Rainbow Cichlid Davranış Bozukluğu


AkvarTist07Çevrimiçi

Kayıt: 29/08/2024
İl: Antalya
Mesaj: 8
AkvarTist07Çevrimiçi
Gönderim Zamanı: 3 Saat 10 Dakika önce
Herkese Merhaba
Bir konuda yardımınızı beklemekteyim. 270 ltlik bir kayalık akvaryuma sahibim. İçeride 4 jack dempsey 4 mücevher 4 rainbow 3 kaplan vatoz bakmaktayım. Bugün sabah balıklarıma rutin yemlemeyi yapmak üzere yem verdim (kullandığım yemler sera granugreen sera granured ve yuksek protein içerdiği için pınar alabalık yemi) bir rainbow cikletin yemediğini ve tabanda kendine tuttugu bölgede sabit kaldığını gördüm. Akşam tekrar yemleme yapacağımda içeriyi devirdaim eden kafa motorunun üzerinde kaldığını gördüm ve yine yem yememişti. Biraz gözlemledim ve kendini motorun kablosuna gidip gidip vurduğunu gördüm. Şimdi bir detaydan bahsedeyim. Bu durum karşısında akvaryumumu incelemeye başladım tabanı taşları ve su sıcaklığı koku gibi. Akvaryumun sıcaklığı 28 derecede sabit herhangi bir değişiklik yok. Lakin birde gördüm ki vatoz balığımın en küçük olanı ölmüş ve diğer büyük vatoz kayanın arasına götürmüş ve ağzı yapışık bir şekildeydi gördüğümde hatta ve hatta ölen vatozun iskeleti kalmıştı sadece. Balık çoktan yenmiş sanıyorum 1 gün içerisinde olmuş. Salı günü 3 vatoz da camda idi.
Şimdi dostlar olay örgüsü bu şekilde.
Detaylardan bahsetmek gerekirse çalışan biriyim yoğun tempoda akvaryumuma bir sabah 8 birde akşam 8 olmak üzere yemleme yapmaktayım. Akvaryumum 270 lt ve her pazar dip çekimi yaparak 4/1 su çeker değiştiririm. Akvaryumum 1 metre uzunluğunda 65 cm yüksekliğinde bol kayalık içeriyor mağaralar olmakla beraber. Filtrasyon içinde 1 ad. Pipo filtre 1 ad 25 w kafa motoru ve dış filtreden oluşuyor.
Soruya geri dönecek olursam. Rainbow cikletin 1 tanesinde bu durumun nedeni nedir herhangi bir beyaz benek vb. Görmedim ölen vatozda sanıyorum vardı ama sıcaklık 29 derecede olmasından dolayı üzerinden atmıştı. Diğer balıklarda keza aynı şekilde herhangi bir parazit belirtisi yok yem ilgileri renkleri ve hareketleri oldukca canlı. Bu bahse konu olan rainbow içlerinde en büyük olanı. Davranışları şuan farklı . Tek bir yerde sabit kalıyor ama ışıklar söndüğünde yerini değiştirip hareket ediyor. Tepede asılı kalmıyor. Solunumu görünürde normal solungaçları orta hareketlilikte. Bu durumu yaşayan yada neyin sebep olduğu hakkında bir fikri olan varsa yardımlarınızı bekliyorum. Balık hala hayatta karantina tankım mevcut 30 lt kadar. Önerilerinizi bekliyorum . İyi akşamlar dostlar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir