mini ev üretimhanesi tür ve öneriler
Gönderim Zamanı: 04 Mayıs 2009 00:02
Bende o ihtimaller için görüş bekliyorum zaten. Yoksa her tür popüler tanganikayı (tropheus hariç) ürettim. Benim sorum böyle bir üretimhanede neler yapmam lazım? Nelerle karşılaşırım? reis 2009-05-05 20:49:18
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 04 Mayıs 2009 00:06
Japon balığını suriye öldürdü. Biz emek verip 8 ay uğraşıp büyüttüyoruz. Onlar o boydaki balıkları 2 liraya satıyorlar.
Saygılar...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 04 Mayıs 2009 00:10
Akvaryumcuyla anlaşmadıktan sonra bence hiç bu işe bulaşmanızı tavsiye etmem.Bana şahsen akvaryumcum sana bir tane akvaryumu vereyim balıklarını burda sat demesine rağmen şuan öyle bir şey düşünmüyorum. Nedeni henüz şuan bilinçli bir şekilde bu hobiyi yapan yok.Ben genelde akvaryumcuya gittiğimde satılan balığın yüzde doksanı japon balığı.Hatta satılan akvaryum malzemeleride japon balığı üzerine.Nedeni orta boy bir akvaryumun 50 ytl olduğu bir yerde ne hobicilik ilerler nede bu işten üretici kazanır.
Ancak ne zaman akvaryumcular balık alana mütevazi bir akvaryumu hediye ederse o zaman bu işte büyük bir sektör olur kanatindeyim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 04 Mayıs 2009 00:10
[QUOTE=lölopi]bende o ihtimaller için görüş bekliyorum zaten. yoksa her tür popüler tanganikayı (tropheus hariç) ürettim. benim sorum böle bir üretimhanede neler yapmam lazım nelerle karşılaşırım.[/QUOTE]
Ozmoz makinası almalısın Discuslar için ve discuslara düzenli discus yemi, canlı yem vermelisin. Ayrıca iletkenlik ölçer almalısın ki bu discus yumurtaları için en önemli şeylerden biridir. Frontozalar içinde derin büyük bir akvaryum gerkiyor. Onlarada canlı yemi vermen lazım. Hergün yüzde 10 su değişimi discuslar için. Yavrular için en az 2 kavanoz artemia kurman lazım. Şimdilik bu kadar.
Saygılar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 04 Mayıs 2009 00:12
[QUOTE=magicworld]Akvaryumcuyla anlaşmadıktan sonra bence hiç bu işe bulaşmanızı tavsiye etmem.Bana şahsen akvaryumcum sana bir tane akvaryumu vereyim balıklarını burda sat demesine rağmen şuan öyle bir şey düşünmüyorum. Nedeni henüz şuan bilinçli bir şekilde bu hobiyi yapan yok.Ben genelde akvaryumcuya gittiğimde satılan balığın yüzde doksanı japon balığı.Hatta satılan akvaryum malzemeleride japon balığı üzerine.Nedeni orta boy bir akvaryumun 50 ytl olduğu bir yerde ne hobicilik ilerler nede bu işten üretici kazanır.
