Sazansıgiller Karma Akvaryum
Gönderim Zamanı: 24 Haziran 2012 12:40
Ama Abi bu platyler rahat durmaz sana söyleyeyim her güne 10-15 yavru cırtlarlar,yaşadım,bilirim...
Bence sen yavaş yavaş akvaryumu büyütmeye kendini hazırla derim.Ben de eskiden 40 lt'de canlıdoğuran bakıyordum,sonra 200 lt'de bakmaya başladım
Saygılar...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 24 Haziran 2012 12:43
Haklısın İbrahim, bakalım 150 litre var, arkadaşlarda teşvik ediyor senin gibi, bakalım galiba bu gidişle 150 litreyi kuracağım gibi.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 25 Haziran 2012 08:30
- Haydi hayırlısı bakalım,
Yakında yeni akvaryumunuzun fotoğraflarını sabırsızlıkla bekliyorum/z
Saygılar...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 16 Temmuz 2012 12:36
Yakınımızın hastalık haberini alınca aniden yola çıktım,balıkları evdekilere bıraktım. Biraz anlatmaya çalıştım ama haftalık su değişimini yapmaya fırsat bulamadan yola çıktığım için ve onların da dip temizleme işleri yapamayacaklarını belirtmesi üzerine elimden gelen tek şey olan hava motorlarının sürekli açık bırakılmasını söylemiştim.
Biraz önce evden telefon geldi, balıklardan 5 tanesi dün gece ölmüş. Her taraf yemyeşil olmuş ve balıklar görülmez olmuşlar. Ne yapalım diyorlar. Ancak yine dip çekimi işini yapamayacaklarını belirtince bende eksilen miktarda temiz su koymalarını söyledim. Cuma günü dönebileceğim ve sanırım o zamana kadar akvaryumu kaybedeceğim
2 hafta sonrada askere gidecek olmam nedeniyle akvaryum hobisine ara vermem gerekecekti zaten. Ama bu kadar katliam derecesinde bir kayıp yaşamayla bu hobiye ara vermeyi de istemezdim...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 16 Temmuz 2012 13:44
Su değerleri bozulmuş bir şekilde, akvrayum herzamanki sabit yerinde ve aynı ışık oltamında bu birden oluşmuşsa, buna akvaryumdaki nitrat ve potasyum artışının sebep olduğu söylenmektedir. Bu nitrat ve potasyum artışından suyun yeşillenmesine sebep ise akvrayumdaki faydalı bakterilerin ölmesi, faydalı bakterilerin ölmesine sebep ise, havasız akvaryum suyu, iç ve dış filtre süngerlerinin çeşme suyu ile yıkanması gibi sebepler neden olabilir v.b. balıklarda birden öldügüne göre su değerleri onların barınamayacağı hale gelmiştir. Öncelikle, yüzde 50 hatta daha fazla bir su değişimi yapmanız mantıklı olur. Geri kalan ise bilinçli beslemek, bakmak, geçmiş olsun, tamamen iyi bakılmadığından oluşmuş bir duruma benziyor.
mesutok 2012-07-16 14:20:40
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 18 Temmuz 2012 09:11
Yok Cihan kurmadım,
Gökhanda soruyor ama, Kadir bir niyet var kur diyor, bir niyette çokta diyorki. Boşver 50 litre iyi odada fazla yer kaplamıyor, hakimiyetide kolay diyor, bilmiyorum ilerleyen günlerde, bilemedin haftalarda, bilemedin aylar, her an 150 litreyi kurabilirim, yada kurmaya bilirim, kararsızım, işte bütün mesele bu
Gökhanda soruyor ama, Kadir bir niyet var kur diyor, bir niyette çokta diyorki. Boşver 50 litre iyi odada fazla yer kaplamıyor, hakimiyetide kolay diyor, bilmiyorum ilerleyen günlerde, bilemedin haftalarda, bilemedin aylar, her an 150 litreyi kurabilirim, yada kurmaya bilirim, kararsızım, işte bütün mesele bu
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 18 Temmuz 2012 16:55
Dün ankarada natavega akvaryumuna gittim. Türkiyenin en uzun tüneline sahip olan akvaryumuymuş. 2 katlı bir akvaryum. Üst katta tatlısu balıkları,bitki akvaryumları, okyanuslarda yaşayan zehirli balıklar, çok narin hayvanlar(deniz atı gibi) akvaryumlar vardı. Ayrıca benim albino tetrazonumu ve varyetelerini, kılıç balıklarını görmem de ilginçti. Neon balıklarının en güzel hali,çeşitli bitki akvaryumlarıyla birlikte görülebiliyor. Her türün habitatına uygun şekilde akvaryumları dizayn etmeleri bana güzel fikirler verdi. Örneğin siyah tetra ve tetrazonların bulunduğu akvaryumlarda beyaz silis kum kullanılmıştı. Piranalarda kökler kullanılmış ve su bulanıklaştırılmıştı(bilerek yapıldığını düşünüyorum zira diğer akvaryumlarda temizlik açısından bir sorun yoktu). Yani akvaryumlar,canlıların doğada yaşadıklarına benzer şekilde dekore edilmişti. Biz akvaristlerin üst katta birkaç tür hariç türlerin hepsini tanıdığımız açık. Ancak asıl iş alt katta :)
Alt kata indiğinizde tünelin içerisine giriyorsunuz. Ancak girmeden önce yengeçlerle ve ıstakozlarla dolu akvaryumları inceleyebilirsiniz. deniz yıldızlarını akvaryuma değil yapay göle koymuşlar ve açıkçası çok daha hoş olmuş. Burada dinlenip cafede çay içebilirsiniz. Muhteşem bir duygu. Her tarafınızda balıklar vs. Tünelin içerisinde vatozlar, köpekbalıkları başınızın üzerinden geçerken irkiliyorsunuz. Zira içeri girmeden yazan uyarılarda " camlar içbükey olduğundan balıklar normal boyutlarından %40 daha küçük görülür. %40 büyütülmüş hallerini hayal ediniz." İşte vatozları ve köpekbalıklarını başınızın üzerinden tüpe oldukça yakın geçerken gördüğünüzde,gözlerinize inanamıyorsunuz. Sürü halinde dolaşan balıkalr ve ismini bilmediğim daha bir sürü tür... İnsan keşke elimde bir bilgilendirme broşürü olsaydı da şu balıkların cinslerini ve yaşam koşullarını öğrenebilseydim diyor.
Ayrıca çevrenizde öyle sadece balıklar yok. Kocaman bir uçak maketi var mesela, roma sütunları, dekoratif taşlar,kayalar,mercanlar(yapay gibi geldi mercanlar) ile güzel bir dekorasyon oluşturmuşlar. Ancak bana biraz fazla yapay gibi geldi. Roma sütunlarının vatozlarının içinde ne işi var mesela. Kesşke biraz daha doğal yapılsaydı,belgesellerde gördüğümüz mercan resifleri vs. yapılabilirdi. Gerçek bitkiler yapılabilirdi. Çünkü içeriye girerken ciddi sayılabilecek bir ücret ödüyorsunuz.
Bunun dışında hediyelik eşya vs. satılıyordu. Çin malı dışarıdan 3-5TLye alınabilecek şeyler. tek ilginç olan tuzdan yapılmış dekoratif lambalardı. Tuz seansları için özel odanın yapımı halen devam ediyor.
Tam iki saat geçirmişim orada. Daha önce hiç akvaryuma gitmemiştim ve bu deneyimi yaşayıp görmek gerekiyormuş. Evet,biraz pahalı ancak o paraya değiyor....
Mesut bey, akvaryum hobisi ile bu denli yoğun ilgilendiğiniz için burası aklınızın bir köşesinde bulunsun. Tabi diğer arkadaşlara da tavsiyemdir. Dün,bu hobiyi bir kez daha sevdim ve bu hobiye daha bir içten bağlandım.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 18 Temmuz 2012 18:44
Süpermiş Can Bey mekan, ne güzel anlatmışsınız, sanki gezmiş gibi oldum, Ankaradaki arkadaşlar şanslıymış herhalde bir çoğu burayı gezmiştir, Ankaraya yolum düşmez ama, birgün olurmu olur. Belki bir arkadaşın arabasına atlar hadi gezelim diye gidip görmek lazım. Söylediğiniz gibi bir çok ortamı mutlaka balıkların habitatına uygun yapmışlardır. Oldukça profesyonel insanlar zannedersem oluşturuyorlardır oraları. İyi olmuş hobi isteğinizi arttırmış bu gezi, keşke fotograflar çekebilseydinizde siteye ekleye bilseydiniz, izleme imkanı olurdu, ama herhalde yasaktır foto çekmek.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 18 Temmuz 2012 20:24
Fotoğraf çekmek yasak değil. Flaşsız olarak çekebiliyorsunuz. Ben videoya bile aldım ama telefonumda bluetooth üzerinden bilgisayara fotoğraf aktarma özelliği yok maalesef. Ancak haftasonuna kadar çektiğim onlarca resmi eklerim başka bir yol bulup.
Bundan başka forumda nataveganın başlığı var. orada arkadaşların çekmiş olduğu görüntüler var. Youtubeda ise ilginç videolar var.
İstanbuldaki akvaryumun önünden onlarca kez geçtim ama hiç durmaya fırsat bulamamıştım. Bir de Ankara keçiörende varmış ama şu an faal midir bilemiyorum. Aramak gerekir.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir