Parazit Öldürücü Kızıştırıcı Ev Yapımı Bitkisel Yem
Gönderim Zamanı: 20 Ekim 2013 22:40
Arkadaşlar araştırdıgım kadarı ile şöyle bi kanıya vardım,doğru yada yanlış bilmiyorum ama bence en faydalı olacak şekilde sarımsak hazırlanan yemde şu şekilde kullanılmalı...
Önce malzemeler (artık ne kullanacaksanız bezelye,kabak,karides, v.b.) bu karısımları hazırlayıp dondurduktan sonra balıklara verme aşamasına gelindiginde, balıklara verecegimiz yem miktarını ayarlayıp, çay tabagının içine koyun sonra (koydugunuz yem oranına göre) 1-3 diş sarımsagın suyu cıkarıp(fazla abartmayın balıklara bol sarımsaklı işkembe çorbası yapmıyoruz , çay tabagına koydugunuz yemle iyice karıştırın,yemler sarımsak suyunu iyice emsin...
Bu işlem 10dk. yı geçmemeli. Çünkü sarımsak kesilip suyu çıkarıldıgında bizim işimize yarayacak olan madde, (Alisin (Allium sativum )sarımsaktaki baskın tiyosülfanattır. Alisin sarımsaktaki tipik ve etkin kokuların kimyasal kaynağıdır.
Alisin pestlerin atağına karşı sarımsağın defans mekanizmasıdır. Sarımsak zedelendiğinde veya atağa maruz kaldığında kendisini korumak için enzimatik bir reaksiyonla alisin'i salgılar. Alliinase enzimi bir kimyasal madde olan aliini alisine çevirir, alisin böcekler ve mikroorganizmalar için zehirli bir etkiye sahiptir.
Alisinin antimikrobiyal etkisi çeşitli enzimlerin thiol gruplarıyla verdiği kimyasal reaksiyonlardan kaynaklanır. Yüksek oranda sarımsak tüketen toplumlarda mide ülseri vakalarına az rastlanır. Çalışmalar alisinin mide ülserine neden olan Helicobacter pylori bakterisini inhibe ettiğini göstermiştir.Ayrıca Alisin çok iyi bir bağırsak antiseptiğidir ve tıpta da (özellikle çocuklarda) sıklıkla kullanılmaktadır
Bekleyen sarımsak kullanılmadıgı zaman bu etkisini kaybeder,Yani sarımsak suyunu en son yemler balıklara verilirken taze hazırlayıp yemlere emdirip vermek en dogrusu ve en verimli olanıdır diye düşünüyorum...
Ben bu şekilde haftada 1 kullanıyorum,,Eğer yanlış olan birşey varsa üstad'lar yanlışları düzeltirse sevinirim.. Hepinize sağlıklı balıklar dilerim...
ender_34 2013-10-20 22:49:45
Önce malzemeler (artık ne kullanacaksanız bezelye,kabak,karides, v.b.) bu karısımları hazırlayıp dondurduktan sonra balıklara verme aşamasına gelindiginde, balıklara verecegimiz yem miktarını ayarlayıp, çay tabagının içine koyun sonra (koydugunuz yem oranına göre) 1-3 diş sarımsagın suyu cıkarıp(fazla abartmayın balıklara bol sarımsaklı işkembe çorbası yapmıyoruz , çay tabagına koydugunuz yemle iyice karıştırın,yemler sarımsak suyunu iyice emsin...
Bu işlem 10dk. yı geçmemeli. Çünkü sarımsak kesilip suyu çıkarıldıgında bizim işimize yarayacak olan madde, (Alisin (Allium sativum )sarımsaktaki baskın tiyosülfanattır. Alisin sarımsaktaki tipik ve etkin kokuların kimyasal kaynağıdır.
Alisin pestlerin atağına karşı sarımsağın defans mekanizmasıdır. Sarımsak zedelendiğinde veya atağa maruz kaldığında kendisini korumak için enzimatik bir reaksiyonla alisin'i salgılar. Alliinase enzimi bir kimyasal madde olan aliini alisine çevirir, alisin böcekler ve mikroorganizmalar için zehirli bir etkiye sahiptir.
Alisinin antimikrobiyal etkisi çeşitli enzimlerin thiol gruplarıyla verdiği kimyasal reaksiyonlardan kaynaklanır. Yüksek oranda sarımsak tüketen toplumlarda mide ülseri vakalarına az rastlanır. Çalışmalar alisinin mide ülserine neden olan Helicobacter pylori bakterisini inhibe ettiğini göstermiştir.Ayrıca Alisin çok iyi bir bağırsak antiseptiğidir ve tıpta da (özellikle çocuklarda) sıklıkla kullanılmaktadır
Bekleyen sarımsak kullanılmadıgı zaman bu etkisini kaybeder,Yani sarımsak suyunu en son yemler balıklara verilirken taze hazırlayıp yemlere emdirip vermek en dogrusu ve en verimli olanıdır diye düşünüyorum...
Ben bu şekilde haftada 1 kullanıyorum,,Eğer yanlış olan birşey varsa üstad'lar yanlışları düzeltirse sevinirim.. Hepinize sağlıklı balıklar dilerim...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 21 Ekim 2013 08:18
Haklısınız Ender Bey, sarımsağın yaralandığı anda salgıladığı maddeler, dolayısıyla bize lazım olan şey sarımsağın özsuyudur. Yem içine karıştırıldığında, kaynatıldığında, kuru yemlerde etkisi azdır. Doğrusu sizin dediğiniz gibi vermeden önce yeme emdirip vermektir. Yine de yaptığımız yemlerin içine koyduğumuzda bir miktar etki göstermektedir.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir