Şelale filtre ve beta balığı
Gönderim Zamanı: 16 Kasım 2014 14:13
Yaklaşık 11 litrelik bir akvaryumum var içinde sadece bir tane beta var. Bu akvaryum için şelale filtre almayı düşünüyorum ama aklıma birkaç soru takıldı.
1)Şelale filtre uygun mudur yoksa başka bir filtremi almayım.
2)şelale filtre temizliği nasıl yapılır.
3)şelale filtre betayı rahatsız eder mi.
4)Şelale filtre ağır bişey mi sonuçta camına takıyoruz ama benim akvaryumum küçük dayanır mı kırılırmı eğer kırılırsa nasıl takarım.
5)Bu konu ile biraz alakasız ama beta ile yavruları aynı akvaryumda kalsa baba beta yavrulara zarar verirmi.
6)buda biraz alakasız ama beta çifteltikten sonra kaç tane yavru doğurur.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 16 Kasım 2014 16:32
Merhabalar. Gereksiz demişsiniz fakat hiç de öyle gereksiz sorular değil :).Öncelikle şelale filtreyi arka camdan ön cama doğru takar iseniz suda daha az dalgalanma olur ve daha iyi olur. 11 litre de 1 çift beta bakamazsınız büyük ihtimal dişi ölür. Yavruları annesi bakar. Ne kadar bakıyor bir fikrim yok ama başka akvaryumlarda tutup daha sonra üreme zamanlarında birleştirip yavru elde edecek iseniz erkeği ayırın. Dişi sanırım belli bir süre bakıyordu. Temizlemesi basit içindeki temizlik malzemelerini söküm saf su ile temizleyiniz. Camı kıracak kadar ağır olduğunu düşünmüyorum.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 16 Kasım 2014 16:39
Öncelikle akvaryumunuz kücük.Selale filtre olurmu bilyorum ama pipo filtre daha iyi gibi bence.Cift olarak betta kesinlikle bakilamaz eger cok bakilmak isteniyorsa ayri akvaryumlarda bakilmalilar.Sonucunda ya disi ölür yada disi erkegi öldürür.Benim disi erkegi öldürmeye calismisti ordan biliyorum.Yavru almak istiyorsaniz toplam 3 tane akvaryumunuzun olmasini tavsiye ederim yavrular icin en az 50 litre olursa yavrular daha rahat eder.Digerleri ise erkek ile disi icin olmali.Ciftlesmenin haricinde kesinlikle disi ile bir araya getirilmemelidir.Ayrica disiler ciftlesmeden sonra yavrulara bakmaz bu görevi baba üstlenir.Ciftlesmeden sonra disi akvaryumdan cikarilmali aksi taktirde ya erkek onu öldürür yada disi yumurtalari yer.Yavrular serbest yüzüse kadar erkek bakar yavrulara.Sonra erkekte ayrilmali akvaryumdan yoksa erkekde yavrulari yemeye baslayabilir.Nadiren disinin yavrulari yemedigi yavrulara bakmis oldugu olabilir ama adi üzerinde nadiren.Ayrica maddi imkaniniz yeterli degilse betta üretim islerine girmemenizi tavsiye ederim cünkü yavrular olurda saglikli olarak büyürlerse eger disiler beraberce yasayabiliyor ama erkekler icin gecerli degil kardes bile olsalar erkekler arasi kavgalar olucaktir erkekleri hep ayirmaniz gerekecektir maddi imkaniniz yoksa onlar icin yeterli akvaryum alamayacaginizdan erkekleri pet siselerde falan yasatmaya calisabilirsiniz buda onlara eziyet olucaktir.Tabi bunlar varsayim bilemem tabiki belkide maddi durumun yerindedir betta1234 2014-11-16 16:45:19
Beğenenler: [T]188831,macaBey[/T]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 16 Kasım 2014 16:41
Kendimden örnek vermem gerekirse 15 litrede şelale filtreli beta bakımım fark etmesem facia olacaktı. Beta uyuşuk bir balık olduğu için şelale filtreye bile bazen takılabiliyor ve yapışıp kalabilir , ben daha sonra filtreyi çıkartmıştım ama 2 günde 1 yüzde 10 su değişikliği ile suyu taze tutmaya çalışıyordum, zaten labirentli oldukları için betalarda biraz dikkat ederseniz akvaryuma iç filtre kullanma derim .
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 17 Kasım 2014 09:49
Şelale filtrenin emiş borusuna bir filtre süngeri takın yoksa Bettanızın takılma ihtimali çok fazladır.
umitlee 2014-11-17 11:31:41
Minik bir şelale filtre yeterli olacaktır. Akıntısını da en düşük şekilde ayarlarsanız yararlı olur.
Ya da bir hava motoruyla çalışan basit bir pipo filtre de uygun olur.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 28 Ocak 2015 13:58
Benim bu konuda pek bir bilgim yok fakat bende bir beta balığı besliyorum ve akvaryumum 4L civarında. SeaStar HX-200L iç filtresini kullanmaya başladım bugün ama balığı rahatsız eder mi etmez mi bilemiyorum, suda biraz dalgalanma var.
Filtreyi akvaryumun en köşesine koydum ki tüm su dalgalanmasın diye fakat bazen balık kendi isteğiyle o yöne gidiyor. Sizce bir sakınca var mı veya almam için hangi filtreyi önerirsiniz?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 28 Ocak 2015 17:39
Filtrenizin dışına rengine uyumlu olması açısından siyah bir tül ekleyin. Ve bu tülü iki haftada bir musluk altında güzelce temizleyin. Filtre süngerini ise akvaryumdan aldığın suya çok az temizleyin ve bu şekilde kullanın. Bir de eğer imkanınız ve yeriniz varsa akvaryumu büyütmeniz daha yararlı olacaktır.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir