Tek tesellim
Gönderim Zamanı: 15 Şubat 2013 23:36
Merhaba arkadaşlar başımdan geçen bir olayı anlatıcam sizler canlı doğuran akvaryumum vardı. Ay molly besliyordum ve bir dişinin karnı acayıp şişti hamileydi kesin fakat bir sorun vardı. Hamile dişi kabız olmuştu ve yeme gelmez oldu ıspanak falan fayda etmıyordu ve günler geçtikçe hareketleri yavaşlıyor ve yüzemez hale geliyordu. Bir gün dişim yan yatmış şişkinlikten ve belli ki ölümüne dakikalar vardı. Biraz daha bekledikten sonra balığı kepçe ile yakaladım. Balık acı çekmiştir elbet ama ilk kafasını kestim ve ardından karnını ikiye ayırdım ve karsımda 40 tan fazla yavru vardı.. Dokunmamla hepsi herekete geçtiler nasıl oldu bende anlamadım:) ve hepsini boyle anneden yavaşça ayırdım sayamadım yavrular çok fazlaydı.Yavruları kurtardım fakar anneyı öldürmek mecburiyetinde kaldım eğer yapmasaydım yavrularda ölecekti .. Yavruları büyüttüm sonrada malavi akvaryumuna geçtim Sizlerle paylaşmak istedim biraz canice ama En azında tesellilerim vardı :)
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 16 Şubat 2013 00:48
Yan yatan balık artık iyileşmezdi zaten.İyi bir seçim yapmışsınız bana göre.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 16 Şubat 2013 01:19
Ne kadar ilginç tam da balık doğuracağı gün mü yan yattı? (Erken doğum mu yoksa tam zamanlı bir doğum mu neye göre karar verdiniz?)Sizce sezeryan ile gerçekleştirilen doğumlarda siterilizasyon sağlanmadığı sürece canlıyı hayatta tutmak ne kadar kolay? Bir internet sitesinde bu hikayeye benzer bir video izlemiştim fakat sonu sizin hikayenizde olduğu gibi mutlu sonla bitmiyordu ne yazık ki.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 16 Şubat 2013 03:25
Balıklar anne karnında anneye herhangi bir şeyle bağlı olmadığından balığın ölceğinden eminseniz ve balığınız hamileyse yapacağınız tek iyilik balığı hemen acı çektirmeden öldürüp anında yavruları dışarı çıkarmaktır.Eğer doğuma bir kaç günden az hatta 1 haftadan az kaldıysa yavruların çoğunu ya da bir kısmını kurtarabilirsiniz.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 16 Şubat 2013 03:37
Buna benzer uygulamalar zaman zaman yapılıyor keşke böyle durumlarla karşılaşılmasa ama elden gelen bişey yok.
Ben bir kanatlı hayvan besleyicisi olarak çoğu zaman yumurtadan gününde çıkmamış yavruları yumurtayı çatlatmak suretiyle çıkarıp hayata tutunmasını sağladım.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 16 Şubat 2013 18:18
İnanır mısınız ilk elim gitmedi çünkü bayadır onun yavrularını beklıyordum.. Şişlikten karnının ortasına kan oturmuştu son zamanlarda hareket etmeyı bırakın nefes almıyordu. Bütün gün onu izledim ağız hareketlerine ve solunum yapıyordu ama çok az gibi birşey ve yan yatmıştı yani kesin ölcekti ama herşeye rağmen tesellilerim vardı :)
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir