Nematod İçin Kullanılabilecek İlaç


bayercanÇevrim Dışı

Kayıt: 16/05/2024
İl: Balikesir
Mesaj: 24
bayercanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Temmuz 2024 00:32
Herkese merhaba öncelikle
Dün gece fark ettim ki camlarda gezinen nematodlar var 2 gün boyunca çok araştırma yaptım nasıl başa çıkılır diye çünkü henüz tam istila sayılmaz çok fazla yoklar ve birde akvaryum oluşum aşamasında (2 haftalık) olduğu için balıklar da henüz eklenmedi bu yüzden kökten çözüm için ilaç vs kullanımına yönelmek istedim.
(Bu arada yosun illetiyle uğraştığım için günlük 10 litre su değişimlerimi yapıyorum düzenli olarak)

Sitraks, Tenikur, Andazol gibi bağırsak parazitlerinde yazılan ilaçlar söylenmiş fakat bugün eczaneye gittiğimde bu ilaçların üretiminin durduğu söylendi bulmak imkansızmış [:(]
Andazol bulabildiğim için gözü karartıp aldım en son çare olduğunu bildiğim halde henüz hiçbir balık vs olmadığı için kullanma kararı aldım fakat pek etkili olmamış gibi eve geldiğimde camda hala görebiliyordum hareket ediyorlar. Buna günümüz imkanlarıyla çözüm sağlayabilecek bir ilaç ya da farklı bir teknik var mıdır?

([K]NOT2: NEMATOD OLDUĞUNA EMİNİM 1MM DEN KÜÇÜK BEYAZ RENKTE SOLUCANIMSI ŞEYLER[/K])[:'(]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

oguzselÇevrim Dışı

Kayıt: 15/04/2022
İl: Antalya
Mesaj: 219
oguzselÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Temmuz 2024 12:52
Daha balık koymadan nematod oluşması biraz garip geldi bana. Malzemeleri 2.el filan mı aldınız? Kumun içinde gelmiş olabilir belki. Benim fazla yemleme yaptığım bir dönem baya ortaya çıkmışlardı. Yemlemeyi azaltınca tamamen geçti kısa sürede. Bakteri oluşumu için yemleme mi yapıyorsunuz? İlaca yönelmeyin hemen bence. Biraz daha kurulum aşamasından detay verirseniz belki daha fazla yardımcı olunabilir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bayercanÇevrim Dışı

Kayıt: 16/05/2024
İl: Balikesir
Mesaj: 24
bayercanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Temmuz 2024 16:15
[QUOTE=oguzsel]Daha balık koymadan nematod oluşması biraz garip geldi bana. Malzemeleri 2.el filan mı aldınız? Kumun içinde gelmiş olabilir belki. Benim fazla yemleme yaptığım bir dönem baya ortaya çıkmışlardı. Yemlemeyi azaltınca tamamen geçti kısa sürede. Bakteri oluşumu için yemleme mi yapıyorsunuz? İlaca yönelmeyin hemen bence. Biraz daha kurulum aşamasından detay verirseniz belki daha fazla yardımcı olunabilir.[/QUOTE]

Hiçbir malzeme ikinci el değil kesinlikle yalnızca co2 tüpü ikinci el ondan da olacağını sanmıyorum.
Kum chiriros aquasoil 18 litreye yakın Kum var tankta cam zambak borusu ve filtre de aynı şekil sıfır alındı bitkilerden kaynaklı olabileceği yönünde düşüncem vardı akvared adlı firmadan aldım 8 kap cuba dan 2 tanesi sağlam çıkmıştı kalanları çöpe attım aynı şekil bucelerde deformeydi kurtarabildiklerim ile kurulum yaptım aquasoili yıkamadan direk koydum (kesinlikle kovadan bölme değil) ama purigen almıştım kovadan bölme (oysaki yorumlarına da dikkat ederek almıştım) ondan gelmiş de olabilir bana da oluşması ilginç geldi ve şuan nasıl başa çıkacağımı bilmiyorum [:(]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

polarisÇevrim Dışı

Kayıt: 24/12/2008
İl: Çanakkale
Mesaj: 64
polarisÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Temmuz 2024 18:26
Nematod her türlü habitatta olabilir nematodların hepsi parazitik değildir. Bazen akvaryumdaki algleri, yosunları mikroskobumda inceliyorum, neler neler var bir bilseniz.Akvaryum dünyasında her türlü şeyle mücadele diye bir şey yok.

Beğenenler: [T]125030,GhostKoi[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SahinnÇevrim Dışı

Kayıt: 10/07/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 153
SahinnÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 9 Saat 31 Dakika önce
Merhaba,
sinir bozucu canlılar olsa da nematodlarla herhangi bir ilaçla mücadele etmenizi tavsiye etmem. Fazla yemleme sonucunda ortaya çıkan bu canlılardan kurtulmak için tetra türü balıkları tavsiye ederim. Çok kısa bir süre içinde köklerini kurutacaklarından emin olabilirsiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir