ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Calidore
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
29 Eylül 2009 05:03
Son Ziyaret:
14 Mart 2010 16:37
Toplam Mesaj:
48 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Sami Guzel
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1982
Yaş:
42
İl:
Konya
Meslek:
Bilişim
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


SON 10 MESAJI

iç dizayn **YENİ resimler
Merhabalar Tolga Bey,

http://www.akvaryum.com/Forum/nano-cuba_k324760.asp bu adresten cuba dikimi hakkında türkçe ve detaylı bilgi edinebilirsiniz. Bu arada acil olarak ışıklandırmanızı arttırmazsanız, cubalarınıza elveda demeye hazırlanın. Cuba malesef başlangıç bitkisi değil, karbondioksit, gübre, ışık ihtiyaçları oldukça yoğun. 
iç dizayn **YENİ resimler
Emre Bey,

Arkaplandaki perde dekoru yerine, açık mavi gökyüzü bir fon kullanırsanız, oluşturmaya çalıştığınız açık hava ağaçlık konseptine daha çok uygun olacağını düşünüyorum.

Bu arada zeytin, gül vb... şeyler akvaryumunuza dikmeyin, yoksa bunun sonu kırıkdökene kadar gider, oradan da plati ve moly ye uzanır, en son akvaryumun kapağını kesip ortasına niagara kurarsınız.

400 lt'de lepistes ?
Bitki ve balık konusunda başlarken cimri davranmanızı öneririm. Zira başarılı bir akvaryumda her ikisi de çok hızlı çoğalacaktır. Java moss ve saz tavsiyelerinin aksine ben Sesiflora ya da Limnophila Aquatica gibi bitkiler de öneriyorum. Sebebi ise, bu bitkiler hem mükemmel görünüyorlar hem de sıklaştıkları zaman yavrular ve karidesler için harika bir doğal sığınak oluyor. 

Gübre konusunda forumda Tunç bey var, ben onun gübrelerini kullanıyorum.

Toprak seçiminiz lütfen doğru olsun, bu tarz akvaryumların başarı sırlarından biri taban kumudur. Maddi imkanınız yeterli ise, en alt katmana gübre sermenizi tavsiye derim. 

Tekrar hatırlatmak isterim ki, bu tarz akvaryumlar sanılan aksine chidlid akvaryumlarından çok daha uğraştırıcı ve zordur. Sabır ve itina ister. Bu iki özelliğe sahipseniz, bir çok yaşam çeşidini bir arada barındıracaksınız. Onların doğumunu, büyümesini, yavrularını hatta torunlarını görüp, türler ve canlılar arası iletişimi, sınırları keşfedeceksiniz.

Bu tarz akvaryumlarda başarının altın anahtarı sabır ve özendir. Umarım başarırsınız...
400 lt'de lepistes ?
Benim benzer litreye sahip bir akvaryumum var. İçinde lepistes, çok az tür tetra ve bol bitki yapıyorum. Mükemmel bir görsel şölen ve doğal döngüye sahibim. Akvaryumda kiraz karideslerim, cüce vatozlarım, elma salyangozlarım, midyelerim, katil salyangozlarım var. 

Daha önceden uzun süre tropheus yaptım ama bu tadı alamadım. Eğer aradığınız, doğal bir yaşam döngüsü, daimi yeni yavru, büyüyen ve çoğalan bitkiler, sakal yosunlarını yiyen sae ler, yumurta bırakan elma salyangozları, istilacı salyangozlarla mücadele eden katil salyangozlar, mossların içinde yaşama tutunan kiraz karidesler ise, kısacası hareket ve doğal döngü ise, amazondan şaşmayın derim...
seri katil salyangoz !!
Fotoğraflar beni korkuttu. Bende de 3 adet katil salyangoz var. Akvaryumda demir parmaklıklı bir bölüm yapıp içine bu arkadaşları yerleştirmeli miyim acaba ? Uzman akvaristlerin görüşlerini bekliyorum. 
Tropheus İlangi Cinsiyet
Emre Bey,

Ben dedim oldu , ben yaptım oldu gibi bir mantığa girmek istemiyorum, lakin balıklarınızın alayı sap / erkek gibi görünüyor. 
Tuz Ruhu ve PH Düşürme
Merhabalar,

Bitkili akvaryum sahibiyim. Bulunduğum şehrin çeşme suyu ph değeri 8,5 - 9 arası olduğu için, ph düşürme konusunda ciddi problemler yaşıyorum.

Önceki gün doktor bir arkadaşım ( kendisinin 3-4 yıldır bitki akvaryumu var ) ph düşürmek için en kolay yöntemin, kontrollü bir şekilde suya Hidroklorik asit eklemek olduğunu belirtti. Hatta tuz ruhu almamı, 300 lt civarında olan akvaryumuma her gün 2 damla damlatmamı, bu şekilde düzenli ph ölçerek 10-15 gün de ph düşürebileceğimi, kendisinin devamlı bu yöntemi uyguladığını anlattı.

Buradan yola çıkarak, sormak istiyorum. Acaba bu yöntemi deneyen oldu mu? Olası sonuçları nelerdir ? Yardımcı olursanız sevinirim.
glossostigma elatinoides
75 cm yüksekliğindeki bir akvaryumda, Glosso düşünmemeniz gerekiyor. Bu yükseklikte Glosso' nun başarılı olma ihtimali neredeyse yok diyebilirim... 
Tropheus Maceramın Sonu
Sevgili Ali Aydemir,

Tropheuslar hassas ve dayanıksız balıklar gibi bir anlam çıkmış ise yazdıklarımdan yanlış olmuş. Aksine bir çok hastalığa ( örn. beyaz benek vb. ) diğer balıklardan çok daha fazla direnç gösterebilen, oldukça dayanıklı balıklar. Yanlış anlaşılmasını istemem.

Burada sadece dile getirdiğimiz, uzun yıllar boyunca zevkle bu türlere bakmak ve üretmek ile ilgili altın kurallar. Aksi taktirde, geçen ay ısıtıcıya param yetişmiyor diyen bir akvaryumcuda, 18 derecede yaşayan bir tropheus gördüm :)

Diğer bir yandan, sevdiğim bir akvaryumcu bu hafta başı 6 tane red rainbow getirtti, akvaryum toptancısından. Sanırım balıklar direkt yurtdışından gelip, aralıksız buraya gönderilmişler. Akvaryumcum akşam 10 uçağında gidip balıkları karşıladı. Malesef 3 gün içerisinde 5 tanesi öldü. Ölenlerin hepsi klasik tropheus hastalık göstergesi olan, sağ yüzgecini oynatmama eylemindelerdi. Bugün gördüm 1 tane kalmış, çok üzüldüm. Tanesi 160 tl olan bir balığın böyle heba olması oldukça üzücü. Paradan da ziyade, oldukça büyük ve güzel balıklardı.

Konu açılmışken hatırlatmak isterim ki, SAĞ YÜZGECİ AZ KULLANMA YA DA HİÇ KULLANMAMA belirtisi gösteren tropheus türü balığınıza ilk gördüğünüz andan itibaren tedavi uygulayın. Zira bu güne kadar 10 civarı böyle vakaya rastladım ve hiç ölmeyen balık görmedim. Eğer bu şekilde bir belirti alırsanız balığınızda, hemen clout ilacı ile tedavi etmeye çalışmanızı öneririm.
Tropheus Maceramın Sonu
Öncelikle yanıt yazan ve geçmiş olsun diyen herkese teşekkür ediyorum. 

Bu başlığı açarken ana düşüncem, hatalı yaptıklarımı paylaşmalıyım ki, yeni başlayanlar ya da halihazırda tropheus besleyen insanlar, benim hatalarımı yapmasınlar ve bu türe devam etsinlerdi.

Bu düşüncemi de geliştirici çok olumlu yorumlar ve düşünceler gelmiş. 

Yorumları da okuduktan sonra bir konuyu daha tekrar sindirmiş oluyoruz. Tropheus akvaryumuna fazla dokunmamak gerekiyor. Özellikle el sokarak, mecbur kalınmadığı sürece müdahale etmemek lazım. Benim de sık yaptığım hatalardan biri, zırt pırt dizayn değiştirmek, yeni kaya koymak, eski kayaları düzenlemek gibi elimi akvaryumun içine sokup durmaktı.

Tropheuslar da stres çok önemli bir etken, bu gibi durumlarda hemen stres yapabiliyorlar. Bunu da, akvaryumun camında bir aşağı bir yukarı inip çıkma hareketlerinden gözlemleyebiliyoruz.

Böylece, tropheus severlere bir tavsiyede daha bulunalım. Tropheus akvaryumunuzu, balıklarınızı içine yerleştirmeden önce iyice dizayn edin ve balıkları içine koyduktan sonra zorunlu olmadıkça akvaryumun içine elinizi sokup / çıkarmayın. Mümkün olduğunca az müdahale edin. 

Umarım, bir gün ilerde bu balıkları tekrar besleyebilirim. ( Fiyatlar saçma sapan yerlerden, makul seviyeye indikten sonra elbette )

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 14 Online Kullanıcı, 8 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.