Ancak ne zaman akvaryumcular balık alana mütevazi bir akvaryumu hediye ederse o zaman bu işte büyük bir sektör olur kanatindeyim.[/QUOTE]
Bu sektörde yıllık ithalat 2 milyar dolar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 05 Mayıs 2009 12:13
İBrahim bey gerçekten yardım etmeye çalıştığı için teşekkür edyiorum ona. Ayrıca Yener bey size tavsiyelerim olacak acizane fikirlerimdir. Bence o kadar akvaryum için 1-2 tür yeterlidir hatta discusu üretebilirseniz bence tek tür yapın derim. Çünkü tek tür için bile 5-6 akvaryum en az olması gereken sayıdır bence kaldıki bu tür discus ise akvaryum sayısı dahada artmalıdır. Frontoza düşünüyorsanız bildiğim kadarıyla daha büyük akvaryumlara ihtiyacınız var. Birde tavsiyem İbrahim beyinde belirttiği elektrik giderleri hakkında olacak. Elektrik bbence en büyük ve ciddi gideri oluşturuyor özellikle kış aylarında. Filtre ve hava motorları ısıtıcıların yanında çok az elektrik tüketirler . Yani ısıtıcıya alternatif bulmalısınız. Yalıtım çok iyi olmalı. Bunun yanında ısıtmada soba tarzı birşey kullanmalısınız yada o odaya ekstra petek koydurabilirsiniz. Birde en önemli şey pazarlamadır. Discus üretirseniz gerçi daha rahat olursunuz. İbrahim beyede bu konuda bir sorum olacak; acaba bu pazarlama olayını nasıl çözeriz özellikle yaygın üretilen türlerin pazarlamasını nasıl yapabiliriz?Kolay gelsin.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 05 Mayıs 2009 12:29
Arkadaşlar burdan ilanlar vererek pazarlamasını yapabilirsiniz.Hem şu aralar akvaryum ürün fiyatları net üzerinde yüksek görünüyor.Herkes burdan ufak tefek bişeyler yaparsa bu sorun çözülür ve fiyatlar normal halini alır.Bunun için herkes burdan ufak tefek ilanlarla piyasaya girsin derim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 05 Mayıs 2009 12:47
Discus reverse osmosis ve teknik cihazlarla yumurtayı larvarvaya dönüştürmekle biticek bir iş değildir; anaç bakımı,yavruların mukozdan yaralanmasını,anaçların sterilizesi ve envay çeşit hastalıkla baş etmek dahası yavru büyütmek bile başlıbaşına enzem bir iştir.
umudovski 2009-05-05 17:17:35
DİSCUS TEORİ BİLGİLERİNİZİ ÇOĞU ZAMAN ÇÜRÜTÜR ÖNEMLİ OLAN PRATİKTEKİ TECRUBELERİNİZDİR....
Saygılar
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 05 Mayıs 2009 18:24
[QUOTE=abdullahbestil]İBrahim bey gerçekten yardım etmeye çalıştığı için teşekkür edyiorum ona. Ayrıca Yener bey size tavsiyelerim olacak acizane fikirlerimdir. Bence o kadar akvaryum için 1-2 tür yeterlidir hatta discusu üretebilirseniz bence tek tür yapın derim. Çünkü tek tür için bile 5-6 akvaryum en az olması gereken sayıdır bence kaldıki bu tür discus ise akvaryum sayısı dahada artmalıdır. Frontoza düşünüyorsanız bildiğim kadarıyla daha büyük akvaryumlara ihtiyacınız var. Birde tavsiyem İbrahim beyinde belirttiği elektrik giderleri hakkında olacak. Elektrik bbence en büyük ve ciddi gideri oluşturuyor özellikle kış aylarında. Filtre ve hava motorları ısıtıcıların yanında çok az elektrik tüketirler . Yani ısıtıcıya alternatif bulmalısınız. Yalıtım çok iyi olmalı. Bunun yanında ısıtmada soba tarzı birşey kullanmalısınız yada o odaya ekstra petek koydurabilirsiniz. Birde en önemli şey pazarlamadır. Discus üretirseniz gerçi daha rahat olursunuz. İbrahim beyede bu konuda bir sorum olacak; acaba bu pazarlama olayını nasıl çözeriz özellikle yaygın üretilen türlerin pazarlamasını nasıl yapabiliriz?Kolay gelsin.[/QUOTE]
Discus pazarlaması çok zor. Çünkü ülkemizde daha kimse tanımıyor ve kıymeti bilinmiyor. Numii arkadaşımıza 10 adet verdim. Onun dışında satış yok. Toptancılar dahi discus sormuyor. Discusu zevk için üretirseniz ne ala. Satılırsa güzel bir süpriz olur. Ülkemizde akvaryumu bilinçli bilen kimse yok. Herkez çok biliyor edalarında yazılar yazıyo ve konuşuyor. Ama maalesef kazın ayağı öyle değil. Akvaryumculuk o kadar kolay bir iş değil.
Saygılar...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir