Suyum kireçli
Gönderim Zamanı: 17 Haziran 2010 12:39
[QUOTE=egehan09]Arkadaşlar bize kaynak suyu çok uzak vede musluklarmızndan kireçli su akıyor ne yapmamı önerirsiniz?[/QUOTE]
Suyunuzu 1-2 gün dinlendirirseniz sorun teşkil edeceğini sanmıyorum.Siz yinede içim rahat etsin derseniz.Sera'nın aquatan su düzenleyicisinden kullanabilirsiniz.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 17 Haziran 2010 12:44
[QUOTE=burak_06][QUOTE=egehan09]Arkadaşlar bize kaynak suyu çok uzak vede musluklarmızndan kireçli su akıyor ne yapmamı önerirsiniz?[/QUOTE]
Suyunuzu 1-2 gün dinlendirirseniz sorun teşkil edeceğini sanmıyorum.Siz yinede içim rahat etsin derseniz.Sera'nın aquatan su düzenleyicisinden kullanabilirsiniz.
[/QUOTE]
Arkadas suyumuz kirecli diyor klorlu demiyorki. Su kirecli oldugu icin bekletmenin bir faydasi olmayacaktir cunku kirec su icinde tutunmus vaziyettedir ve ph'i arttirir.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 17 Haziran 2010 13:06
Aquatanın ağır metalleri ve zararlı bileşikleri bağlama özelliği vardır.Ve ankarada çeşmeden kireç akacak düzeyde bir su olduğunu düşünmüyorum.Sularımızda eser miktarda kireç zaten bulunmakta.Bu beslediğimiz balık türlerine göre değişkenlik gösterse de CaCO3'ün balıklara zararından çok yararı vardır.
Diğer bir çözüm de 3 aşamalı filtre kullanmaktır.Bu reverse osmosis dediğimiz sistemin membran ve membrandan bir önceki filtresinin olmayan hali.Yaklaşık 200 250 tl ye temin edilebilir.Ayrıca evde içme suyu olarakta kullanabilirsiniz.
Diğer bir çözüm de 3 aşamalı filtre kullanmaktır.Bu reverse osmosis dediğimiz sistemin membran ve membrandan bir önceki filtresinin olmayan hali.Yaklaşık 200 250 tl ye temin edilebilir.Ayrıca evde içme suyu olarakta kullanabilirsiniz.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 19 Haziran 2010 21:09
[QUOTE=rengarenk]Suyu kaynatın.Kireç dibe çökecektir.[/QUOTE]
Evet, kireç dibe çökecektir. Hangi kireç? Buharlaşan sudan kalan. Dolayısıyla ne kadar kaynarsa -çökenlerin bir miktar içine karıştığını da düşünürsek- sertliği o kadar artar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir