ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
yasinguler
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
15 Nisan 2009 22:06
Son Ziyaret:
25 Nisan 2009 22:42
Toplam Mesaj:
6 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
ahmet yasin güler
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

ahmet yasin güler..

SON 6 MESAJI

Kendi artemianı üretmek?
arkadaşlar ben 4-5 gün çeşme suyunu güneşde beklettim. 1-2 gunde evde ısınması için beklettim.nitrattan snaırım arınmıştır iyice.
bugün de sera artemia mixi içine boşalttım.havalandırma için arada bir karıştırıyorum..
yarısı dipde yarısı su üzerinde duruyor.
ben yem yapmak için deilde beslemek istiyorum eger olursa uretmek:).
yem olarak spirulina dan başka ne verilebilir.fiyat pahalı tek bir üretim için okadar para veremem:S.

saolun..

Yesil Agac Yilani Teraryumu
Bende onu düşünüyorum:)..
Tam olarak neredesiniz acaba?
Msn adresimi vermiştim sizle görüşmek isterim..
 
murad2009-04-19 09:08:55
Yemen Bukalemunu(Chamaeleo Calyptratus)

url=http://img367.imageshack.us/my.php?image=chamaelaocalyptratusge7.jpg][/url]


Yaşam alanları:Yemenler nemli dağ kenarlarına özgüdür ve Yemen ve Güney Suudi arabistan vadilerinde bulunurlar.

Yaşam süreleri:Yemen bukalemunları erkek biraylari 5-8yıl kadr yaşıya bilirler.dişiler ise 3 yıl yaşıyabilirler.

Tanım:Yemenlerin erkek bırayleri 51 cm,dşi bireyleri 36cm olabilirler.erkeklerde kafasının üztündeki boynuz 8cm kadr olabilir.
Onların rengi, değişkendir, ama genellikle bir yeşil tonlarındadır veya sarıyla turkuvaz vücut, mavi olan portakal tabaklar, kahverengi veya siyah lekeler ve çizgiler bulunur.

Davranış ve Alırken yapılcak seçim: Yemenler  çok hassas hayvanlardır.ve çok çabuk ehlileşen bir pet hayvanı değildirler.
yemenler korktuğu zamn tıslar ,ağzını açar ve kendini şişirerek düşmanına tepki verir.ve daha ileri gidilirse sert bir ısırıkla karşılaşmamak elde değildir.yanlıca teraryum temizliğiyapıldığı zamn eldivenle alınmanızı öneriyorum.aksi takdirde hem kendinizi yaralarsınız hemde hayvanın hemen strese girmesini sağlarsınız.bunun sonucunda hayvanın yemden kesilip ölebilir.
 2aylıkdan ufak yemenelri almakdan kaçının.! çünkü bunlar şirn olduğu kadr çok fazla dıkkat gerektirir.aynı zmanda turkıye şartlaırnda o kadr ufak bir canlya yem bulma konusunda sıkıntıya düşebilrisiniz.

Teraryum:Yemen bukalemunları geniş yerlere ihtiyaç duyarlar.yetişkin erkeklerin en aznından 2m*60cm*50cm bir teraryumda tutulması gerekir.yanlız genç erkeklerin ve dişileirn birazdaha ufak teraryumlarda tutulması gereklidir.yemenler tek yaşamayı seven canlılardır kesınlıkle erkek bireyler aynı yerde tutulmamalıdır.dişilerde sadece çiftleşme donemınde kısa bir surelıgıne erkeğin teraryumuna koyulabılır.aksı takdırde bukalemunler yıne çok stres altında kalabılır.ve erkek birayler arasında çatışmalar ve yaralanmalar olabılır.teraryumalrda hava suvkılasyonu önemlidir.terayumalrın 2yanında sağ taraftaki altta sol tarafdaki ustte olmak üzere hava delikleir açılmalıdır.karşılıklı açılması durumunda ceyran yapcağı için hayvan için sağlıklı değildir.
  Teraryumda taban malzemesi önemli dieldir.herhengi birşey koyulabılır.ancak teraryumun dallar ve bitkilerle iyi dekor edılmesı gerekır. geniş yapraklı bitkileri tercıh edilmesi bukalemunların altına gırıp saklanma olanağı verir.ayrıyetten saklanma kabına gerek yoktur.teraryumda kulanılan malzemelerın tuzlu suda bekletilmesi gerekir.daha sonra kurudukdan sonra teraryuma yerleştrilebilir.

Aydınlatma:Bukalemunlar güneşi seven ve güneş ışığına ıhtıyacı oaln canlılardır.bu nedenle UV lambaya ihtiyaç duyarlar.ayrıyetten teraryum sıcaklığını sağlamak için teraryumun ölçülerine göre bir spot lamba kullanılabilir.ancak sıcaklıklaırn ölçünüp ona gore değiştirmeler yapılabılır.bukalemunların teraryumund ahem gölgelik hemde guneşlenme alanı bulunması gerekır.

Sıcaklık ve Nem:Teraryumda gün içerisnde sıcaklık 24-30 derce olmalıdır.geceleir bu sıcaklıkla biraz düşürülmelidir.teraryumda ısı kablolarıda kulanılabılır.nemin %60-70 civarlaırda olamsı gerekir.bunuda teraryuma su püskürterek sağlayabilirsiniz.

Su içirmek:Yemenler su kabından çok nadır su içerler ve agzı kuruyabılır.bu nedenle bukalemunların teraryumuna su püskürtürken çok sıkılmaıs gerekırki yapraklardna damlayan suyu farketıp ordan içmelerini sağlayabilirsiniz.bunu gün içersinde 2-3 defa tekrarlaamnız gerekmektedır.yavru bukalemunlarda agız hemen kuruyabılıyor.veya teraryum içerisne koyulan şelaleden akan suyu gördukjleri için ordanda içmesi sağlanabılır.


Beslenme:Yemenler besini hemen kabule derler ancak verilen yemin hareket halınd aolması gerekır yoksa hareketsız yemi farkedemeyebilirler.bukalemunların en sevdiği besin cırcırlardır.bukalemunler gunluk beslenmelıdırler.bir günde 10tane cırcır yıyebılırler.ancak ben gunde 4-5 çekirge veya 5-6 unkurdu verilemsinden yanayım..bukalemunlar teraryumda bulunan bıtkılerı bıyebılırler bu nedenle zehırlı bıtkı bulundurulmaması gerekır.
  Vitamin ve mineral ilaveler, diyetin önemli bir parçasıdır.yavrularda haftada 1defa kulanılmalıdır.erişkinlerde 1-2 haftada bir verilen besine bulanarka verilmelidir.

 
yazıyı kendi tecrubelerim dogrultusunda yazdım.alıntı değildir.
yasinguler2009-04-22 15:37:58
TeRarYumum tamam.Tek eksik iguana

Arkadaşlar burada bir yanlışı düzeltiyim bukalemunları çok küçümsüyorsunuz çünkü iguanalar gibi onlarında geniş alanlara ihtiyaçları vardır pek  hareket etmeseler de yani bir arkadaş iguana alacağına yılan,bukalemun al demiş ama onlarda kolay değil iguanalar hepsinden kolay bakılıyor yediği zaten ot ve strese alışık oluyor genelde ama bukalemun için hergün minimum 4-5 çekırge bulmalısınz ve tek tip olmamalı cırcır, unkurdu, dubia gibi yemler var onlardanda vermelisiniz, nereden buluruz derseniz sürüngenim.com yada tarantulam.com da satan arkadşlar  bulunuyor ve yer için max 50*50*2m yeterli olur çok fazla boyutlarda ufalma olmamalıdır ve içerisi tamamen karışık dallar ve yaprkalarla dekor edilmelidir ben yakında daha detaylı bir şekilde anlatacağım.

Yılan içinde durum aynı  alacagınız bir pitonsa eger ileride 3-4 m buluyorlar onları nereye koymayı düşünüyorsunuz ve yem en dertlisi yılandır çok çabuk stres yapar ve yem yemeyi kesebilir ve her hafta hamster verilmesi gerekir.(ufak olanlara).
 
En kolay igulardır ama zorun en kolayıdırlar yani bakması yine zordur benimde bir tane vardı ilk sürüngenimdi ama her zaman oldugu gibi yer sorun oldu başta düşünmeden aldım siz bu hataya düşmeyin derim onun yerine size bearded dragonu tavsıye ederim hem daha eğlenceli hemde fazla buyuk boyutlara ulaşmıyor nereden buluruz diyen arkadaşlar surungenshop.com ziyaret edebilirler..
Bazı fıyatlar abartılmış özellikle kertenkele bölümünde onlara dikkat edin derim..
 
İyi forumlar herkese...
murad2009-04-17 17:39:15
Yesil Agac Yilani Teraryumu
Sanırım biraz acayip gelecek pek seven yok bu hayvanları ama ben hasta oluyorum özellikle 4-5 aydır:) ilk önce bir ball piton aldım.1hafta kadar öncede corn snake aldım 2 side süper canlılar, tavsiye ederim başlangıç için ball corn yem konusunda biraz sıkıntı yaratabilir.
Benim önemli sorum bende bunlardan da bir tane istiyorum:) özelden msn yolladım eklerseniz bir görüşelim bir yol bulruz buraya gelmesı için:)..
Sağolun şimdiden...
 
murad2009-04-16 17:04:28
Artemia Çıkartmak resimli anlatım
3-4 gündür okumadığım yer kalmadı diyebilrim:).bu başlığın denk gelmesi iyi oldu yazan arkadaşa teşekkur ederim.
ancak herkes gibi benimde sorularım olucak.ben bu canlıları baya önce oyuncakcıdan sea monkey adıyla satılıyordu ordan almıştım:).orda hiç bukad rayrıntılı şeyler yok esasında kolay iş ama orda ılık su,üstüne tuz dokuyodunuz yumurtalar sonrada gundemı haftada bırd eyem atıyodunuz.burda herkes yem için kulanıyor sanırım ama ben beslemek istiyorum:).ama yem sorun olur sanırım bu canlılalara verilcek yemler ne olabilir?
birde tuz eklenmeli mi gün geçtikçe?yoksa birkere dinlendirilmiş suya tuzu ekledığımızde orda istediğimiz kadar baka bilirmuyuz?
 
birde bunlardan eminönunde bulabilirmiyim?sera mix işe yaramıyor sanırım bi kaç arkadşın ki tutmamış yinede alıp denesemmi?
son olarak bu sera mix açdığımızda hepsini kullamak şartmı ağzını güzelce kapatıp uygun biyerde saklayabilirmiyim?ben hobi gibi bakıcağım için uzun süre yaşamıyorlarsa öldükden sonra bir daha yapmak isterim.üretmeyide denicem.
 
yardımcı olan arkadşlara şimdiden teşekkur ederim..
 
 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.