Sp lerime ne oldu kıpırdamıyorlar
Gönderim Zamanı: 01 Mart 2012 21:15
Akvarumda 2 balığım olduğu yerde duruyor siyah cizgiler cıktı.Neyse fazla söze gerek yok fotolar aşağıda:
Arkadaşlar gördüğünüz gibi balıklarım yeme çıkmıyor ve yaklaşık 1 gündür oldukları yerden kıpırdamıyorlar ve diğer balıklarımda oldukları yerde yüzmeye calışıyorlar.ama ileri geri gitmiyor sadece kıvranarak yüzmeye calışıyorlar akvaryumum 160 litre 8d2e sp var.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 01 Mart 2012 23:05
Hiç bakmadım yani yem yemiyorlar sadece bu akşam yem attığımda yanın altındaki bir tane aldı ve geri gitti o andan beri hiç kıpırdamıyor :( kaya tuzu atmam işe yarayacakmıdır? Akvaryumma hiç kaya tuzu atmadım ondan olabilirmi?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 01 Mart 2012 23:12
Tahminimce bu hastılıga yakalanmıişlar.
Bloat Hastalığı Belirtileri
Bloat'a yakalanmış bir balığı ayırt etmeniz mümkün. İlk günlerde cansızlaşır, yemek ister, yemi ağzına alır fakat dışarı tükürür. Sanki yemek istediği halde yutamıyormuş gibi bir hali vardır. Zamanla rengi koyulaşır, hastalık ilerledikçe en koyu rengini almaya başlar ve Afrika cichlidlerine has siyah çizgiler ortaya çıkar. Gözleri koyulaşmaz, anormal bir görüntüleri de yoktur. Ortalıkta dolaşmadığı gibi sürekli saklanmayı tercih eder. İlk günlerden sonra karnın ya çok hafif şiştiğini, ya da içeri göçtüğünü fark edersiniz. Özellikle karnın alt kısımlarına dikkat edin Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 02 Mart 2012 20:33
Bu belirtileri fark ettiğinizin ilk günlerinde harekete geçin. Geçen vakit balığı kurtarma şansınızı azaltacaktır. Çok temiz suyun bulunduğu, ve ısının da ana tank ile aynı olduğu tedavi tankına aldıktan sonra balığınızı iki şekilde tedavi edebilirsiniz. Ya 38 litreye bir metronidazole eritin, ya da 38 litreye bulabildiğiniz en güçlü balık antibiyotiğini kullanın. İkisini yarım dozlarda birlikte de kullanabilirsiniz. Balık son evrelerde ise, yani tabiri caizse gözünün feri gitmişse, İnsanlar için kullanılan penisilin kullanın, ama bu sefer 50 litreye bir tane eritin. Unutmayın, penisilini sadece son çare olarak kullanın, asla yaşama şansı biraz daha fazla bir balığı penisilin ile tedavi etmeyin. Hangisini seçerseniz seçin ancak 24 saat sonra en az %50 su değiştirip aynı dozajı tekrar uygulayın. 3 gün boyunca aynı yöntemi uygulayın, 3 gün sonunda balığın rengi açılmışsa, ortalıkta yüzmeye başlamışsa, ve yem yiyorsa köşeyi döndü demektir. Eğer yarı yarıya bu belirtiler varsa, ortalıkta dolaşıyor ve hala yem yemiyorsa (bunu anlamak için 1 gün bekleyin), tedaviye bir 3 gün daha başlayın. Zaten 3 günlük tedavi sonrası, 4.günde hala inatla yaşıyorsa kurtulma şansı yüksektir.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 03 Mart 2012 13:59
Balıklar bloat değil yanlış bilgiler vermeyelim.Yem yememesi stresten de olabilir kesin iç parazit veya bloat demek yanlış olurki balıklar bloat değil.Balıklarınızı yeni mi eklediniz?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 03 Mart 2012 19:02
Muhtemelen akvaryumda biyolojik döngü oturmadan koymuşsunuzdur balıkları.Saygılar...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 03 Mart 2012 19:27
Sanki balıklar şoklanmış.Sıcak soğuk farkından dolayı olmuş gibi gözüküyor.Durumu tam olarak anlayamadiğimizi düşünüyorum.Daha fazla bilgi vermeniz gerekiyor.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir