Şelale Filtre Kullananlara
Gönderim Zamanı: 15 Ağustos 2010 16:41
Merhaba arkadaşlar 85-90 lt suyu bulunan bir akvaryumum var.Elimde 700 lt/saat lik bir tepe filtre var.Bildiğiniz gibi tepe filtrelerin akvaryumun içinde kafa motorları oluyor.Bu kısım akvaryumun içinde gerekli akıntıyı oluşturuyor ama tepeye az su göndermeye başladı.İkinci ve en önemli şikayetim ise akvaryumun suyunu değiştirmek için filtrenin fişini çektiğimde veya elyafını değiştirmek istediğimde tepe filtrenin kenarında biriken pislikler akvaryuma boşalıyor ve akvaryumun suyu harap oluyor.Buna bir önlem bulamadım üzerine tüm parçalarını temizlediğim halde debisinin yavaşlaması(içeride kayıp yok tepeye pompalamada çok kayıp var) beni başka çözüm yolu aramaya itti.
Akvaryumumdaki bazı canlılarıda değiştirmek istiyorum.Akvaryumumun son hali beta ve rasboralardan oluşan güneydoğu asya biyotopu olacak.
Sizlere sormak istediğim ise betalar akıntıyı sevmedikleri için ve su üstü bitki ekleyeceğimden aslında şelale filtre uygun olacaktır.
1- 85- 90 lt lik bir akvaryumu şelale filtre kaldırırmı?
kaldırır derseniz bu filtrelerin elektrik kesintisi veya fişin çekilmesi ile suya pisliği sızdırma olayı oluyormu?
Şelale filtre hem fiyat hem akıntı betta ve su üstü bitkisi hemde elektrik sarfiyatı açısından aklıma yatıyor.
2- Şelale filtre sana uymaz diyorsanız dış filtrelerin akıntı durumları nasıl oluyor hiç kullanmadım bu güne kadar.
Şimdiden teşekkür ederim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 15 Ağustos 2010 17:58
200lt bir akvaryuma bile uygun şelale filtre bulursunuz. O yüzden size uymamasının nedeni akvaryumun üstünü kapatamazsınız, ses sorunu yasarsınız. Haftalık temizliği diğer filtrelerden daha kolay olsada ayda bir genel temizliği çok zor olur bakterileriniz tehlikeye girer. Ayrıca iyi bir şelale filtreye vereceğiniz para ile dış filtre alabilirsiniz. Tavsiyem eheim 2211 dir. 80-100 tl cıvarı. Emin olun su dengelerini şelale filreden daha kolay kontrol edersiniz. 2213 alırsanız fazla canlı yükünü kompanse eder. Sudaki akıntıyı su çıkış hortumundaki yağmurlama aparatıyla çeşitli yönlere çeviriyorsunuz. Fazla gelen debiyi hortumlardaki musluklarla ayarlayabilirsiniz.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir