Minare salyangozunu önerir misiniz?
Gönderim Zamanı: 07 Ağustos 2011 15:22
SORU:
Arkadaşlar 2 hafta önce 10 litrelik karides , Physa Accuta ve ramshorn ların olduğu tankıma 11 adet küçük minare salyangozu ekledim. Dip çekimi yapmıyorum.2 haftada hagen kum üzerinde bulunan yem artıkları vs Hortu ortadan kalktı. hagen kum kullananlar bilir, parlak taneciklere sahiptir. Tankı kurduğum 10 ay evvelki parlaklık yoktu.Ancak minare salyagozu koyduğum zaman 2 hafta içindeki matlık koyuluk ta sona erdi kumda...
Sadece kurumuş ölü bitki yaprakları var. Devamlı surette kum içine girip çıkıyorlar ve vakitlerinin çoğunu kumda geçiriyorlar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 12 Ağustos 2011 16:45
Ben balık almıştım getirdiğim poşette taş sanarak balıkla birlikte akvaryuma döktüm ama salyangozmuş sürekli çoğalıyor ama bunun gibi değil ince uzun değil bildiğimiz karadaki salyangoz gibi.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 12 Ağustos 2011 17:56
Benim tüm kumlu veya kumsuz üretim akvaryumlarımda var vede ne ramshornlar nede siyah elma ve minare salyangozlarım sorun çıkarmıyorlar .öyle aşrı üremede yok.Hatta oğlumun akvaryumunda minare ve blue moskowlar ahenk içinde bitkilerle yaşıyorlar.
bycan 2011-08-12 18:06:17
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 18 Ağustos 2011 15:33
Öncelikle minare ve adi salyangoz türlerinin üremelerini kontrol altına almak çok zor bir iştir,bu tip salyangozlar çok hızlı çoğaldıkları için bir süre sonra istenmeyen sayılara ulaşabilmektedirler,bunlarla mücadele ederek mücadeleyi kaybeden çok sayıda hobici tanıyorum,özellikle minare şeklinde olanlar çok daha zorlayıcı olabiliyor,çünkü digerlerini ezerek balıklara yem yapabiliyorsunuz fakat minareyi ezmek bile zahmetli bir iş,hatta yakın zamanda akvaryumundaki kum minare akınına uğramış bir arkadaşım minareleri temizlemenin imkansız veya çok zahmetli olacağını düşünerek akvaryum kumunu komple çöpe atmayı düşünmüştü.Minare salyangozu çoğu hobiciye göre istenmeyen bir tür fakat bu canlıyı severek besleyenlerde çıkabiliyor,ama şunu unutmamak gerekirki pislik bırakan her canlı akvaryumda bir ağırlık oluşturmaktadır.Özellikle Elma salyangozlarının ne kadar pislik yaptıklarını besleyenler bilirler.
Çok şükür ki samimi hobiciler bizleri katil salyangozlarla tanıştırdı,adi salyangozların çok olduğu bir tanka başedebilecek sayıda katil salyangoz eklediğiniz zaman sonucu dip çekimi yaparken gelen boş salyangoz kabuklarından anlayabiliyorsunuz.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir