Otopsi sonuçları geldi.Boy:24 cm yaş 7-8.
Gönderim Zamanı: 21 Mart 2014 19:07
[QUOTE=mesutok][QUOTE=M.Tuna]
M.Tuna 2014-03-21 19:25:28
Mesut bey sıhhi konuda eksiklik çok bu konuda haklısınız.
Mesela ben bu arkadaşlarıma asla bir akvaryumcudan kendi balıkları hastalandıklarında ilaç aldıramıyorum,kendileri hazırlıyor ve balık ayağa kalkıyor genelde.
Belli hastalıklara asla ilaç kullanmıyorlar.
Flaggy asla kullanmıyorlar eczaneden direkt alarak.
[/QUOTE]
Veterinerlik kliniklerinde branş olarak göremiyorum akvaryum balıkları, canlılarını tedavi eden birimler. Bu konuda siz ne düşünüyorsunuz? Yada varda yaygında benmi rastlamadım acaba.
[/QUOTE]
Yok Mesut Bey ,keşke olsa ama son bir aydır yaklaşık 4 kez gittim ,hatta en son bu sabah 4 saat kadar oradaydım ve balığını kapmış getirmiş insanlar da gördüm fakülteye.
Bahsettiğiniz şekilde bir bilim kürsüsü yok.
Keşke olsaydı.
Fakat su ürünleri mühendisliğiyle senkronize çalışan ve özel ilgi alanı dahilinde çalışan veteriner hekim ve biyologlar(benim de arkadaşlarım aynı zamanda hobiciler) bulunmakta ve bu forumda değiller.
Şunu gördüm ki insanlar balıkları hastalandığında veterinerlik fakültesine gidip sorsalar pek çok vaka da daha gerçekçi fikirler alabilirler.
Ankara Üniversitesi Vet.Fak.'de mesela ''Cerrahi -doğum jinekoloji-suni dölleme-büyükbaş hayvan ''gibi bölümler var;keşke tatlı -tuzlu su hayvanları kürsüsü de olsaydı.
Talep yok ki.
Bu kadarına bile şükür ediyorum.
Pek çok Alman menşei balık ilacı yerine aynı etken maddeli ilacı fakültenin eczanesinden içim rahat bir şekilde çok daha ucuz alıyorum.
Tolga Bey merhaba,
Yurt dışından gelen balıkları satın alıyoruz ve ''sertifika'' uygulaması var mı diye soruyor muyuz hayır.
Sorsak ne cevap alırız?
Cevap alamayız çünkü gülerler adama.
Yurt dışından gelen balıkların karantina uygulamasına dair bir şey yok çünkü ''sertifika''uygulaması yok süs balığı yetiştiriciliğinde.
Şu anda inanın su ürünleri müh.ve veteriner arkadaşımı aradım ve columnaris için ne tavsiye edersin dedim, o da bir arkadaşını aradı ve bana 'bakır sülfat ' ile yaklaşık 10 dak. (25 ppm) banyo ettir cevabını verdi.
Potasyum permanganat kullanabilir miyim soruma karşılık bakır sülfattan çok daha riskli olduğunu bu yüzden bir iki dakikayı geçmeyen ve (2ppm)banyoları önerdi.
Su sertliğinin arttırılması ise tavsiye niteliğinde.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 21 Mart 2014 19:17
Ben birçok su ürünleri fakültesinin sitelerine girdim vetirenerlik sitelerinede fakültelerin, orada hocaların, örencilerinni tez araştırmaların herşeyi okudum çok bilgili insanlar var veterinerlik fakültesinde olsun, su ürünleri fakültelerinde olsun, ama hepsi hazırcı tembel cesaretsiz, hocalardan iş gelmez niye bir üniversite hoca olmuş maaşını alıyor uğraşmaz öğrenci eğitiyor memur zihniyetli insanlar, piyasadakiler aman ne olacak kim 3 kuruşluk balığını getirirde kaç kişi tedavi ettirir der maddiyata bakar. Hepside çok bilgili eğitmili insanlar, Ama ben bir marka yaratayım olayım diye çalışmazlar herşey en kârsız şekilden bir sevdayla başlar sonra büyür marka da olursun. Birileri bu işi yapıyorken ayrıca bu hobiciliğe balıklara canlılara el atmalı tek başına bir veteriner bunu başarabilirmi başaramaz birde biyologla birlikte çalışmalı yine yapabilirlermi yapamaz tabiatta ki ortamla akvaryumdaki ortam bir değil. akvaryum ortamındaki şartlara göre hastalıklar şunlar bunlar incelenmeli. Ve bir birim oluşturulmalı. Sonra kurumlar kurulmalı dernekmi olur ne olur, ama önce bu hobiyi seven su ürünleri eğitimli birileri, yahut bu hobiyi bilen veterinerler, ve biyologlar olmalı hobiyi yapmalı. Sonrasında ilaçta üretirler, patentinide alırlar piyasada marka olarak sürerler, özel kliniklerde açlıır parada kazanırlar. Daha yazacak çok şeyler varda siz ne demek istediğimi anladınız. Yada sizin gibi bu insanlarla muhatap olan bir bunları teşvik etmeli. Bazen bir insanın bir lafı tavsiyesi bir insanın bütün ömrünü yönlendirebiliyor. Bir insanın bir tavsiyesiyle yola çıkıyorsun ve çok büyük değerler kazınıyorsun. Bir tavsiyeyle bir ülkeyi bile feth edebiliyor tarihte insan.
mesutok 2014-03-21 19:25:38
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 21 Mart 2014 19:33
Mesut Bey ne dediğinizi çok iyi anlıyorum.
Maalesef ülkemizde bu işler için su ürünleri mühendisliği kurulmuş.
Bir şey daha açıklayayım ;hobici ve veteriner bir araştırma görevlisi arkadaşım yaklaşık 5 yıldır 'columnaris 'hastalığı için balıklarının mamasına 'teramycin' merhem kullanıyor,bizler ise bir sürü para verip sonuç alamıyoruz.
İşte balık uzmanı olmasa da bir vet.olarak fark ne kadar da açık.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 22 Mart 2014 09:27
Terramycin melhemi şimdi inceledim insan cildine sürülerek kullanıyormuş, talimatında gözlere ve ağıza temas ettirmeyin değmişse bolca suyla hemen yıkayın deniyor, ilginçmis yemine katıp yutturması yanlış anlamamışsam mesajınızdan. Yoksa cildinemi sürüyorda sadece size mamasınamı kattım dedi bilemiyorum. Ama bu hastalığı inceledim oldukça öldürücü olabiliyor, mantarla karıştırılıp. mesutok 2014-03-22 09:30:02
İşte dediğiniz gibi veteriner varkı biliyor işin ilmini demekki birazda araştırmışsa en azında alıp inceleyebiliyordur hastalıktan parça alıp ne barındırdığını bilip ona uygun ilacı akıl ediyordur. Böyle insanlar lazım hobiye bilgilerini aktaracak. Biz zaten sadece taklit ediyoruz, işte zamanında açıklamış bilenler bizde duyduklarımızı uygulayıp faydasını gördüklerimizi, aktarmaya çalışıyoruz ben şahsen, yoksa bir veterinerlik yahut başka bir eğitim aldığımızdan değil sağolun bilgileriniz için.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 23 Mart 2014 02:40
Oksitetrasiklin adlı etken madde Columnaris hastalığı için bire bir Mesut Bey,bugün İzmir'de bir su ürünleri mühendisi arkadaşıma sordum o bile çiftlik balıklarındaki toplu vakalarda yemlerine katıyor.
En ucuz temin yolu da Teramicin.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 09 Nisan 2014 10:59
Teramicin bu kadar faydalımı yada +sonuçları olan bir ilaçmı bilemiyorum.Sizden değil insancıl bir ilacın hayvanasal yönü şaşırtıcı.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 09 Nisan 2014 11:08
Burada Mahmut Tuna beyle, bir sohbetimizde geçmişti, tesadüfen konu açılmıştı sohbetimiz sırasında veteriner arkadaşının columnaris hastalığında bunu kullandığını bana örnek vermiti, bende forumda bu konuda çok sıkıntılar yaşayan bir arkadaşa konusunda tavsiye ettim, başka kullanan su ürünleri mühendisi arkadaşta eklemeler yapınca arkadaş kullanmaya başladı ve konusunda incelerseniz oldukça mutlu şu anda inşaallah tekrarlamaz. Arkadaşın linkini ekliyorum:
mesutok 2014-04-09 11:09:22
[QUOTE=M.Tuna]Oksitetrasiklin adlı etken madde Columnaris hastalığı için bire bir Mesut Bey,bugün İzmir'de bir su ürünleri mühendisi arkadaşıma sordum o bile çiftlik balıklarındaki toplu vakalarda yemlerine katıyor.
[QUOTE=M.Tuna]Oksitetrasiklin adlı etken madde Columnaris hastalığı için bire bir Mesut Bey,bugün İzmir'de bir su ürünleri mühendisi arkadaşıma sordum o bile çiftlik balıklarındaki toplu vakalarda yemlerine katıyor.
En ucuz temin yolu da Teramicin.
[/QUOTE]
Forumdada tavsiye ettik faydasını görüyoruz. Teşekkürler.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 10 Haziran 2014 19:30
[QUOTE=kralexxx]
Çok kıymetli bir konu olmuş, üstadlar biz acemilere ışık olmaya devam etmeli.. tekrardan teşekkürler.[/QUOTE]
Hasan Bey keşke üstad olsaydım balığımı kurtarırdım ama yazdığım gibi bu balık için yapılacak şey yokmuş ,hızala gelişen tümörleşmeleri için ve bunları hep hobici olan veteriner dostlarım söyledi balığımdan alınan parçalara mikroskop altında ve test yaparak.
Bakterisid ya da viral bir hastalık olsaydı kolaydı ama diğer tüm balıklar(diskuslsr dahil)en ufak bir hastalık kapmadı.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 10 Haziran 2014 19:53
İlk olarak başınız sağolsun. Gerçekten faydalı da bir konu olmuş. Teramisin çok ilginç gerçekten. Sizden ricam bu uzman arkadaşlarınıza danışarak, sık rastlanan hastalıklar için bir rehber hazırlamanız. Biliyorum kolay değil fakat böyle bir çalışmaya bir çok kişinin ihtiyacı var. Herkes sizin kadar şanslı değil veteriner konusunda. Belki basit bir şekilde halledilebilecek bir hastalık yüzünden bir çok arkadaş canlı kayıpları yaşamıştır. Saygılarımla.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 10 Haziran 2014 20:21
[QUOTE=sPiRit]İlk olarak başınız sağolsun. Gerçekten faydalı da bir konu olmuş. Teramisin çok ilginç gerçekten. Sizden ricam bu uzman arkadaşlarınıza danışarak, sık rastlanan hastalıklar için bir rehber hazırlamanız. Biliyorum kolay değil fakat böyle bir çalışmaya bir çok kişinin ihtiyacı var. Herkes sizin kadar şanslı değil veteriner konusunda. Belki basit bir şekilde halledilebilecek bir hastalık yüzünden bir çok arkadaş canlı kayıpları yaşamıştır. Saygılarımla. [/QUOTE]
Emre Bey merhaba,
Aslında bir sene önce (yaklaşık olarak) bu şekilde bir hastalıklar,belirtileri,fotoğrafları ve iyi gelen etken maddeler(ilaçları) konularını içeren bir araştırma yapmıştım.
Hatta Sera Almanya'ya bir sürü e-posta göndermiştim ve bana İngilizce olarak çok yararlı bilgiler (yeni) vermişlerdi.
Fakat sonradan fark ettim ki ,verdikleri bilgilerin hepsi tastamam doğru ve güvenilir ama önerilen tüm ilaçların hepsi Sera firmasının ilaçları ve doğal olarak firmanın borazanlığını yapmak istemedim.
Bu günlerde bu araştırmanın ilaç tavsiyesi kısmını ayırıp geri kalanını paylaşmayı düşünüyorum.
Bu akvaryum ilaçları yerine doğru miktarda etken madde kullanarak aynı ilaçları 'eczaneden' çok daha uygun fiyata alabiliriz.
Elbette para vermek isteyen istediği ilacı tercih eder.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir