Sumpta Kireç oluşumu


scorpion26Çevrimiçi

Özel Üye
[B]1039,1[/B] [B]2873,2[/B] [B]2549,3[/B]
Kayıt: 04/07/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 1673
scorpion26Çevrimiçi
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Kasım 2011 13:38
Firmamızın bilgi işlem desteğini yapan firmanın sahibi arkadaşımıza haziran ayı sonunda 165*65*70 cm ölçülerinde bir akvaryum kurduk. 120*45*45 civarında da bir sumpu var. Akvaryumda sürekli su tazeleme sistemi var. Yani sumpa  sürekli ince bir şekilde su dökülüyor ve fazlasıda giderden boşalıyor. 4 ay önce eklediğimiz 2,5-3 cm ilangiler şu an 5-7 cm aralığında bir boya ulaştı. Yalnız sump camlarında ve ısıtıcı üzerinde inanılmaz seviyede bir kireç tabakası mevcut. Hele ısıtıcının üzerinden söktüğüm parça resmen ısıtıcının şeklini almış durumda. Akvaryumda bir kireç sorunu gözlenmiyor. Orda da ciddi miktarda yosun oluşumu mevcut. Bu kireç için ne önerirsiniz. Akvayumun suyu tam emin olmamakla birlikte kuyu suyu diye biliyorum. Şehir şebekesinden değil.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Ramazan41-10Çevrim Dışı

Kayıt: 13/01/2011
İl: Kocaeli
Mesaj: 58
Ramazan41-10Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Kasım 2011 13:52
Slm öncelikle bu sorun benim rrk sump undada var. Nedenini bende çözemedim.
Lakin düşüncem şudur, şehir şebeke sularında kireç mevcut çamaşırmakinalarında resistan kireç kaplanması gibi  suptada ısıtıcıya buşekilde yapışıyor.
kirecin oluşma sebebi şudur. Suya katılan lake salt,  tangalika ve malivi bufer  gibi katkı madelerinin sebepep oldunu arştırmalarımda ögrendim. Araştırmamda drek marka teşhir etmiyor lakin sebep olan minareler bu markalarda mevcut  ve tropehus akvaryumlarında  kulandıgımız markalar oldu için örnek verdim. yani bazı katkı madelerindeki minarelerin aşırı kulanılması kreçlenmeye sebep oluyor.
 Çözumu; Tropehus konusu ise yok denilebilir. Ozmoz cihazları bu sorunu kökunden çözüyor .
sorun ozmoz çihazlarının farkı amaclarla üretilmiş olması secimi yaparken iyi araştırmak gerek sebebi tropehus sert sudan hoşlanan balıktır ozmazlarsa sertli 0 çıkaranda var 9  cıkaranda var.
 bir alıntı eklim:
Revers Osmos filtrasyon aletleri de bu sıralar oldukça makul fiyatlara ulaşdı (technologie ved membranları açısından düşünür isek) 400-500 YTL eye ev kullanımına uygun içme suyu olarak da rahatlıkla kullanılır. RO'un reçine yataklarına olan avantajlarını sayar isek.

regenerasyon sorunu yok. şöyle ki reçine mix bet (yani karışık yataklı ion değiştiricileri) sofa tuzu ile regenerasyonu yapıldığından esasen sudaki kireç miktarı equivalent olarak sodyum chlorür ile değiştirilmiş olur bu da bazı bitkilerde sorun olabilir.

gerçi sertlik "0" olur ancak EC de de bir düşüş olmaz. kation anion değiştiricileri ayrı çalışanların ise ev ortamında regenerasyonu oldukça sorun yaratacağından (kezap gibi keskin asitler "tuz ruhu" vede sudkostik gibi yakıcı sıvılarla) yatakları ayrı ayrı katyon, anion değiştirme yapılır ise safsuya yakın bir su elde edilebilir. yani deionize su.

Ancak hem fiyatı iki katı na yakın hemde külfetli bir bakımı var.
bende olan 475 YTL'eya aldığım RO sistemimde kısmen yumuşak olan şebeke suyumuz ki sertli 10dH altı pH 7.0 cıvarı EC 270 milliSiemens iken çıkan su 9milliS sertlik "0" membranı ise alınan suya göre bir **** iki yıl kadar dayanabilir.

çiçekler için en ideali sanırım RO filtrasyonlu su olsa gerek en azından etoburların vede orchidelerin ihityacı rahatlıkla karşılıyabiliyorum sertliğin tuzun sorun olduğu durumlarda en uygunu gibi gelyior bana. kloru da aldığından akvaryumlar için de ideal.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

scorpion26Çevrimiçi

Özel Üye
[B]1039,1[/B] [B]2873,2[/B] [B]2549,3[/B]
Kayıt: 04/07/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 1673
scorpion26Çevrimiçi
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Kasım 2011 17:34
Ben arastirmalarimda bu is için üretilmis bir ürüne ulaştım. Arkadaşımada önerdim. Bakalım alıp kullanırsa sonucu burayada yazarım.




Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir