ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ahdevefa
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
28 Aralık 2008 19:44
Son Ziyaret:
13 Nisan 2020 19:25
Toplam Mesaj:
22 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
SALİH ÇİMEN
Doğum Tarihi:
04 Aralık 1981
Yaş:
42
İl:
Konya
Meslek:
MUHASEBECİ
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[img]https://www.akvaryum.com/Forum/imzalar/64049.jpg[/img]SALİH ÇİMEN 100*60*50 1 adet radcap, 2 bebekyüz , 1 orando 4 adet ryukin 65*40*35 full red lepistes

SON 10 MESAJI

Orandolarımda Dış Parazit
Sevgili forum arkadaşlarım, orandalarımda daha 2 gün önce farkına vardığım resimlerde görüldüğü gibi yaralar var. İlk gördüğümde kayalara sürtünmüş olabileceklerini ya da vatozların (cüce vatoz yavruları 2-3 cm ler) yapışmış olabileceğini düşündüm. Ama bugün dikkat ettim ki durum farklı. Gayet sağlıklı balıkların üzerinde bir şey yokken bugün bakınca sert bir yere çarpmış ya da sürtünmüş gibi önce kanamalı bir yara bir gün sonra da sanki içi iltihap dolu bir sivilce gibi bir hal alıyor. Yakından bakınca da yara üzerinde 1-1,5 cm uzunluğunda beyaz renkli ipliksi uzantılar var. Maalesef akvaryumuma bir şekilde dış parazit gelmiş. Daha önce sadece balık biti görmüştüm ve cımbızla alıp işi bitiriyordum. Bu tür parazitle hiç tanışıklığım yoktu. Tecrübe sahibi arkadaşlardan tedavi ile ilgili öneriler bekliyorum. Teşekkürler.[IMG]null[/IMG] [IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/64049/fotograf%204.jpg[/IMG]
Akvaryum Olan Odada Boya Badana Işleri?
Aynı olayı bir ay önce ben de yaşadım. Söylediğin gibi suyu 3/4 oranında çek. Akvaryumu bir bez veya gazete gibi bir şeyle kapat. Balıklar stres yapmasın. Sonra öne doğru çek akvaryumu. Boyayı bitirince de eski şeklini uygula. Bence en basit yol bu.
Japon Dünyasına Yeni Katıldım 500Litrelik akvaryum
Akvayumunuz hayırlı olsun. 500 lt bir japon akvaryumu için bu balıklar çok basit kalmış. Ama daha iyilerini bulana kadar en iyisi bu diye düşünebilirsin. Akvaryumun dekoruna görsellik olarak biraz daha uğraşıp anubias türü bitkileride eklerseniz ve de oranda ranchu veya ryunkinlerin kalitelilerinden araştırırsanız bu akvaryumu seyretmek çok zevkli olur. Hayırlı olsun kolay gelsin.
YENİ AKVARYUMA ESKİ BİTKİ
Arkadaşlar merhaba. japon balığı akvaryumumu iç parazit nedeniyle dezenfekte edip yeniden kurdum. Anubias türü bitkilerim de vardı içinde. Bu bitkileri tekrar akvaryuma almam için yapabileceğim herhangi bir dezenfeksiyon işlemi var mı? Yoksa bitkileri direkt olarak koysam bir sürpriz olur mu acaba? 
İÇ PARAZİT SONRASI YENİ KURULUM
Akvaryum da filtre ve su temizliğine kesinlikle dikkat ederim. Ama yukarıda da dediğim gibi sonradan karantinaya almadan eklediğim bir bitki veya bir balıktan bir hastalık kapmış olduklarını sanıyorum. Balıkları da dediğiniz gibi sürekli gözlemlerim. Dışkıda iç parazit belirtisi vardı.Zaten japon balıklarının en sık rastlanan hastalığı sindirim sistemi bozuklukları olduğunu da biliyorum ama sizin söylediğiniz şekilde ayrıca bir havalandırma tertibatına gerek duymamıştım, bunu değerlendireceğim.İlginize teşekkür ederim.
İÇ PARAZİT SONRASI YENİ KURULUM
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler:İÇ PRAZİT

Akvaryum Kapasitesi (litre):240

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:JAPON BALIKLARI

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):25 C


Filitrasyon: DOLPHIN DIŞ FİLTRE, RESUN İÇ FİLTRE

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: BACTOPUR TABLET 70 LT YE 1 ADET 

Arkadaşlar uzun süredir Japon balığı beslerim. Ama nasıl olduysa iç parazit illetini akvaryuma getirmişim. Belki bir balıkla ya da bitkiyle. Bildiğim bütün tedavileri uyguladım ama balıklarımın 1 tanesi hariç tamamını kaybettim. Akvaryumu sadece su ile temizleyip aynı malzemelerimle tekrardan kurdum. Şimdi tecrübe sahibi arkadaşlara sorum: kumda ya da filtrelerde bu parazitin kalıntısı olma ihtimali var mı varsa ne yapabilirim. Temizliği sadece musluk suyuyla yaptım ve şu anda boş vaziyette çalıştırıyorum. Hazır olunca direkt olarak balık eklesem bir sürpriz olabilir mi? Bir de eski akvaryumda olan bitkilerim şu an başka bir akvaryumda bekliyorlar. Onları yeni akvaryuma tekrar koymamın bir sakıncası olur mu. Olursa bitkilerde nasıl bir dezenfekte işlemi yapabilirim. Teşekkürler.


ahdevefa2015-03-02 01:11:50

Neredeyse tam bir goldfish koleksiyonum olmuştu. Ama şimdi yok.
Japon balığı beslenmesi hakkında
1 gün aç kalmasının zararı olmadığı gibi yararı da olur. Haftada 1 gün aç kalması sindirim sistemi için yararlı bir durumdur hele de bu balık japon ise.
ASLANBAŞ JAPON DA SÜREKLİ KABIZLIK
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: YEMLEMEDEN SONRA TERS YÜZME

Akvaryum Kapasitesi (litre):240 LT

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: ÇÖPÇÜ

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): 24-25 C

Filitrasyon: DOLPHİN DIŞ FİLTRE, RESUN İÇ FİLTRE 

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: HAŞLANMIŞ BEZELYE, FLAGGLY, İNSAN SAĞLIĞINDA KULLANILAN KABIZLIK İLACI(TABLET)  

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : 10 GÜNDE BİR SU DEĞİŞİMİ



Arkadaşlar japon balığını özellikle de oranda ve ryukin i çok severim. Yıllardır da beslerim. Yalnız akvaryumda beslenen japonlarda en sık rastlanan sorun yani kabızlık benim bir balığımın da sorunu oldu. Bildiğim her türlü tedavi metoodunu uyguladım ama bir netice alamadım. Balık akşam yem verdikten sonra ters dönüyor 3-4 saat böyle kalıyor. Bu konuda tecrübesi olan arkadaşlardan görüş istiyorum.Teşekkürler   
JAPON BALIKLARINDA DİBE ÇÖKME
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler:Yemlenme haricinde hareketsiz olarak dibe çökme

Akvaryum Kapasitesi (litre):120

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:Diğer japonlar,melek,çöpçü,vatoz

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):26-28 C

Filitrasyon:dolphin dış filtre+iç filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:Sera baktopur+costapur bunlara ilaveten sarmısaklı yem

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :Hemen hemen 5-6 senedir japon balığı beslerim.Bu balıkları alalı 20 gün kadar oldu.Red cap orandolarımın yanına ilave edip damızlık yapmak amacıyla akvaryumcuda gayet sağlıklı gördüğüm orandoları eve getirdim ertesi gün balıkların üzerinde balık biti olduğunu farkettim elle  temizledim ama balıklarda da anormal durumlar vardı.Akvaryumun dibine çöküp hareketsiz şekilde saatlerce bekliyorlar.Bu balıklarda kabızlık sorununu biliyorum ama bunun ne olduğunu anlayamadım.İlaçlardan da bir fayda görmedim.büyük ihtimalle sindirim sistemi ile alakallı bir durum diye tahmin ediyorum.bu konuda bilgisi olan arkadaşların yorumlarını bekliyorum.

ilangilerimden neden yavru alamıyorum
Selam arkadaşlar. Yavrudan alıp büyüttüğüm ilangilerim var. Yaklaşık olarak 7 aydır bendeler. Bir dişiden bundan yaklaşık 3 ay önce 6  tane yavru aldım. İlk yumurta alışıydı ve ben kendisinin kusmasını bekleyemeyip kendim müdahele de bulundum. Ama sonrasında bugüne kadar ne o dişi ne de başkası tekrar yumurta almadı. Akvaryumda bol bol titreme var ama bir faaliyet göremedim daha. Acaba bu tropheus için normal bir durum mudur yoksa yolunda gitmeyen bazı şeyler mi var. Tecrübe sahibi arkadaşlar bilgilerini paylaşırsa sevinirim. Selamlar  

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.