Silinebilir.
Gönderim Zamanı: 05 Ekim 2013 21:03
Trajikomik bir durum çöpçününde balıklara saldırdığını hiç duymamıştım,bende de bir erkek vatoz var kasakalawe'lerime mum tutturuyor koğuş ağası gibi valla :)
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 06 Ekim 2013 14:06
Çöpçüler sudaki yeme, balık üzerindeki hastalığa duyarlıdır, balığın üzerinde bir kanlanma hastalık varsa o balığı takip edebilirler. En ufa kan yahut yem artığını bile suya düşer düşmez algılarlar algılama mekanizmaları çok kuvvetlidir.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 06 Ekim 2013 14:30
Ben durumu anladım arkadaşlar kardeşim sendeki labio ya da çöpçü alan değil senin beslediğin balık labio türünden ama onun adı frenatusdur bir ara bende besliyordum kılıçlara dadanıyordu akvaryumda bir bölge ediniyo ve oraya gelen herkese saldırır ve bölgesinden dışarı çıkmaz bölgesine giren elma salyangozumu az daha öldürüyodu salyangoz kabuğuna saklandı bende salyangozu oradan uzaklaştırdım eğer balığının kuyruğu turuncuysa ve geri kalanı soluk siyah gibi bir renkse benim bahsettiğim balıktır çöpçüler yüzen balıklara saldırmaz sadece dibe çökmüş ve ölecek olanları tırtıklarlar bence o frenatusu akvaryumdan çıkar frenatuslar hayalet balıkları ve tinfoil barbların ve tetrazonların bulunduğu bitkili ama orta derece sert türlerle beslenir bu arada bazı akvaryumcular bu balıkları ciklet çöpçüsü diye satar kanmayın cikletlerin yanında bu balık kuzu gibi kalır cikletler bu balığı öldürürler
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 06 Ekim 2013 20:07
Yav bu frenatus işte bu balık çok büyür ve 100ltden aşağı hacimlerde pek beslenmez mesut abinin dediği çok zor balıklarının üzerine yem parçası yapışsaydı balığın bu yem parçasından bir yere sürtünerek kurtulur hastalık olsa zaten dibe çöker anlarsın bence balığı akvaryumcuya geri ver
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 06 Ekim 2013 21:09
Geçmiş olsun o zaman imkanınız varsa balığınızı başka bir akvaryuma alın suda bol oksijen bulunsun ve su çok temiz olsun 2-3 damla metilen damlatın ısıyı 2 derece arttırın ve miko fish denilen ilaçtan varsa onu uygulayın yoksa en kısa zamanda alın ve bence o balığı geri verin balığınız iyileşse bile o balık strese sokup ölümle bitirecektir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 05 Nisan 2014 14:14
Bende de 70 cm akvaryumda 5 lepistes , 1 cüce vatoz ve 1 labio - frenatus mevcut, kuyruk ve yan yüzgeçleri kırmızı gövde siyah..
balık özellikle çok yem yiyen dişi lepisteslerin peşini bırakmıyor.. anne lepisteslere taktı , önce sadece dibe indiklerinde kovalıyordu, dip yemleri kendine kalsın mantığı ile yaptığını düşünerek hoş görüyordum ama şimdi yuvasından çıkıp peşine takıldığı lepistesi 2 tur kovalıyor akvaryumda..
dediğim gibi erkek ve zayıf lepisteslere değil daha çok büyük hamile lepisteslere takmış durumda.. akvaryumda sevdiği bir kök ve oluk tipi yerler var, oralara giriyor ama tüm akvaryumu sahiplendi.. ne yapacağımı bilemedim..
lepisteslere huzur vermemeye başladı..
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir