Sarımsak Hakkında
Gönderim Zamanı: 29 Ağustos 2006 16:34
Mustafa beyin tarifi en rizikosuz yöntemdir.Ayrıca sarımsağın taze(yaş)sarımsak olması daha sağlıklıdır.Yemede yedirilebilir,suyu ile de kullanılabilir.Yani ezilebilirde,haşlandıklatn sonra yeme 1 damla da damlatılabilirde?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 29 Ağustos 2006 16:43
[QUOTE=tolgao2000]Dövme kabında dövüp su katın biraz daha dövün süzgeçten geçirin, işte size sarımsak suyu.. [/QUOTE]
Ben yukarı da açıklamaya çalışmıştım. Tolga bey de açıklamış. Yukarıdaki yazılarda allicinden bahis ediliyor. Kaynatarak etkisini düşürüyorsunuz. Sarımsak dözüldüğünde iki bileşenden oluyor. Kaynatıldığında değil.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 29 Ağustos 2006 16:45
Emrah Bey ısı gördüğünde etkisini yitirdiğini düşünüyorum.
http://www.motherearthnews.com/Natural_Health/2005_August_Se ptember/Real-Health
Herkese sağlıklı balıklar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 29 Ağustos 2006 17:33
akvaryumcuda satılan bir ölçek( ölçek:kuş kafesi suluğu) tetra granur ciklet yemi yada siyah ganür yeme:
3diş sarmısağı (çok az tuz ilave ederek-tuzla daha iyi dövülüyor) havanda dövüp yarım çay bardağı akvaryum suyu katıyorum
suyla beraber tekrar dövüyorum
yarım saat bekletiyorum
bu karışımı bulaşık sungerinden geçiriyorum
süzülen sarmısaklı su ile yemi karıştırıyorum
yemin suyu çekmesini bekliyorum
güneş görmeyen bir yerde yemi laylon üzerine serip kurutuyorum (1-2 gün sıcaklığa göre)
kurumuş yemi havanda tekrar dövüyorum
çikletlere tetra kırmızı granürü
canlı doğuranlara siyah granürü veriyorum
yaklaşık 2 ay önce balıklarım rahatsızlanmıştı
engineerjr'in desteğiyle balıkları iyileştirdik
bir ara tekrar kuysuk kısılması başladı hemen sarmısaklı yeme başladım
şu anda cd lerde hiçbir problem yok
yukarda arkadaşlar teorik olarak sağolsun yazmışlar
insanlarda antibiyotik etkisi olan sarmısak balıklarda faydalı olur diye düşünüyorum (kendi teçrübeme dayanarak yazıyorum)
kolay gelsin
3diş sarmısağı (çok az tuz ilave ederek-tuzla daha iyi dövülüyor) havanda dövüp yarım çay bardağı akvaryum suyu katıyorum
suyla beraber tekrar dövüyorum
yarım saat bekletiyorum
bu karışımı bulaşık sungerinden geçiriyorum
süzülen sarmısaklı su ile yemi karıştırıyorum
yemin suyu çekmesini bekliyorum
güneş görmeyen bir yerde yemi laylon üzerine serip kurutuyorum (1-2 gün sıcaklığa göre)
kurumuş yemi havanda tekrar dövüyorum
çikletlere tetra kırmızı granürü
canlı doğuranlara siyah granürü veriyorum
yaklaşık 2 ay önce balıklarım rahatsızlanmıştı
engineerjr'in desteğiyle balıkları iyileştirdik
bir ara tekrar kuysuk kısılması başladı hemen sarmısaklı yeme başladım
şu anda cd lerde hiçbir problem yok
yukarda arkadaşlar teorik olarak sağolsun yazmışlar
insanlarda antibiyotik etkisi olan sarmısak balıklarda faydalı olur diye düşünüyorum (kendi teçrübeme dayanarak yazıyorum)
kolay gelsin
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 06 Mayıs 2012 05:14
Sarımsagı bilendır yada mutfak robotu ile cekip daha sonra yemle karıştırıp tekrar cektiğimizde sarımsak tamamen yemlere karışıyor.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir