate almazsanız ölü balıkları akvaryumdan toplamaya ve balıklarım neden öldü diye başlık altında konu açmak üzeresiniz. Ertelemeden söylenenleri yaparsanız üzülmez ve çare arayışında olmazsınız. Keyifli hobiler dilerim.[/QUOTE]

Arkadaşlar gerekenleri zaten söyledi ve bende dikkate alacağımı söyledim. Balıklarım için en iyisini yapmaya çalışıyorum. Teşekkürler.
Akıntıya Karşı Yüzmeye Çalışıp Savruluyorlar
[QUOTE=Gökdeniz Kale]Hacminiz yetersiz.
Kırmızı balık plati, diğer üçü zebra danio gibi geldi. Boyalı taşları, yapay bitkileri çıkartın. Bu akvaryumda salyangoz beslenir sadece.
Biran önce daha büyük bir akvaryuma geçin. [/QUOTE]

Kırmızı balığı bilemiyorum olabilir ama diğer sarıların zebra danio olması mümkün değil. Bombeli bir akvaryum ve söylediğiniz kadar salyangozluk değil. Teşekkürler yine de, yapay bitki ve taşlar için dedikleriniz içinse dikkate alacağım.[EDIT]İlayy,2024-10-23 22:09:12[/EDIT]
Akıntıya Karşı Yüzmeye Çalışıp Savruluyorlar
[QUOTE=Mirza Adar ]Merhabalar. Beslediğim Balıklar arasında zamanımda bu davranışı gözlemledim. Kılıçkuyruklar ve kiraz barolarım çok sık yapıyordu.

Akıntı olduğu yere gidip kendileri bırakıyorlardı. Kılıçkuyruklar ise akıntıya karşı yüzüp, birden kendilerini salıyorlar. Bu hareketi tekrar tekrar yapıyor, oyun olduğunu düşünüyorum.

Eger balıkların yem yemesinde, ve günlük hareketlerinde herhangi bir problem yoksa bir sıkıntı yoktur

Siz yine de gözlemlemeye devam edin. Keyifli hobiler [:iyi:][:nazar:][/QUOTE]


Teşekkür ederim fakat bu görüntü beni pek mutlu etmiyor açıkçası. Normali buysa bilemiyorum tabiki ama dediğim gibi mutsuzlar gibi düşünüyorum. Aktif yüzmeleri yok ama yem yemelerinde sıkıntı yok, kabızlık vs de görmüyorum. Ama yoruluyorlar gibi düşünüp motoru kapattığımda bir köşeye toplanıp duruyorlar. Bu köşeler ya motorun etrafı ya da dibe inmek oluyor. Mutlu mutlu neden yüzmüyorlar, nerede eksik yapıyorum orasını bilemiyorum..

Teşekkür ederim, yorumlarınızı dikkate alıp öncelikle motoru değiştireceğim.

Hayırlı akşamlar diliyorum, keyifli hobiler🌸🌸
Akıntıya Karşı Yüzmeye Çalışıp Savruluyorlar
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/251719/231020242130281.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/251719/231020242130281.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/251719/231020242148251.jpg[/IMG]

Teşekkür ederim, şuan da görseller açılıyor mu bilemiyorum ama söylediklerinizi dikkate alacağım.

Akıntıya Karşı Yüzmeye Çalışıp Savruluyorlar
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/251719/231020242129011.jpg[/IMG]


Merhabalar,

Hobiye henüz çok yeni başladım. Yaklaşık 1 hafta oldu. Balıklarım Moly diye biliyorum. Sorum ise şu, hava motorunun karşısına geçip akıntıya karşı yüzmeye çalışıyorlar ve bir süre sonra yorulup savruluyorlar. Motorun dışarıdaki hortumunu sıkıştırıp havayı minimuma indirdim ama yaptıkları değişmiyor. Motoru kapatınca da dibe çöküp duruyorlar. Mutsuzlar gibi hissediyorum. Böyle neşeyle yüzmüyorlar hiç. 2dişi 2 erkekler. Konuyla alakalı bilgi verebilirseniz çok sevinirim.

Bir de suya sadece 42L için 1 çay bardağına 1çay kaşığı kaya tuzu eritip döktüm. Isıtıcısı 25-26 derece arasında. Yapmam gereken, eklemem çıkarmam gereken konuları yazabilir misiniz? Değerli bilgilerinize ihtiyacım var. Şimdiden teşekkür ederim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.