ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
E-ERDEMM
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
08 Temmuz 2008 13:14
Son Ziyaret:
31 Mayıs 2009 01:07
Toplam Mesaj:
33 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Erdal Erdem YAZAREL
Doğum Tarihi:
07 Eylül 1986
Yaş:
38
İl:
Ankara
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Erdal Erdem YAZAREL

SON 10 MESAJI

KOVAYEM

NLS yemin kovası 2270gr tetranın kovası 4küsür kg dır. Türkiye'de en uygun alacağınız yer Mus Akvaryum'dur. Çünkü başka yerde kova olarak satılmıyor. Yurtdışından getirtmek isterseniz 180-200YTL arasında bir rakam ödersiniz.

Ben herkese tetra-sera yerine NLS kullanmasını tavsiye ettim sizede onu tavsiye ediyorum. Pahalı diye vazgeçmeyin. Faydasını kat ve kat göreceksiniz.

Saygılar...

denex yemin zararları
[QUOTE=Fişherman][QUOTE=E-ERDEMM][QUOTE=Fişherman]Pek önerilen bir yem değil. Piyasada daha kaliteli ve besleyici yemler varken Dan-ex kullanmanızı önermem.
 
Saygılar,
[/QUOTE]
Emre Bey Dan-ex yemle ilgili yaşadığınız bir sıkıntı varmı? Bu yemi neden önermiyorsunuz?
[/QUOTE]
 
Hayır kullanmadım ama yanlış hatırlamıyorsam bir yerde okumuştum. Yemin içeriğinde yağ oranı çok yüksek. Kontrolsüz şişme ve yağlanmaya sebebiyet verebiliyor. Aynı zamanda hormon katkılarıda bulunmaktaymış.
 
Saygılar,
[/QUOTE]
Protein değeri yüksek olan yemlerde yağ oranıda yüksektir. Proteini arttırdıkça zaten otomatik olarak yağ oranıda yükselir. Önemli olan bu gibi yemleri kontrollü vermektir. Yoksa Thera a da şişme ve yağlanma yapar, bits de granmeat de. Ayrıca bu yemlerde hormon olduğunu düşünmüyorum. Yani varsa da en azından yasal olarak kullanımı serbest hormonlar kullanılıyordur. Yoksa şu yemde hormon yoktur diye söz edemeyiz zaten.
Bence kaliteli bir yem. Ana öğün olarak kullanılmasa da ara öğünler de ya da 2 günde 1 defa verilmesi taraftarıyım.
Dünya da işlenmiş protein kullanmayan ender üreticilerden biridir larviva firması. Kaliteli yemlere sahiptir. Yalnız işlenmemiş protein kullandıkları için kısa sürede tüketeceğiniz kadar alın. Aksi takdirde protein ve vitamin oranında bozulmalar yaşanacaktır.
Saygılar...
DIY güneş paneli
Bayram dolayısıyla internete girişim pek mümkün olmuyor. Bayramdan sonra çeviriyi yapacağım.
denex yemin zararları
[QUOTE=Fişherman]Pek önerilen bir yem değil. Piyasada daha kaliteli ve besleyici yemler varken Dan-ex kullanmanızı önermem.
 
Saygılar,
[/QUOTE]
Emre Bey Dan-ex yemle ilgili yaşadığınız bir sıkıntı varmı? Bu yemi neden önermiyorsunuz?
DIY güneş paneli
Yapmasakta tartışırız, bilgilerimizi güncelleriz. Bir de bakmışsınız ki kimsenin aklına gelmeyecek fikirler ortaya çıkmış olurTebessüm
Şu aralar bayram telaşından pek siteye giriş olmaz sanırsam. Ama bayramdan sonra tam gaz devam ederiz.
DIY güneş paneli
Ali Bey'in vermiş olduğu link biz amatör uğraşanlar için baya yararlı bir link. Konuyu inceledikten sonra biraz uğraş gösterecek olan kişilerin bie yapabileceği basitlikte bir proje. Yalnız elde edilecek olan enerji 300Watt olurmu bu tartışılır. Tirbünün konumu ve alacağı rüzgar çok önemli. Asgari koşullarda 100Watt üreteceğini düşünüyorum. Bundan 2-3 adet ya da daha gelişmişi yapılırsa istenilen performans alınır. Ypmaya çalıştığımız DIY güneş paneli bu tirbünden alacağımız performansın yarısından bile daha az olacaktır.
DIY güneş paneli
[QUOTE=onuruygun] [QUOTE=olcayaksu]
 
 
 [QUOTE=onuruygun] [QUOTE=E-ERDEMM]Kaç akvaryumunuz var Olcay Bey. 2 tane 3 lü set falan mı:) Gerçi bende 2 akvaryumla 70YTL ödüyorum kışın. evin elektriği ile beraber. Tabi öğrenci evinde 1 kişi ne kadar elektrik yakar orasıda tartışılır:)
Ayrıca bu mesajınızdan sonra kesin kanaat getirdimki sizin DIY pile değil hakiki pahalı pillere ihtiyacınız var:Dil%20Çikarma
[/QUOTE]

Öğrenci evi, tek başımayım. Kışın aylık 80-140 arası değişiyordu geçtiğimiz yıl. Üzerine %70 koyarsak bu yıl sanırım ben bittim. Big%20smile

Gerçi 8 akvaryum vardı, şimdi 2 tane var.
[/QUOTE]
 
Onur;yapma Allah aşkına.Sen iki akvaryumla bittim dersen,biz ne yapalım?Kahkaha

[/quote]

8 akvaryumla bitmiştim, şimdi 2'ye düşürdüm. Umarım bitmem.Big%20smile

Yalnız şu anda kapalı mekanım olmadığı için boş odada yapay ışıklandırmalı sera denemeleri yapacağım. Naylonların siparişi verildi bile. O zaman 20 adet 36W florasan kullanacağım. Isıtma olmayacak ama 12 saat yansalar günde 8,64 kW elektrik gidecek. Kayıplar dahil sanırım ayda 80-100 liraya denk gelecek. Herhalde deney sonucunda çıkan bitkileri satıp hiç değilse 35-40 lirasını kurtarabilirimin hesaplarını yapıyorum. Büyük ihtimal diğer akvaryumların sistemi de daha az elektrik harcayacak şekle girmek zorunda kalacak.Utangaç
[/QUOTE]
Hollanda'da yapay ışıklandırma ile evlerde esrar üretimi yapılıyor. Keşke Hollanda'lı bir arkadaşım olsaydı. Yardımı olabilirdi. Ama izlediğim belgesellerde naylon kullanmıyorlardı onlar. Esrarın bitkisinin ne şartlarda geliştiğini bilmiyorum ama.
DIY güneş paneli
[QUOTE=doenza][QUOTE=olcayaksu]Geçen kışın enaz ödediğim elektirik parası aylık 200 lira idi.Bu rakam bazı aşırı soğuk günlerde 300 lirayı geçti.(Tabi buna evin kendi elektiriğide var.)
 
Yaz aylarındada ev ile birlikte,enaz ödediğim fatura 70 lira.Kaçik
[/QUOTE]
 
 
Tebrikler ;  hobiye ancak bu kadar gönül verilebilir.
+1
[/QUOTE]
Hobiye ancak bu kadar para verilebilir diyecektiniz sanırımKahkaha
Şaka bi yana Olcay Bey'in hobiye verdiği değer yazılarından da belli oluyor.
DIY güneş paneli
Olcay Bey oradaki mesajların hepsini tam okumadığım için yorum yapıp konuyu bölmek istemedim. Konu birazda bura ile alakalı.
Aslında siz güneş paneli sistemini elektrik harcamaları için değilde ısıtma için direk kullansanız daha faydalı olacaktır. Zira ısıtma işlemi için fazla bir güce ihtiyaç olmayacaktır, ve güneş panelleri sistemlerinin ısıtma işleminde performansının kat kat yüksek olduğu aşikar. Siz bunun için bir DIY proje yapabilirsiniz.
Akvaryumun içinde salınım yapmayacak şekilde kaplanmış bir yay gibi oluşturulmuş metaller kullanabilirsiniz akvaryumlarınızda. Zira bunlar ısıtıcıların büyük hallerine benzeyeceklerdir. Bunun giriş ucunuda yapacağüınız güneş paneline bağlarsınız.  Güneş paneli yardımı ile ısıttığınız suyu akvaryumların içinde dönderebilirsiniz.
Bunun için panel yapımı pekte zor değil. Ayrıca size çokta maliyet getirmeyecektir. Bakır kullanarak yapabilirsiniz. Ya da buzdolaplarının arkasından çıkan demirleri kullanarak onları çıkma bir araba camına monte edebilir bu cama sonradan film çektirerek bir panel elde edebilirsiniz. Tabi bütün akvaryumlarınızı ısıtmak için 1 panel yeterli olmayacaktır ama onu da akvaryumlarınızdaki oluşacak ısıya göre arttırmanız mümkün. Bu sistemi geçen gün bir internet sitesinde görmüştüm. Zira ne kadarlık bir ısıtma sağlıyor onu bilemiyeceğim. Ama sizin için kullanışlı olabilir.
Yalnız evim zemin katta diye eklemişsiniz. Gerekli olan güneş ışınını alacağınıza inanıyormusunuz?
DIY güneş paneli
Kaç akvaryumunuz var Olcay Bey. 2 tane 3 lü set falan mı:) Gerçi bende 2 akvaryumla 70YTL ödüyorum kışın. evin elektriği ile beraber. Tabi öğrenci evinde 1 kişi ne kadar elektrik yakar orasıda tartışılır:)
Ayrıca bu mesajınızdan sonra kesin kanaat getirdimki sizin DIY pile değil hakiki pahalı pillere ihtiyacınız var:Dil%20Çikarma
E-ERDEMM2008-09-26 00:08:27

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.