ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ozlem81
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
11 Ocak 2010 13:55
Son Ziyaret:
29 Nisan 2010 12:56
Toplam Mesaj:
11 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Özlem Gül Saraçaydın
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Trabzon
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


140 lt. canlı doğuran

SON 10 MESAJI

300w ısıtıcı hakkında
Teşekkür ederim,içimi rahatlattınız :)
Full Black High Dorsal Fin (yüksek sırt yüzgeçli)
İlk defa bu kadar siyah bir lepistes gördüm,çok güzel,maaşallah
300w ısıtıcı hakkında
Merhabalar

Az önce ısıtıcımın bozulduğunu ve akvaryumumun ısısının 20dereceye düştüğünü farkettim,tanıdığım akvaryumcuları aradım ama hepsi kapalıydı:( 150litrede canlı doğuran besliyorum,her ne kadar 28dereceden 20 dereceye düşmüş olsada şimdilik balıklarımda herhangi bir farklılık hastalık vb seyler gözlemlemedim ama birşey olucak diye çok korkuyorum. Biraz su ısıtıp tankdaki suya ekledim fakat sürekli sıcak su ekleyip derecenin bir yukarı bir aşağı inmesinin daha da kötü sonuçlar doğuracağını bildiğim için artık sıcak suda eklemiyorum.

Sormak istediğim şey şu kuzenimde boşta olan 300w lık bir ısıtıcı mevcutmuş,yarın akşam ondan alacağım fakat 150 litrede 300w ısıtıcı kullanmanın eksileri nelerdir? iyice gözlem yapsam 26 derecede sabitlesem bir sorun teşkil edermi? Yeni bir ısıtıcı almama gerek varmıdır?

Kuzenim gerek olmıyacağını idare edebileceğimi ve ısıtıcıyı 28e ayarladığında dereceden takip etmem gerektiğini 2 aşağıya 2 yukarıya tutarsızlık olabileceğini ve ısıtıcıyı dereceye göre ayarlayıp sabit bırakmam gerektiğini söyledi ama benim içim rahat değil,diğer ısıtıcımın servisden gelmesini beklemeden yeni bir ısıtıcı almalımıyım?
Balıklarım havasız kalıyor
[QUOTE=gokturkseyhan] [QUOTE=ozlem81]

 O kadar bitki varken nitrat olabilirmi sizce? Çünkü bildiğim kadarıyla çınar iyi bir nitrat emici,bir arkadaşımda pistia var salyangozları azaltıp pistia ekliyerek sorunu giderebilirmiyim acaba?
[/QUOTE]

Yeterli gübreleme ve CO2 takviyesi yoksa nitrat olabilir. Çünkü tek başına nitrat hiç bir işe yaramaz. En azından bir potasyum gübrelemesi çok şeyi değiştirir. Ayrıca yemlemeyi de azaltın...
[/QUOTE]

Göktürk bey yeterli düzeyde gübreleme yaptığıma inanıyorum,yasmut beyin misket gübrleri,micro element sıvı gubresi ve sıvı potasyum gubresinide kullanıyorum. 2 kanallı hava motorumun tek tarafını en kısık ayarda kullanıyordum. Bir hava taşı daha aldım 2 kanalınıda en son seviyede kullanıyorum yeterli dalgalanma yapıyor. Gördüğüm salyangozlarıda öldürüyorum.Dış filtremide tekrar temizleyip elyafını değiştirdim birde %30 su değişimide yaptım. Umarım faydası olur,yardımlarınız için çok  teşekkür ederim.
Balıklarım havasız kalıyor
[QUOTE=yılmaz atıcı]Bitkiler CO2 den yararlanırlar fakat ilkokul bilgisi  gece CO2 salgılarlar.Bu yüzden problem değil.Bitkiler nötür kalır ve çürüyen yapraklar ph ı filan değiştirebilir fakat havasızlığa etki etmez.Yüzlerce salyangoz ki bunlar hayvandır ve doğal olarak O2 harcarlar.Eh sizin balıklarınıza hava kalmayabilir.Ek hava motoru alabilirsiniz.Not:Havasız olduklarına emin misiniz? [/QUOTE]

Havasız kaldıklarına eminim çünkü solungaçlarını o kadar hızlı açıp kapatıyorlar ve çöpçülerim bile suyun üstüne çıkıp iniyorlar normalde sergiledikleri bir davranış değil bu,hava motorumda çift çıkışlı güçlü bir motor bundan sonra son seviyeye çıkartıp kullanmaya başladım ama yine bir değişme gözlemlemedim sanki faydası yoktu.


[QUOTE=yılmaz atıcı]Salyangoz balık bitki derken nitrat seviyesi tavan yapmış olabilir.Fazla olan salyangoz ve bitkileri kaldırırsanız iyi olur.Öncelikle salyangozlardan başlayın çünkü ençok nitrat bitkiden önce salyangozdan çıkar. [/QUOTE]

 O kadar bitki varken nitrat olabilirmi sizce? Çünkü bildiğim kadarıyla çınar iyi bir nitrat emici,bir arkadaşımda pistia var salyangozları azaltıp pistia ekliyerek sorunu giderebilirmiyim acaba?
Balıklarım havasız kalıyor
Fotoğraf:-

Canlıdaki Belirtiler: Havasız kalma Mutsuz

Akvaryum Kapasitesi (litre): 140

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: 100 adet canlı doğuran

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):test yapma imkanım yok

Filitrasyon: Dış filtre tetratec ex700

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:-

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :

Haftada bir %30 su değişimi yapıyorum.  Ama akşam hava karardıktan sonra tüm balıklarım su üstünde havasız kalıyor ve solungaçlarını çok hızlı bir biçimde kapatıp açıyorlar.  Hava motorum mevcut,ışık sistemi açık veya kapalı olmasıda zor hava almalarını engellemiyor.  Su değişiminide hiç aksatmıyorum.  Tankımda 20kök saz,30kökde çınar var. Bazen bitkilerimden kopan yaprakları temizleyemiyorum,sürekli şehir dışında olduğum için eve döndüğümde tankta çürüyen kopan yapraklar ya yüzeyde yada dipde oluyor. Bu yapraklar bu soruna neden olabilirmi? Birde dipnot olarak şunu belirteyim 100lerce salyangozum mevcut.

Sorunum hakkında yardımcı olursanız çok sevinirim.
ozlem812010-02-08 22:54:28
bitki önerisi
Engin bey tabanım 6-7cm kalınlığında dere kumu var.misket gübre ve sıvı gübrede kullanıyorum
bitki önerisi
Şimdiye kadar yosun sorunum olmadı sanırım salyangozlarım iş başında veyada direk olarak almadığı için olabilir.

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Tabana subulata,anubias,eledoa ve java moss alıcam.

Birde su yüzeyi için pistia alsam sanırım yavrularımı korumaya yeterli olur. Peki limon bitkisini besleyebilirmiyim ışığa gereksinimi yüksekmidir?
ozlem812010-01-15 00:12:20
bitki önerisi
Haklısınız Ali bey fakat akvaryum eve girdiğinden beri faturada 30tl lik bir artış oldu dedi vs vs inat etti artık ne desem boş :)

Sanırım anubias ve çamdan başka bitki bakamayacağım. Tesekkur ederim ilgilendiğiniz için.
bitki önerisi
Merhabalar

Forumu uzun süredir takip ediyorum ama bugune nasip oldu üye olmak.

Benim 140 ltlik canlı doğuran akvaryumum var çam ve saz bitkilerim mevcut ama ışık olmadığı için ve günde sadece 3-4 saat güneş ışığı aldığı için istediğim bitkilere bakamıyorum. ( ışık sistemim mevcut fakat babam biraz cimri olduğu için ben ışığı yaktıkça o kapatıyor:) )

Makaleleride okudum java moss anubias ve crpyto çeşitleri az ışıkta da yetişiyormuş fakat internetden alım yapıp sonra hüsrana uğramak istemiyorum.

Deneme yanılma yapacak kadar da maddi durumum iyi değil o yüzden günde 2 3 saat güneş ışığıyla idare edebilecek bitkileri sizin tecrubelerinize dayanarak bana önerirseniz çok sevinirim,lepistes yavrularım diğer büyük balıklar tarafından yeniliyor. Sazlarım mevcut fakat diplerine misket gubre koydugum halde yeterli verimi alamıyorum nolur bana bakımı kolay az ışık isteyen bitkilerden önerin direkt sadece o bitkiden sipariş verebileyim,şimdiden çok tesekkur ederim

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 21 Online Kullanıcı, 12 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.