Otcul Balıklar İçin (polenli Propolisli) Yem Tarif


AksoyÇevrim Dışı

Kayıt: 24/01/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 73
AksoyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Şubat 2017 23:59
Arkadaşlar uzun zamandır arastırıp hazırladığımız ev yapımı yemi 1 yıl boyunca denedikten sonra sizlerle paylaşmaa karar verdim. hobi amaçlı bir paylaşımdır ticari amaçla kullanılmamasını rica ederim. Bitkisel beslenen balıklar için uygundur. Formül kişisel tecrübelere dayalıdır. Biz bir sorun yaşamadık fakat çıkabilecek sorunlarda sorumluluk kabul edilmez.
MALZEMELER:
-Kırmızı biber
-yeşil dolmalık biber
-bak kabağı
-dolmalık kabak
-ıspanak
-karnıbahar
-brokoli
-kereviz
-bezelye
-havuç
-kara lahana
-pırasa
-marul
-maydanoz
-ısırgan otu
-SARIMSAK
-Yumurta
-saf suprilina
-kurutulmuş artemia
-mısır unu
-vitaminler(B,C,D vitaminleri veya kombinasynları)
-ASRAKTAKSİN VEYA KURUTULMUŞ KRİL
-POLEN
-PROPOLİS
-bitkisel jelatin
HAZIRLANIŞI
TOPLAM 1KG YEM İÇİN YAPILAN TARİFTİR. BEN 2.5KG YAPMIŞTIM.
Öncelikle tüm sebzeleri 5dk haşlıyoruz. (mümkünse buharda pişirin) Marul maydanoz dahil. mümkün olduğu kadar sularını süzüyoruz. ne kadar süzersek kıvam tutturmda o kadar rahat ederiz. kabuğu olan sebzelerin kabuklarını soyuyoruz. (k.biber, y.biber, kabak, bezelye havuç vs...)
tüm zebzeleri iyice rondoya vuruyoruz.
1kg için 25 diş sarımsağı hamur kıvamına gelecek kadar dövüyoruz. ardından karışıma ekliyoruz. 1 adet yumurtayı ıyıce çırpıp karışıma ekliyoruz. dilerseniz sadece sarısını da ekleyebilirsiniz veya haşlayıp da ekleyebilirsiniz. (bu konu uzun arastırıp ona göre tercih yapabilirsiniz)
50gr saf suprilina ve 50 gr kurutulmuş artemiayı karışıma ekliyoruz.
15gr asraktaksin veya 25gr kurutulmuş kril (öğüterek) karışıma ekliyoruz.
1er ampul veya tablet vitaminleri ekliyoruz. bemiks veya redoks c ampul şeklinde eklenebilir veya multivitamin tabletleri mümküünse üzerindeki koruyucu tabaka alınarak karışıma eklenebilir.
30gr öğütülmüş polen eklenir.
10gr öğütülmüş propolis eklenir.
son olarak kıvamı tutturmak için yeteri kadar mısır unu kullanıyoruz. geç dağılsın istiyorsak bitkisel jelatin de kullanılabilirsiniz.

PÜF NOKTALAR:
- sebzeler muhakkak buharda veya suda haşlanmalıdır.
- kabuklu sebzelerin kabukları muhakkak alınmalıdır.
- her malzeme eklenmesinden sona karışım iyice karıştırılmalıdır. karışımın homojen olmasına dikkat edilmelidir.
- gr olarak verilen malzemeler söylenilen ölçülerde kullanılmalıdır ve iyice karıştırılmalıdır.

DİPNOTLAR:
-Bu yem bitkisel ağırlıklı balıklar içindir. ben vatoz ve karideslerde kullanıyorum.
- yavru yemi olarak kullanmayınız, yetişkin yemi olarak kullanınız.
- bu yemin en önemli ve kilit malzemeleri polen, propolis, suprilina, asraktaksin ve sarımsaktır. taze ve saf olarak kullanılması önemlidir. bu malzemeleri ve özelliklerini lütfen iternetten araştirin. bazilarının temininde yardımcı olabilirim.
- kısa sürede tüketebilecekleri şekilde haftada 1 defa verebilirsiniz.
şimdilik aklıma gelenler bunlar yapıcı eleştirilerinize açığım.

Resim ekleyemedim kusura bakmayın :(

Beğenenler: [T]186349,PurpleBetta[/T][T]10739,nightmareo[/T][T]191291,magah458[/T][T]193849,Malzahar[/T][T]189569,Abdullah AYTAN[/T][T]101090,darkaura[/T][T]136158,Yusuf Tanrıverdi[/T][T]193788,erkan candemir[/T]
Teşekkür Edenler: [T]186349,PurpleBetta[/T][T]10739,nightmareo[/T][T]191291,magah458[/T][T]189569,Abdullah AYTAN[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

PurpleBettaÇevrim Dışı

Kayıt: 28/05/2016
İl: Ankara
Mesaj: 1893
PurpleBettaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Şubat 2017 00:02
Yararlı bir tarif [:)][:iyi:] Teşekkürler.

Beğenenler: [T]157001,Aksoy[/T]
Teşekkür Edenler: [T]157001,Aksoy[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

nightmareoÇevrimiçi

Özel Üye
Kayıt: 01/05/2006
İl: Balikesir
Mesaj: 664
nightmareoÇevrimiçi
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 25 Şubat 2017 00:04
Farklı ve güzel bir çalışma olmuş. Bu karışımı hangi türlerde kullandınız?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AksoyÇevrim Dışı

Kayıt: 24/01/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 73
AksoyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Şubat 2017 00:09
Ben vatoz ve karudeslerimde kullaniyorum. Troplarda da denedik. Ozellikle ic parazite karsi epey faydasini gorduk.

Teşekkür Edenler: [T]10739,nightmareo[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

PurpleBettaÇevrim Dışı

Kayıt: 28/05/2016
İl: Ankara
Mesaj: 1893
PurpleBettaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Şubat 2017 00:12
Dolmalık kabak, ıspanak, havuç, sarımsak, yumurta sarısı, mısır unu (Bunları karıştırıp imzamda yazan balıklara versem olur mu? Mısır ununu nasıl bir ölçüye göre koymalıyım?

Beğenenler: [T]157001,Aksoy[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AksoyÇevrim Dışı

Kayıt: 24/01/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 73
AksoyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Şubat 2017 00:29
Verebilirsiniz. Misir unu ve jelatin kivam icindir. Istediginiz kivama gelinceye kadar ekleyebilirsiniz

Beğenenler: [T]186349,PurpleBetta[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

PurpleBettaÇevrim Dışı

Kayıt: 28/05/2016
İl: Ankara
Mesaj: 1893
PurpleBettaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Şubat 2017 00:52
[QUOTE=Aksoy]Verebilirsiniz. Misir unu ve jelatin kivam icindir. Istediginiz kivama gelinceye kadar ekleyebilirsiniz[/QUOTE]
Sadece mısır unu olur değil mi? Kurutup vereceğim yaptığımda.Cöpçü yerse de sorun olmaz sanırım.Teşekkürler [:)][:iyi:] Sarımsağı da blenderdan geçireceğim.[EDIT]PurpleBetta,2017-02-25 00:53:36[/EDIT]

Beğenenler: [T]157001,Aksoy[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AksoyÇevrim Dışı

Kayıt: 24/01/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 73
AksoyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Şubat 2017 00:55
Olur. Ben dondurarak kullandim. Balik yerse sorun yok demektir. Bizdeki Copculer severek yediler

Beğenenler: [T]186349,PurpleBetta[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

PurpleBettaÇevrim Dışı

Kayıt: 28/05/2016
İl: Ankara
Mesaj: 1893
PurpleBettaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Şubat 2017 17:29
Dolmalık kabak, havuç, marul ve brokoli haşlıyorum.Blenderda parçaladıktan sonra muz ile kuru yem ekleyeceğim.Sonra bayram edecekler [:)] Sarımsak eklesem mi acaba parçalarken [:?][EDIT]PurpleBetta,2017-02-25 17:34:09[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AksoyÇevrim Dışı

Kayıt: 24/01/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 73
AksoyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Şubat 2017 17:42
Sarimsak olmazsa olmazlarimizdan.

Beğenenler: [T]186349,PurpleBetta[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Yusuf TanrıverdiÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]11816,3[/B]
Kayıt: 20/10/2012
İl: Adana
Mesaj: 2040
Yusuf TanrıverdiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 25 Şubat 2017 22:11
Elinize sağlık, görsel olarak da katkıda bulunmanızı bekliyoruz.

Beğenenler: [T]157001,Aksoy[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AksoyÇevrim Dışı

Kayıt: 24/01/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 73
AksoyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Şubat 2017 22:28
Tesekkur ederim. Internetim yavas oldugundan buraya resim yiklemede sorun yasiyorum. Yakin zamanda insallah resim de eklerim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir