Sump filtre dizilimi hakkinda


amiloÇevrim Dışı

Kayıt: 15/04/2010
İl: Yurtdisi
Mesaj: 63
amiloÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Mayıs 2010 02:34
Merhaba arkadaslar
Oncelikler buradan yardimci olan arkadaslara tesekkurlerimi bir borc bilirim.Bilgi paylastikca gercekten degerleniyor.Uzun lafin kisasi  tankimda  uzun suredir  selale filtre kullaniyordum 1 seneden fazladir.Ic filtreler in saglikliolmadigi biyolojik donguyu saglayamadigini biliyorum o sebepten selaleyi oncedende kullanmistim ve suyun berrakligini biliyorum.Son aralar sump cihazlarina takildim ve dayanayip 1 adet sump aldim eheim 2211 modeli alman yapimi.Sitede bi cok yan sanayisi oldugu yonnunde hatta cin mali eihimleride duydum cok sesi oldugunu ibraz ettiler bende allaha sukur ses olayi yok.Yanliz arkadaslar bu  sumpu ilk defa kullaniyorum ve forumdaki konulara bakaraktan  kendi imkanlarimla  ic filtrelemeyi yapmaya karar verdim ucuz maliyetli olmasi icin.Alttan basliyarak
1.kalin elektirik kablosununun disini  keserek kup hale getirdim ilk katmanda bulunuyor
2.evde kullanilan plastik bulasik tellerinden kullandim  bol aralikli
3.akvaryumcudan aldigim karbonlu sunger siyah sert olan cinsten
4.olarak aktif tatli ve tuzlu su karbonu koydum
5.yari biyolojik sunger
6.olarakta 2 kat pazar mali elyaf
kullandim.Burdan yanlis anlamayin ben gerekirse en kaliteli ve pahali malzemeleride alabilirim ama kendi imkanlarimla yapmak istedim ve yurt disinda akvaryum ve aparatlari neredeyse Turkiyenin 2.5 kati yani israf etmek istemiyorum.burdan size sorucagim sudur ki filtreleme yontemim olarak dogru bir yontemmi sectim ileriye donuk sonuclari nelerdir? kurulu sekilde 1 gun calistirdim bos bir kova icerisinde Suanda bagli ve bulaniklik yok bakteri olusumum ne durumda olucaktir?
Yardimci olucak arkadaslara simdiden tesekkurler sagolun iyi forumlar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

reverseÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]6467,3[/B]
Kayıt: 29/08/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 2725
reverseÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Mayıs 2010 10:56
Almış olduğunuz ürün bir dış filtredir, sump değil.
Eheim'ın yan sanayisi var demek yanlış olur. Eheim classic modellerinin üretimini çin'de yapıyor. Dolayısıyla piyasadaki bütün classic serisi filtreler çin yapımı. Buna eskiden alınmış alman malı filtreler dahil değil.

Bildiğim kadarıyla 2211 modelinin iç hacmi oldukça küçük. Bu dar hacmi gereksiz malzemelerle doldurmayın bana kalırsa. En alt katmana seramik kullanmasanız da olur. Orta ve büyük boy pislikleri tutması için sizin bulaşık telinize benzer yapıda olan eheim fix kullanabilirsiniz. Bunun üzerine kalın gözenekli bir mavi sünger, üzerine biyolojik filtreleme yapması için substrat gibi bir malzeme, en üste de bir katman elyaf işinize yarayacaktır.
Siz filtrenizde hem karbonlu sünger hem de karbon malzeme kullanmışsınız. Boşuna yer kaybı. Bunların bir tanesi yerine biyolojik medya olmalı en azından. Ayrıca karbon ürünleri ilk akvaryum kurulumunda birkaç hafta veya akvaryumda ilaç kullanılması gibi durumlardan sonra bir süre kullanılır sonra kullanılmasa da olur. Karbon kömürler doyan ve doyduktan sonra işlevini yapamayan ürünlerdir. Zaten çeşidine göre 1 ay gibi bir süre sonra filtreden çıkartmanız, yenisi ile değiştirmeniz gerekir.

Boş bir kovada filtreyi çalıştırmak bakteri oluşumunu başlatmayacaktır. Ayrıca olacak olsa bile 1 gün çok kısa bir süredir. Anladığım kadarıyla zaten kurulu bir akvaryumunuz ve kullanmakta olduğunuz bir filtre var. Dış filtrenizi diğer filtre de çalışırken akvaryumda çalıştırırsanız faydalı olacaktır. Daha sonra dilerseniz eski filtrenizi çıkartırsınız.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir