Sarı prenseslerime ne oluyor
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
1)Dişi erkekten büyük olduğunda ya da çiftleşme dönemlerinde titreyebilir.
2)Dişi erkekten büyük olduğunda erkeği kovalayabilir.
3)Dişilerde kumu kazabilirler.
4)Dişilerin üreme dönemlerinde karınları hafif şiştir.
5)Dişiler üreme dönemlerinde tüpçük çıkarırlar.
6)Cinsiyet ayrımını yapmak son derece zordur. Mesela bazı arkadaşlarımız anal yüzgecin oval ya da anal yüzgeçteki siyahlığın daha az olduğunu söylerler. Bunlar belirleyici olabilir ama kesin dişidir denilemez. Aşağıdaki bir dişi ve ağzında yumurtalar var. Anal yüzgeci sivri ve siyahtır.
Kesin cinsiyet ayrımı için aşağıdaki linki inceleyiniz.
www.akvaryum.com/Forum/forum_posts.asp?TID=7085&P N=1
7)İki dişi sarı prenses birbirlerini kovalayabilir, ağız ağza kavga edip titreyebilirler. Üstünlük kurmaya çalışabilirler.
8)Stres durumunda dişilerde de çok fazla olmasa bile hafif kararma görülebilir.
9)Erkeklerin çiftleşme dönemlerinde ağız kısmı siyahlaşır.
10)Erkekler çiftleşecekleri dönemde yuva kazarlar. Dişinin önünde titremeler yaparak dişiyi yuvaya çekmeye çalışırlar.
11)Erkeklerdeki anal yüzgecinde bulunan benekler dişilerin ağzındaki yumurtaların döllenmesine yardımcı olur. Dişi sarı prenses erkekteki beneği yumurta zannederek almaya çalışırken, erkek spermlerini dişinin ağzındaki yumurtalara bırakır. Böylece yumurtalar dişinin ağzında döllenmiş olur. Bu benekten dişilerde de bulunur. Ve genelde erkeğe göre daha az sayıdadır. Bu beneklerden hiç bulunmaya da bilir.
12)Dişi yumurtaları ağzına aldığı zaman hiç yem yemez. Bazı durumlarda yem yediği görülmüştür.
13)Dişiden daha fazla yavru almak ve dişi balığı fazla aç bırakmak istemiyorsanız 12–13 günleri arasında kusturunuz. Yavrularını kendisinin bırakmasını izlemek istiyorsanız boş bir akvaryuma alarak 20–25 gün arasında bekleyiniz.
Eğer ana tankınız büyük, bol saklanma yerleri var ve balık sayısı fazla değilse ayırmayabilirsiniz. Bu durumda ne kadar yavru hayatta kalabilir sorusunun yanıtı sizin tankınızın durumuna bağlıdır.
14)Dişi balık bazı durumlarda (stres gibi) yumurtalarını tükürebilir ya da yutabilir. Eğer yuttuysa yapacak bir şey yok. (Sağlıklı ve tecrübeli bir dişi ise toplar, toplamazsa, vakit kaybetmeden, 1,5 litrelik pet şişeyi ortadan kesin. Alt parçasının altına, yumurtaların düşmeyeceği çapta delikler açın (bolca)... Düzeneğinizi, yavru tankında hava taşının tam üstüne gelecek şekilde yerleştirip, yumurtları içine atın. Havayı sonuna kadar açın... %50'sini kurtarırsınız...) (geronimo)
15)Erkek sayısını akvaryumunuzda her zaman az tutmaya çalışın.(1e/5d) Bu şekilde daha çok yavru alabilirsiniz.
16)Haşlanmış havuç ve az haşlanmış ıspanak verirseniz, renkleri çok daha güzel ve canlı olur.
17)Sarı Prenseslerin üremesi için boy değil, yaş önemlidir. Ortalama 8 aylıktan sonra sarı prensesler yavru vermeye başlarlar. Bu zamandan sonra boyları ister 5 cm isterse de 8–10 cm olsun yavru alabilirsiniz.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir