Tarçının Afrodizyak Etkisi


Koksal GurkanÇevrimiçi

Özel Üye
Kayıt: 19/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 6980
Koksal GurkanÇevrimiçi
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Temmuz 2010 08:33
[QUOTE=maviyeşil]Köksal Bey, yazdıklarınıza tamamen katılıyorum, ancak son paragraf dışında. Canlıların, böyle önemsiz bir amaç uğruna, denek olarak kullanılmasına onay vermiyorum. Ortada gerçekten önemli bir amaç olsa hoş görülebilir. ...[/QUOTE]
Kontrol grubu olarak tutulacak balıklara zaten hçbir şey verilmez. Onlar kendi halinde normal şekilde yaşar, gider. Ekleme yapılacak akvaryumdaki balıklarda tepki varmı diye bakılır. İkisi karşılaştırılır. Yukarıda yazan denek olarak kullanma kavramını bu saate kadar herkes tarçın ekleme yoluyla zaten yaptı.
Dolayısıyla ortada denek olma durumu yok. Benim önerim sadece paralelde karşılaştırabilecek bir referans olmasıdır. Şu ana kadar yapılan herşey gözlemsel incelemelerle ele alınmıştır. Gözlm de bilimin bir parçasıdır ama sınırlıdır. İşin biraz daha bilimsel olabilmesi için bu tip karşılaştırmalı referanslar şarttır. Bu arada eşit şartları sağlayabilme işi kolay değildir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MaviYesilÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 04/05/2007
İl: Antalya
Mesaj: 6873
MaviYesilÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Temmuz 2010 08:59

Önerdiğiniz şey, konudaki maddenin etkilerini araştırmak için yapılacak bir çalışmadır. Bunun adı deneydir. Deneylerde, üzerinde maddenin etkilerinin araştıralacağı ve buna bağlı gözlemlerin, analizlerin yapılacağı, sonuçların çıkarılacağı elemanlara "denek" denir. Ypılmasını istediğiniz çalışmada balıkların denek olma durumları kesinlikle vardır. Herkesin kendi tankında deniyor olması canlıların denek olma durumlarını ortadan kaldırmaz. Bunun uygulanması özel izinler gerektirmektedir. İzinsiz yapılan uygulamalar 5199 sayılı hayvan koruma yasasının ihlali kapsamına girer. Eski mesajları incelerseniz bu konudaki rahatsızlığımı zaten çok önceden dile getirmiştim. Böyle bir amaç için canlılara denek muamelesi yapılmaması gerektiğini söylemiştim. Siz şimdi bunun sistemli olarak yapılması gerektiğini savunuyorsunuz. Size katılmadığım nokta burasıdır.

HAYVANLARI KORUMA KANUNU
Kanun No:
5199
Kanun Kabul Tarihi: 24/06/2004
Resmi Gazete Tarihi: 01/07/2004
Resmi Gazete Sayısı: 25509
...
...
...
Madde 9 - Hayvanlar, bilimsel olmayan teşhis, tedavi ve deneylerde kullanılamazlar.
Tıbbi ve bilimsel deneylerin uygulanması ve deneylerin hayvanları koruyacak şekilde yapılması ve deneylerde kullanılacak hayvanların uygun biçimde bakılması ve barındırılması esastır.
Başkaca bir seçenek olmaması halinde, hayvanlar bilimsel çalışmalarda deney hayvanı olarak kullanılabilir.
Hayvan deneyi yapan kurum ve kuruluşlarda bu deneylerin yapılmasına kendi bünyelerinde kurulmuş ve kurulacak etik kurullar yoluyla izin verilir.
Etik kurulların kuruluşu, çalışma usul ve esasları, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığının ve ilgili kuruluşların görüşleri alınarak Bakanlıkça çıkarılacak yönetmelikle belirlenir.
Deney hayvanlarının yetiştirilmesi, beslenmesi, barındırılması, bakılması, deney hayvanı besleyen, tedarik eden ve kullanıcı işletmelerin tescil edilmesi, çalışan personelin nitelikleri, tutulacak kayıtlar, ne tür hayvanların yetiştirileceği ve deney hayvanı besleyen, tedarik eden ve kullanıcı işletmelerin uyacağı esaslar Tarım ve Köyişleri Bakanlığınca çıkarılacak yönetmelikle belirlenir.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Koksal GurkanÇevrimiçi

Özel Üye
Kayıt: 19/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 6980
Koksal GurkanÇevrimiçi
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Temmuz 2010 09:28
[QUOTE=maviyeşil]...Herkesin kendi tankında deniyor olması canlıların denek olma durumlarını ortadan kaldırmaz. Bunun uygulanması özel izinler gerektirmektedir. İzinsiz yapılan uygulamalar 5199 sayılı hayvan koruma yasasının ihlali kapsamına girer....[/QUOTE]
MADDE 5. - Bir hayvanı, bakımının gerektirdiği yaygın eğitim programına katılarak sahiplenen veya ona bakan kişi, hayvanı barındırmak, hayvanın türüne ve üreme yöntemine uygun olan etolojik ihtiyaçlarını temin etmek, sağlığına dikkat etmek, insan, hayvan ve çevre sağlığı açısından gerekli tüm önlemleri almakla yükümlüdür.
------------------------------------------------------
Eğer tartışacaksak konu farklı boyutlara gelir. En basit örnekle kaç kişi eğitim almıştır?
Siz eğitim aldınız mı? İşi profesyonel olarak yapan bazı kişiler dışında eğitim alan kişi gösterebilir misiniz?
Bu eğitimi almadan balık beslemek aynı şekilde yasanın ihlali anlamına gelmez mi?

Yine de şunu söyleyeyim ki tartışmak gibi bir düşüncem yok. Benim önerim "zaten yapılmakta olan bir çalışmanın daha bilimsel bir noktaya getirilmesi" önerisidir. Sadece muhalefet etmekle bir şeyler değişmez. Bizzat yapılanları değiştirmekle değişiklik gerçekleşir. Önlem bu şekilde alınabilir. Keyfiyetten uzaklaştırıp bilimsel tabana oturtma işi için bunları yapmazsak çok daha kontrolsüz bir çalışma olur.

http://www.akvaristler.org.tr/tuzuk.asp
Bir dernek üyesi olarak, tüzüğümüzde görebileceğiniz üzere, özellikle 3. ve 4. madde içeriğinde belirtildiği gibi, önemli olan doğaya ve canlılara zarar vermemek, bilimsel araştırma geliştirme yapmak ve bir dayanışma ile bunları yaygınlaştırmaktır.
İşin bilimsel olması için yaptığım yönlendirme bu kadar rahatsız edici olmamalıydı diye düşünüyorum.
Üstelik diğer yazılarımdan da görebileceğiniz üzere kim ne kullanırsa kullansın dikkatli olmasını talep ediyorum. Uyarılarımla ilgili yazının linkini de aşağıda paylaşıyorum.

http://www.akvaryum.com/forum/sifali_bitkiler_envanteri_ve_kullanim_uya_k373447.asp
kgurkan2010-07-08 09:44:48

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MaviYesilÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 04/05/2007
İl: Antalya
Mesaj: 6873
MaviYesilÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Temmuz 2010 10:06
5. maddenin bu konuyla ne ilgisi var anlayamadım. Ben eğitim almadım, ancak 5. maddeyi yanlış yorumlamışsınız. Eğitim alarak sahiplenen veya ona bakan kişi diyor. Bir hayvanı sahiplenmeniz için eğitim almalısınız, eğitim almazsanız sadece onun bakıcısı olabilirsiniz anlamına geliyor maddenin bu kısmı. Konuyla ilgisini inanın anlayamadım. Muhalefet etmiyorum. Yaptığınız öneriye katılmadığımı söyledim. Neden rahatsız oldunuz bundan? Ben katılmıyorum, bir başkası katılabilir. Bundan daha doğal birşey varmı? Herkes sizin gibi düşünmek zorunda değil.
Derneğinizin tüzüğü ve çalışmaları yalnızca dernek üyelerini bağlar. maviyeşil2010-07-08 10:13:29

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

dr.aquaÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/06/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 901
dr.aquaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Temmuz 2010 12:23
Bu konunun önemsiz olduğunu düşünenler çok ön yargılılar. Buradaki amaç sarı prenses ve yunustan bir sürü yavru almak değil. Yanlış anlaşılmadan dolayı ''balıkları kendi hallerine bırakın yavrulasınlar'' gibi bir itiraz öne sürülüyor. Akvaryumda üretilemeyen türler neden kendi hallerine bırakılınca üremiyorlar ? Veya neden akvaryumda bazı türler zor ürüyorlar? Oysaki doğaya baktığımızda hepsi doğada kolay ürüyorlar. Balıklar hakkında henüz keşfedemediğimiz çok fazla şey var. Bu konunun asıl amacı keşfetmek v.s. v.s fikir sağlamaktır. Elbetteki her yerde olduğu gibi muhalefet edenler de olacaktır. ''Amerikayı yeniden keşfetmeye gerek yok'' , ''Macera aramayın'', ''eski köye yeni adet getirmeyin'' gibi cahilce ve köreltir nitelikte olmadığı sürece karşıt fikirlerin hepsini dikkate alırım. Ayrıca konuyu açarken olumsuz sonuçlar alınacağınıda biliyordum çünkü başarı aynı zamanda kişisel beceri de gerektiriyor. Bir çok kişi akvaryumun su kalitesini bozmadan balıkları beslemeyi bile başaramıyor.. Uygulamanın kişiden kişiye farklılık göstermesi dışında daha bir çok etken önemlidir. Mesajlara bakınca aynı kişilerin aynı balıklarda deneyip önce olumsuz, sonra olumlu sonuç aldıklarını da görüyoruz.

Benim gözlem ve analiz becerimin yüksek olduğuna inanıyorum. Balıklarda en çok ilgimi çeken, onların duruma göre gözterdikleri psikolojileri ve davranışlarıdır. Sırf bunlara dikkat ederek bir çok ip ucu yakalayıp bu ip uçlarından yola çıkarak bilgiye ve başarıya ulaştığım çok olmuştur. Ve bir çok kimseye uçuk gelen fikirlerimide denemekten asla vazgeçmeyeceğimm. Örneğin bir süre önce balta balıkları için kurduğum akvaryumu gözlem akvaryumuna çevirdim. (balta balıkalrını bulamdaığım için) Akvaryumun tabanına kum yerine bahçe toprağı koydum. İçinde neon tetralar var yaklaşık iki haftayı aşkın süredir kesinlikle balıklara dışarıdan yemleme yapmıyorum. Balıkları aldığımda 1cm boyundaydılar ve zayıflardı. Şimdi yaklaşık 1.8-2cm boyundalar formları çok daha iyi ve karınları herzaman dolu yani aç kalmıyorlar. Kaç kişinin aklına gelirdi dışarıdan yemleme yapmadan balık beslemek?? Ve kaç kişi başarabilirdi bunu? Cevap veriyorum, sadece düşünüp kurguladıkları şey için çaba gösterenler buna ve çok daha fazlasını başarabilirler. Millete baksaydım hala yerimde sayıyor olacaktım. Son olarak;




Bu 3 tetra türünü besliyorum ve istediğim zaman bir müdehale ile (tarçın eklemek ve uyguladığım bir taktik ) hepsinin yumurutlamasını sağlayabiliyorum. Yavrular da çıkyıor fakat yem oluyorlar. Bu balıklardan yavru almak zor değildir. Zor olan balıkları çözmek ve şartları sağlamak.. Tarçın denediğim hiçbir balıkta olumsuzluk yaşamadım çok hassas türler buna dahildir.
dr.aqua2010-07-08 12:35:12

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

CindoÇevrim Dışı

Kayıt: 10/10/2007
İl: Ankara
Mesaj: 1299
CindoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Temmuz 2010 14:18
Bende burda yazdıklarımla gerçekten herkeze yardımcı olmak hemde bazı konulara açıklık getirmek istiyorum aslında ben tam olarak yazdıklarım baştan beri yazılıp kısıtlanmasa idi inanın bu mucuze tarçın kelimesi olmayacaktı ben yıllardan beri balık besliyorum ve evde  aklınızın alamayacağı kadar balık var işte yazarken bile çekinerek yazıyorum acaba bir yanlışa gelirde yaptırım yada ceza uygulamaya tabi kalırım diye tırsıyorum çünkü inanın yazılarım tam olarak yazamıyorum ve aslında tam yazarken ,yazılarım kısıtlandı. Aslında burda benim yazılanları baştan aşşağıya kadar okuyan nasıl bir yol aldığımı anlar anlamazlar ise anlatim ben bu tarçını gerçekten kullandım ve yemin ediyorum çocuklarımın üzerine ve inanın balıklarım ölecekti zor zar kurtardım balıkları sonra dile getirdim hemen hazır cevap tarçını fazla kullanmışsınız iç motor ve dış motoru anlatmıştım konu ile ne alakası var ve bence en önemli konu ise ben dedimki arkadaşlar burda tarçını kullanırken yavrusu kolay balıklarda değilde zor alınan balıklarda denensin dedim bunada ümit kardeşimden cevap geldi olurmu her balıkta denensin daha iyidiye biraz daha zorlayınca yok senin su dengen iyi değil yok sen balıklara bakmayı bilemiyosun vs.vs ezberci milletiz ya ben kendim tarçınsız yani aklınıza bitkiydi tarçındı ,çaydı vs,vs.Hiç kullanmama rağmen süper yavrular alıyorum ve bu işide onlarsız yapıyorum su değişimin önemli olduğunu dile getirdim o da önemsiz olduğu kanaatine vardırmaya çalışılıyor ben Ad. koning,in ağzından duydum balık için lt değilde su kalitesinin önemli olduğunu ve burdada herkez kendine göre anlayıp uyguladı yani kimin işine nasıl gelirse öyle algılıyor ve öyle yazıyor herkezin bakış açısı farklı ve formda şu an yazan arkadaş o kadar güzel yazıyorki Maviyeşil 5 madde işte olay burda yatıyor arkadaşlar herkez kendi işine nasıl geliyorsa öyle algılıyor öyle anlıyor.Bende kendi fikirlerimi azda olsa anlatabildim ise ne mutlu bana.
Unutmayın ilaçla zehir arasındaki tek fark dozdur.
Vitaminler ve minareller bile zehirleyici olabilir.
Bitkileri hafife almayın.
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

enginkoc34Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 08/11/2007
İl: Gaziantep
Mesaj: 4780
enginkoc34Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Temmuz 2010 14:47
Dozaj ve su kalitesi konusunda Taner beye katılıyorum.Bunun haricinde herkesin kafasına göre denemesi olayı baştan beri benide korkutuyor.Bu konunun akvaristler derneği ve kuralları ile hiç bir alakası yok.Bu sadece bir deneme.
Balıklara ile ilgili çayda dahil çok güzel denemeler var.Fakat bende olayın daha bilimsel olması gerektiğini düşünenlerdenim.Baştada söylemiştim,su içerisindeki değişken maddeler ve çözünen moleküller her balık için aynı değildir ve olamaz.O zaman her balığa aynı yemi vermemiz her balığın aynı ph ta yaşaması gerekirdi.
Suya dozaj dağılımı ve uygulanması gereken balıklar adı ile yenilenmesini bende isterim.
Hatta su ürünlerinde okuyup yorum yazan arkadaşların,suya kattığımız bize şifalı olan bitkilerin akvaryumumuza eklediğimizde oluşturduğu bileşikler ile ilgili araştırma yapıp bizede sunmasını çok isterim.Yani kısacası bilimsel olarak kanıtlayamadığımız sürece,dozaj ve tür tanımı yapılmadığı sürece bu iş sadece deneme yanılma yoluyla yapılan bir deneyden ibaret.
Bunu deneyen ve bize sunan arkadaşlara müteşekkirim,yalnızca sorulan sorular son sayfalarda aynı yöne kaydığına göre ben yaptım oldu mantığından ziyade alın kardeşim işte labaratuvar ortamındaki sonuçlar demenizi isterim.
Dernek sadece bu alanda işin içine girmelidir.Yani maddi veya manevi olarak bu işi merak ediyor ama sonucunu bulamıyorum derseniz,dernek olarak elimizden geleni yapmayı çok isteriz.
Dernek üyeleri bunu yönetime sunabilirler.Konuyu sert tartışma ortamından ziyade fikirlerinizi ve isteklerinizi yazdığınız içinde ayrıca teşekkür ederim.
Saygılar. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MaviYesilÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 04/05/2007
İl: Antalya
Mesaj: 6873
MaviYesilÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Temmuz 2010 15:38
Ümit Bey, konu muhakkakki önemli bir konudur. Benim "önemsiz" tabirini kullanmamdaki anlam, konunun bu denli uygulamalar, deneyler yapmaya değecek kadar hayati bir öneme sahip olmamasıdır. Yanlış anlaşılma için özür dilerim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

dr.aquaÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/06/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 901
dr.aquaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Temmuz 2010 16:49
[QUOTE=maviyeşil]Ümit Bey, konu muhakkakki önemli bir konudur. Benim "önemsiz" tabirini kullanmamdaki anlam, konunun bu denli uygulamalar, deneyler yapmaya değecek kadar hayati bir öneme sahip olmamasıdır. Yanlış anlaşılma için özür dilerim.[/QUOTE]

Bana göre başarının büyüğü küçüğü yoktur, önemli daima önemlidir. Konuya düşüncelerinizi yazma istediğinizden dolayı teşekkür ederim. Saygılar.

[QUOTE=cindo77]Bende burda yazdıklarımla gerçekten herkeze yardımcı olmak hemde bazı konulara açıklık getirmek istiyorum aslında ben tam olarak yazdıklarım baştan beri yazılıp kısıtlanmasa idi inanın bu mucuze tarçın kelimesi olmayacaktı ben yıllardan beri balık besliyorum ve evde  aklınızın alamayacağı kadar balık var işte yazarken bile çekinerek yazıyorum acaba bir yanlışa gelirde yaptırım yada ceza uygulamaya tabi kalırım diye tırsıyorum çünkü inanın yazılarım tam olarak yazamıyorum ve aslında tam yazarken ,yazılarım kısıtlandı. Aslında burda benim yazılanları baştan aşşağıya kadar okuyan nasıl bir yol aldığımı anlar anlamazlar ise anlatim ben bu tarçını gerçekten kullandım ve yemin ediyorum çocuklarımın üzerine ve inanın balıklarım ölecekti zor zar kurtardım balıkları sonra dile getirdim hemen hazır cevap tarçını fazla kullanmışsınız iç motor ve dış motoru anlatmıştım konu ile ne alakası var ve bence en önemli konu ise ben dedimki arkadaşlar burda tarçını kullanırken yavrusu kolay balıklarda değilde zor alınan balıklarda denensin dedim bunada ümit kardeşimden cevap geldi olurmu her balıkta denensin daha iyidiye biraz daha zorlayınca yok senin su dengen iyi değil yok sen balıklara bakmayı bilemiyosun vs.vs ezberci milletiz ya ben kendim tarçınsız yani aklınıza bitkiydi tarçındı ,çaydı vs,vs.Hiç kullanmama rağmen süper yavrular alıyorum ve bu işide onlarsız yapıyorum su değişimin önemli olduğunu dile getirdim o da önemsiz olduğu kanaatine vardırmaya çalışılıyor ben Ad. koning,in ağzından duydum balık için lt değilde su kalitesinin önemli olduğunu ve burdada herkez kendine göre anlayıp uyguladı yani kimin işine nasıl gelirse öyle algılıyor ve öyle yazıyor herkezin bakış açısı farklı ve formda şu an yazan arkadaş o kadar güzel yazıyorki Maviyeşil 5 madde işte olay burda yatıyor arkadaşlar herkez kendi işine nasıl geliyorsa öyle algılıyor öyle anlıyor.Bende kendi fikirlerimi azda olsa anlatabildim ise ne mutlu bana.
Unutmayın ilaçla zehir arasındaki tek fark dozdur.
Vitaminler ve minareller bile zehirleyici olabilir.
Bitkileri hafife almayın.
 
[/QUOTE]

Selamlar Taner  bey,
Şunu söylemeliyim ki yönetimin kimseyi kısıtlamaya çalışmak gibi bir tavrı olmaz. Siz düşüncelerinizi imlâ ve forum kurallarına uyarak belirtiğiniz sürece yönetim müdehale etmeyecektir. Açıkcası konu içindeki değişken tutumunuzdan dolayı tam olarak neyi savunduğunuza karar veremedim. Bana hitaben söyledikleriniz malesef kısmen benim kullandığım üslup ve anlam niteliği taşımıyor. Beni yanlış anlamışsınız veya kızgınlığınızdan dolayı bu şekilde hitap ediyorsunuz. Bilmenizi isterim, benim kişiliğim memfaatimi değil hakkı gözetir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

CindoÇevrim Dışı

Kayıt: 10/10/2007
İl: Ankara
Mesaj: 1299
CindoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Temmuz 2010 17:24
Ümit bey, ben konu içerisinde seni yada bir başkasını tutma yada kayırma gibi niyetim yada tarzım yok ben kendi başıma geçenleri anlattım ve bir mesajımda bir kelime kalmış geriside hep silinmişti  ve ben demiştimki formda iyi yazılanlar kalıyor diğerleri ise siliniyor diye ama siz o mesajı okumuştunuz ve ne yazılanlarıda biliyorsunuz tabiki ben elimden geldiği kadar imla ve form kurallarına uyarak kimseye karşı kırıcıda değilim ben sizinlede yüz yüzede görüştüm sizin iyi niyetinizden asla ve asla şüphem yok ben 33 yaşındayım şahsiyetim ve kişiliğim çok sağlam şekilde oturmuştur burda yazı yazmaya korkar hale gelmişim diyiyorum ve yine söylüyorum benim asla ve asla tartışma konusu yaratıp birilerinin gözüne girmek yada boşa zaman geçirmek gibi niyetim yok.
Enginkoç34 form yönetimindeki Engin beyin konu üzerimde fikirlerimi söylemesi ve burdan bırakmayıp devam etmemi iyi yada kötü sonuçlarını paylaşmaktı.Benim kimseye kızacak bir tavrım yok zaten frontoza balıklarımıda sattım yavru alacağımı bile bile alınca tarçından diye yazılmasın diye hatırlarsan bana 7 tane madde çıkarmıştın frontozalarımdan yavru almam için şimdi ben tartışmak deyilde bir soru soruyorum kimsede üzerine alınmasın balık beslemeyip yorum yapanmı yada gerçekten bu işi hakkıyla yapan mı işte tam olarakta yazamıyorum aslında ben sıkıldım iyi niyet iyi niyet nereye kadar bilmem anlatabildimmi Tarçın konusuyla ilgili çokta fazla bir şey demiyorum çünkü sanki birileri Edison gibi inanılmaz zorluklar içerisinde ampülü icat etmiştde bende ona karşı geliyormuşum gibi yada gelişmelerini engelliyormuşum gibi bu yazılar eski mesajlarda var.Amerika kıtası varsa bunu bir daha keşif etmenin anlamı yok.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

enginkoc34Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 08/11/2007
İl: Gaziantep
Mesaj: 4780
enginkoc34Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Temmuz 2010 18:35
Arkadaşlar burası paylaşım formu ve klavyenin dili yok,bazen sakince yazılan birşey diğer tarafa agresif gelebilir.
Tabiki birbirinizi eleştirecek ve yorum yapacaksınız.Yanlış olmadığı sürece kimsenin yazısına müdahale etmemeye çalışıyorum.
Yanlış veya doğru olarak gözlemlediğiniz herşeyi birbirinizi kırmadan söyleyebilirsiniz,bunu daha önce Taner bey'ede söylemiştim.
Şimdi kişisel olayları bırakıp konuyu devam ettirebilirsek sevinirim.
Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Koksal GurkanÇevrimiçi

Özel Üye
Kayıt: 19/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 6980
Koksal GurkanÇevrimiçi
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Temmuz 2010 21:00
[QUOTE=kgurkan]... Benim önerim "zaten yapılmakta olan bir çalışmanın daha bilimsel bir noktaya getirilmesi" önerisidir. Sadece muhalefet etmekle bir şeyler değişmez. Bizzat yapılanları değiştirmekle değişiklik gerçekleşir. Önlem bu şekilde alınabilir. Keyfiyetten uzaklaştırıp bilimsel tabana oturtma işi için bunları yapmazsak çok daha kontrolsüz bir çalışma olur.

http://www.akvaristler.org.tr/tuzuk.asp
Bir dernek üyesi olarak, tüzüğümüzde görebileceğiniz üzere, özellikle 3. ve 4. madde içeriğinde belirtildiği gibi, önemli olan doğaya ve canlılara zarar vermemek, bilimsel araştırma geliştirme yapmak ve bir dayanışma ile bunları yaygınlaştırmaktır.
İşin bilimsel olması için yaptığım yönlendirme bu kadar rahatsız edici olmamalıydı diye düşünüyorum.
Üstelik diğer yazılarımdan da görebileceğiniz üzere kim ne kullanırsa kullansın dikkatli olmasını talep ediyorum. Uyarılarımla ilgili yazının linkini de aşağıda paylaşıyorum.

http://www.akvaryum.com/forum/sifali_bitkiler_envanteri_ve_kullanim_uya_k373447.asp
[/QUOTE]
[QUOTE=enginkoc34]...Bu konunun akvaristler derneği ve kuralları ile hiç bir alakası yok.Bu sadece bir deneme...
... kısacası bilimsel olarak kanıtlayamadığımız sürece,dozaj ve tür tanımı yapılmadığı sürece bu iş sadece deneme yanılma yoluyla yapılan bir deneyden ibaret.
Bunu deneyen ve bize sunan arkadaşlara müteşekkirim,yalnızca sorulan sorular son sayfalarda aynı yöne kaydığına göre ben yaptım oldu mantığından ziyade alın kardeşim işte labaratuvar ortamındaki sonuçlar demenizi isterim...
[/QUOTE]
Yazan ben olduğum için bir konuya açıklık getirmek istiyorum.
Dernek konusu benim dernek üyesi olmamla ve yaptıklarımın da tüzükte yer alan maddelere uyan bir durum olduğunu göstermekle alakalı bir paylaşımdır.
Yani bir anlamda yazıma referans göstermek içindi.
Elbette tarçın konusu dernekle alakalı değildir. Bunu bu şekilde kimsenin anlamaması gerekir.
Tek düşüncem konunun kontrollü bir uygulama ve bilimsel bir çalışma olarak devam etmesidir.
Umarım yazdıklarımı ve düşüncelerimi açıkça ifade edebilmişimdir.
Teşekkürler.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SantiagoÇevrim Dışı

Kayıt: 18/05/2009
İl: Ankara
Mesaj: 901
SantiagoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Temmuz 2010 04:08
Hocam aklıma gelen bir şeyi söylemek istiyorum , şuan ülkemize gelen balıklar Singapur,Tayland , Almanya , Afrika yada Çek Cumhuriyetinden gelmektedir genelde.Sizlere bir soru , bu türler genelde bu saydığım dünya çapındaki üretimcilerden geliyor , sizce onlar tarçınmı kullanıyorlar balıklarında ? Sonuçda o insanlar üretimci , dünya çağında yapıyorlar bu işi , eğer bu olayın doğruluk payı varsa(tüm türler adına) , emimin yıllar önce bizlerden çok daha önce bunu keşfetmiş olmaları lazım.Ben birçok yurtdışı forum takip ediyorum ama böyle bir konu göremedim onlarda , belkide meslek sırrı söylemiyorlardır bunu :) bunu bilemiyorum , ama aklıma gelen eğer böyle bir olayın tüm türlere bu şekilde etkisi varsa dünya çapındaki üretimciler kullanırdı bunu , belkide denemediler belkide ilk defa siz denediniz Ümit bey , eğer bunu 100 tank(misal olarak söyledim) her gölden gelen balıklarda deneyip sonuçları bilimsel olarak tutma imkanınız varsa bunun patentini almalısınız... Diğer türlü 20-25 tür balık, su şartları , bakım şartları bence bu olayı çürüten olaydır.Bilimsel olarak herşey denenip ph,kh,nitrat,türler, bakım koşulları ... vs gibi bunların datalarının toplanıp kanıtlanması gerekmektedir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

dr.aquaÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/06/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 901
dr.aquaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Temmuz 2010 15:04
Size bakılırsa balık üreticileri herşeyi bulmuşlar geriye artık hiçbirşey kalmamış. Hayır. Onların üretici olmaları herşeyi bildikleri veya bilecekleri anlamına gelmez. Elbette kullandıkları formüller vardır fakat bunlar yalnızca bildikleri kadardır. Ayrıca bahsettiğiniz üreticilerin bir çoğu direkt olarak balıkların kendi habitatlarından aldıkları suyu kullanıyorlar. Ülkemizdeki alabalık yetiştiriciliğle aynı mantık yani. Su kendi habitadlarından gelince, haliyle geriye yapmaları gereken fazla birşey kalmıyor. Aslında tarçını hafife alanlara bu konu mantıksız geliyor olabilir. Bana öyle geliyor ki Allah'ın yaratma sanatından ve bilimin bunları açıklayabildiklerinden, fikir bakımından yetersiz olmak buna sebep oluyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir