Ölümleri Durduramiyorum Help Me


basser4450Çevrim Dışı

Kayıt: 09/05/2015
İl: Çanakkale
Mesaj: 48
basser4450Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Aralık 2019 03:14
Full red lepistes besliyorum. 80 lt akvaryum. Ilk bas icine 50 tane yavru attim. 8 aydir bakiyorum. Buyudukce verdim diger hobicilere falan. 20 adet kadar falan kalmisti bende. Abe bi basladilar ölmeye. Hergun birer birer gidiyolar. Suyu komple bosaltip degistirdim. Filtreyi degistirdim. Ne yaptiysam olmuyo. Hayvanlar yemde yemiyo. Kılçık kadar kaldi hepsi. Zargana gibi süzüle süzüle yüzuyolar. Akvaryumda bide 1000 e yakin saylangoz var. Bu ufak olanlardan. Unuttum simdi adini. Hergün avuc avuc atiyorum onlari ama nafile. Azalmiyolar. Sabah gidip kabuksuz artemia falan alcam. Yemle mi alakali anlamadim. Yavrularda hicbisey yok. Onlar gayet mutlu mutlu yuzuyolar. Buyukler hepsi stres yapmis gibi. Su sicakligida iyi durumda. Gecen bitane vatoz olmus. Hayvan yok olmus. Onu kim yedi acaba. Koca vatoz. Komple bosalttim akvaryumu yok hayvanin ölüsu hicbiyerde. Ufak saylangozlarda sanmiyorum yeceni koca hayvani. Kılcıgı bile kalmamis. Bide taslarin arasinda kurtlar var. Incecik. Arastirdim zararsizmislar. Arada bi kumu karistiriyom kurtlar cikiyo
Baliklarda afiyetle yiyo onlari. Ama gel gelelim hepsi zayif. Zayifliktan geberiyo hayvanlar. Hastalik olsa yavrulardada olur tahminim. Anlamadim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EmreKircanÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 10/03/2016
İl: Izmir
Mesaj: 451
EmreKircanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Aralık 2019 03:31
Akvaryumun suyu komple boşaltılmaz. Filtre komple degiştirilmez. Ful redler albino tür oldukları için hastalıga açık balıklardır. Su degerlerinden çok çabuk etkilenir ve hemen hasta olurlar. Elektriklerin gittigi bir vakit 2-3 saat sularınız sogumuş ve tekrar ısınmış olsa bile büyük ihtimal hasta olurlar. Su degerleri, su degişimi sırasında çok oynadı ise hasta olurlar. Olurlarda olurlar. Saglam ırk degildir. Hassastır. Birde suyu, filtreyi degiştirmişsiniz. Gömmüşsünüz hayvanları.[:(]

+1: [T]26608,levoo1979[/T][T]168086,brigantes[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

basser4450Çevrim Dışı

Kayıt: 09/05/2015
İl: Çanakkale
Mesaj: 48
basser4450Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Aralık 2019 07:49
Ben sadece yardim etmek istemistim. Belki sudan rahatsiz oluyorlardir diye. Yani su degerlerinde mi problem var yada öĺü baliklar suyu zehirlemis olabilirler diye dusundum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mahoedÇevrim Dışı

Kayıt: 11/03/2018
İl: Sivas
Mesaj: 124
mahoedÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Aralık 2019 08:46
Acizane tavsiyem şu yöndedir.
*Başka bir akvaryum yada büyük bir saklama kabı varsa balıkları geçici süre oraya al içine hava taşı ve ısıtıcı koyman yeterli. tabi içine akvaryumdan aldığın sudan doldur yarısını yarısınıda dinlenmiş yeni sudan.
*Mevcut akvaryumu içindeki herşeyiyle beraber banyoya alıp iyice yıka. kumuda iyice yıkaman lazım tabi
*Sonra kaya tuzu ve sirkeyi karıştır bir miktarda su ekleyip akvaryum ve tüm ekipmanı dezenfekte et.
*Sonra sıfırdan kurulum yap. suya bionitrivec ekle ve 2. gün balıklarını temizlenmiş akvaryuma alabilirsin.

Bu arada kum karıştırılmaz kum altında doğal yollarla oluşan gaz açığa çıkınca balıklar sarhoşa dönüyor.
Su %40-50 den fazla değiştirilmez mecbur kalmadıkca mevcut bakteri kültürünü yok edersin.
filtre tamamen temizlemek te (BENCE) doğru değil çünkü mekanik filtreleme amenna her türlü sağlanır ama biolojik filtreleme için o pisliklere ihtiyacın var
Örneğin; iç filtre ise akvaryumdan çektiğin suyla dolu bir kovanın içinde hunharca sıkmadan içindeki süngeri temizleyebilirsin veya dış filtre ise yine akvaryumdan alınan suyla ölümüne girişmeden temizleyebilirsin. Pipo filtreyse zaten sadece yüzeye yapışan tabakayı hafifçe temizle süngeri tamamen sıkıp içindeki pisliği tamamen boşaltma.

Bu yazdıklarımı ben zor yoldan deneme yanılmayla öğrendim.
Keyifli hobiler.

Beğenenler: [T]162390,ismailtel[/T]
Teşekkür Edenler: [T]162390,ismailtel[/T]
+1: [T]26608,levoo1979[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

levoo1979Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/04/2007
İl: Ankara
Mesaj: 266
levoo1979Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Aralık 2019 09:58
Benden önce yazan arkadaşlara katılıyorum. Benim de maalesef benzer tecrübelerim oldu. Mesela yeni bir dış filtre aldım ve eski iç filtreyi tamamen çıkarttım. Gittim bir de kumu yıkadım. Biyolojik dengeyi mahvettim. Bir sürü balığım öldü ve dediğiniz gibi kılçık gibi oldular. Biyolojik denge yerine geldiğinde düzeleceklerdir merak etmeyin. Fakat bunun için yardımcı olmanız gerek.

1000 civarı salyangoz olduğunu söylemişsiniz. Ayrıca kumdaki kurtçuklardan (nematod) bahsetmişsiniz. Bunlar aşırı yemlemeden dolayı bu kadar çoğalırlar. Ne kadar yem veriyorsunuz söyleyebilirseniz size yardımcı olabilirim. Normalde günde iki kere ve balıkların 1-2 dk içinde tüketebileceği kadar yem verilmelidir. Filtreniz akvaryum içinde çok akıntı yapıyorsa yemler yenilmeden kumun arasına giriyor olabilir. Bu durumda balıklar yeme ulaşamaz ve yemler salyangoz, kurtçuk vb. canlılar tarafından tüketilir. Bu da bu tarz canlıların aşırı üremelerini tetikler.

Su değişimlerinde ideal olan %30-%40 civarı değişimdir. Tek seferde daha fazla su değiştirmeyin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

erkanmaziciÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/03/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 1090
erkanmaziciÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Aralık 2019 11:25
Moralinizi bozmak istemem ama, Lepisteslerin böylesi bir salgından kurtulduğuna pek şahit olmadım. Lepistes küçücük bir canlı. Onu evimizdeki küçük bir kabın içinde yaşatmaya çalışıyoruz. Bir salgın hastalık ortaya çıktığında bu durumu tersine çevirmek çok zor.

Peki sağlıklı bir akvaryumda niçin birden bire böyle salgınlar ortaya çıkıyor? Çünkü su koşulları bozuluyor. Su koşullarını sabit tutmak çok zor. Yem, ısı, oksijen dengesi, yeni eklenen şebeke suyu ve bunlara bağlı kimyasal değişiklikler... Hersey suyu bozabiliyor. Su bozulunca balıkların bağışıklık sistemi çöküyor ve hastalık başlıyor.

Böyle durumlardan kurtulmanın en iyi yolu, yeni bir kuşak ortaya çıkarmaya çalışmaktır. Hamile dişileriniz vardır illa ki. Bence onları ayırın. Erkek baskısından kurtarın. Yeni yavrular elde edip yeni kuşağınızı sıfırdan oluşturmaya çalışın. Ben Lepistes'lerde yaşadığım bu tip salgınlardan sonra hep geriye kalan 2, 3 dişiden yeni kuşaklar oluşturarak çıktım. Balıklarınızı iyileştirmek için tabii ki uğraşın ama ben olsam yeni bir kuşağa ve yavrulara odaklanırdım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir