Sazansıgillerde Tat Alma Duyusu
Gönderim Zamanı: 16 Nisan 2011 22:59
Sazanların ağzı içinde çok kalın kastan yapılmış yastık şeklinde bir yapı bulunur. Bu organ tat almaya yarar. Balıklar bazı maddeleri memelilerden daha iyi ayırt edebilirler. Sazanlar tatlı, tuzlu, acı suyu ve asitli ortamı ayırt edebilirler. Bazı şeyleri yiyince neden yüzlerini ekşittiklerini sonra tükürdüklerini anlamış oluyoruz. Özellikle yeni bir yem verdiğimizde. Bir süre alıp tükürürler, sonra yavaş yavaş o tadı kabul ederlerse o yemi yerler.
mesutok 2011-04-16 23:02:02
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 17 Nisan 2011 00:33
Tad aldıklarını bende bir ara düşünmüştüm demekki iyi düşünmüşüm. Özellikle kan tadı aldıklarında kaçacak yer arıyorlar. Tam aksine suriye japonları kan tadı aldıkları yere dahada bir deliriyor :) denemiştim bunu :) Birde yarayan biyerinizi japonların akvaryumuna soktuğunuzda orayı tiftikliyor :D bunuda küçükken denemiştim. Buda demek oluyorki japon balıklarının bir tanesinde yara olursa o yaralı balığı hemen ayırmak sağlığını tehlikeye atmamak olur.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 17 Temmuz 2014 15:17
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir