ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
abunil
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
35
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
18 Ocak 2009 14:40
Son Ziyaret:
Dün 07:40
Toplam Mesaj:
67 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
1

BİLGİLER

Ad Soyad:
abunil istanbul
Doğum Tarihi:
26 Nisan 1969
Yaş:
55
İl:
Istanbul
Meslek:
kamu
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

150 lt. Endler wingei kolonisi.

SON 10 MESAJI

Mesutok Vefat Etmiş
Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah. Tanisikligim yoktu. Ama değerli yorumlarınızdan anladığım kadarıyla çok iyi bir insanmış. Başta ailesi olmak üzere tüm akvarist ailesinin başı sağolsun.
Bu Bitkinin Cinsi Ne?
Zeytin bitkisine benziyor. Hygrophila diye ararsanız internette büyük boy resimleri mevcuttur sanırım. Küba bitkisi arasına karışmış sanırım.
Clown Killifish
Selamlar clown killifish nereden aldınız acaba. İstanbul'da oturuyorum. Bende beslemeyi düşünüyorum. Yer ve fiyat bilgisi verebilir misiniz. Kaç cm boylarında. Kolay gelsin.
En Çok Kılıç Kuyruk Çeşidi Olan Petshop
Kilickuyruk çeşidi olarak Anadolu yakasında Seval akvarum var bildiğim. Hem tür acisindan zengin hemde aynı zamanda üretimini yapıyor. Fiyat olarak biraz pahalıdır ama sağlıklı balıkları vardır. Sahibinden.com adresinde ilanları hep mevcut.
Kum Miktarı İçin Bilginize İhtiyacım Var Arkadaşla
Sevgili hobidaslarim akvaryumumun kumunu değiştirmek istiyorum. Midye kırığı alacağım 1-2mm gibi. Akvaryum taban ölçüm 104 cm uzunluk 35 cm derinlik. 4-5 cm yüksekliğe ihtiyacım olacak bitki için. Kaç kg kum lazım olur acaba. Şimdiden vereceğiniz bilgi için teşekkür ederim. Ayrıca İstanbul Avrupa yakası uygun midye kırığı bulabileceğim yer tavsiyeniz varsa o bilgi de çok işime yarar. Sağlıklı günler dilerim.
Bu Balık Hangi Tür ?lepistesle Anlaşırmı?
Geçmiş olsun hobici kardeşim. Size tecrube ettiğim naçizane tavsiyeler vermek isterim. Benimde canlı doğuran akvaryumum var 150lt. Öncelikle tüm akvaryumu boşaltın. Sonra kum koyun mutlaka ve su koyun. Boş akvaryuma çeşme suyu koyabilirsiniz. Bir hafta filtre çalışsın. Bakteri kültürü ekleyebilirsiniz yada bir miktar yem atın ki döngü başlasın. Yapay bitki ve objeleri sokmayın akvaryuma. Ben yavruluk kullanmam. Bol bitki olursa doğan yavrular saklanir ve kurtulma ihtimali artar. Yavruluk hamile dişiyi strese sokar. Çok kolay bulunabilecek tilki kuyruğu bitkisi bu iş için idealdir. Forumdan ücretsiz veren bile çıkıyor takip ederseniz. Bir hafta sonrasında balık ekleyin ve en önemlisi baska balık eklemeyin. Farklı yerlerden alınan balıklar hastalık getirebilir. Ve sonuç üzücü olabilir. Ciklet gibi sağlam yapıya sahip değil canlı doğuran türleri. Ve çok el sokmayın akvaryuma. Hep dinlenmiş su koyun. 5 lt pet şişe sizin için uygundur. Suyu doldurun ağzı açık kalsın en az 24 saat ki klor uçsun. Bunları uygularsanız güzel ve sağlıklı bir akvaryumunuz olur. Yavrulatip büyütme zevkini yaşarsınız. Sağlıklı günler dilerim.
Sürekli Ölen Corydoraslar
Sorun kumda arkadaslar. Yasim 51. Endler kolonim ve saz ormanim var. Bu hagen vs kumlar bu baliklara uygun degil diye dusunuyorum. Super red vatoz yavrularim vardi 30 tane gibi. Hepsini verdim diye dusunurken 10 tanesi kalmis sazlarin arasinda. Onlar simdi eksiksiz buyudu ve damizlik oldular neredeyse. Kumum beyaz 0.7 mm silis kum. Siz bej de alabilirsiniz. Kisin su degisimi hic yapmam. Isitici nedeniyle eksilen suyu tamamlarim. Sadece yazin dinlenmis su ile degisim yaparim. Devamli balik alip riske girmem. Sils kum da bitki buyumez dendigine inanmayin. Akvaryuma yakisan en iyi ve dogal kumdur. Dip baliklari icin ideal kumdur silis kum. Hem de ucuz. Bizim icin gorsellik degil baliklar icin uygunluk onemli olmali. Nacizane tavsiyem kumu degistirin. Baliklara dogal ortamini saglarsaniz asla sizi uzmezler. Sonucta kisitli butce ile hobimizi yasatmaya calisiyoruz. Pahali kumlara para vemeyin derim ben. Iki uc arkadas birlesip cuvalla silis kum bile alabilirseniz. Saglikli gunler dilerim.

Nacizane tecrubemden bahsedeyim. Silis kum pislikleri ve olu yaprak vs tortuyu dibe almaz ince kum oldugu icin. Kisin su degisimi yapmadigimi soyledim. Bir hortum ile ayda bir tortuyu cekerim bir kovaya. Kovanin agzinda suyun kovaya aktigi uca ince gozenekli balik kepcesi koyarim. Su alta tortusuz iner. Ve ayni suyu akvaryuma geri koyarim ki sudaki yararli bakteriler ziyan olmasin. Hic balik kaybi yasamadim diyebilirim. Eceliyle olenler haric. Olen baligi da ramshorn salyangozlar halleder. Akvaryum hobisi pahali bir hobi degildir. Ilk kurulum da para verirsin. O da ikinci el piyasasi var simdi. Daha da dusuk butce ile halledilebilir.
Sinor's Cichlids (balık Odası)
Resimdeki 2. Balıkta chalinochromis ndobhoi. O daha da nadir bir tür.
Balığım Hamile Mi Hasta Mı?
Selamlar. Kurduğunuz 2. Akvaryum küçük ise dibine misket yayarsaniz ve 2 erkek ile bu dişiyi o akvaryuma üretim için ayirirsaniz yumurtalar erkek tarafından döllenir ve yavru alma şansınız olur. Sadece hava motoru bile yeter o akvaryum için. Ancak sanırım genç dışı ve karnı tam dolu değil gibi duruyor. Ben medaka ya benzettim önce. Ama siz danio deyince ona göre yorum yaptım. Zebra danio üretimi hakkında güzel bilgiler bulabilirsiniz sitede. Hayırlı olsun.
Lepistes Doğumu Yakın Mı
Tilki kuyrugu yada elodea edinmenizi öneririm. Ayrıca yapay bitki ve dekor lari çıkarmanız söylemiş arkadaşlar. Doğru söylemişler. Hobici arkadaşlardan bazen hediye eden çıkıyor. Zaten çokta pahalı bitkiler değil.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.