Tropheus Akvaryumunda Su Sıcaklığı (yaz ayı için)
Gönderim Zamanı: 16 Mart 2010 12:55
Kış aylarında su sıcaklığını ısıtıcı ile 26 - 28 derecede sabit tutabilirken yazın bu sıcaklıklarda akvaryumumuzu nasıl sabitlemeyi başarabiliriz (su soğutma sistemler hariç). Önümüz yaz olduğu için malumunuz sıcaklıklar yükselecek ve bazen kendi tecrübemden söykiyebilirim akvaryum su sıcaklığı 34 dereceye kadar çıkabiliyor. Bunu önlemenin bir yolu varmıdır neler olabilir bunun üzerine belki iyi bir şeyler çıkabilir. Ayrıca tropheuslarda ideal sıcaklığın dışında kaç dereceye kadar balıklar bu sıcaklığı tolere edebilir. erkin1970 2010-03-16 12:56:14
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 16 Mart 2010 16:05
Bence günde yüzde 10 gibi küçük bir miktar soğuk su takviyesi yaparsınız bir müddet ısıyı düşürebilir.Ama bu yeterli olmayabilirde
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 16 Mart 2010 21:48
Erkin bey, bu konu her yıl kış aylarının sonunda açılır. Yıllardır, Yaz-Kış Tropheus besliyorum. Yaz'ın su sıcaklığı 32 dereceye kadar çıkabilmektedir. Tabi bu bölgeye de değişiklik göstermektedir. İstanbul-Tekirdağ sınırız zaten. Bizim buralardaki sıcaklıkla, Akdeniz bölgesindeki sıcaklık farklılık göstermektedir. Bizim buralarda yapılması gereken en önemli şey haftalık yaptığımız %25-30 su değişimlerini 2-3 günde bir %15-20 yapmak yeterlidir. Öyle soğutma sistemlerine de hiç gerek yoktur. Tabi bu yazdıklarım Ege, Akdeniz vs bölgeleri için geçerli olmayabilir. Çünkü oralarda sıcaklık bize göre daha yüksek derecelerdedir.
Tropheus için su ısısının doğuracağı olumsuzluk; çiftleşme azalır.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 17 Mart 2010 08:44
[QUOTE=Tanganyika Lake]Erkin bey, bu konu her yıl kış aylarının sonunda açılır. Yıllardır, Yaz-Kış Tropheus besliyorum. Yaz'ın su sıcaklığı 32 dereceye kadar çıkabilmektedir. Tabi bu bölgeye de değişiklik göstermektedir. İstanbul-Tekirdağ sınırız zaten. Bizim buralardaki sıcaklıkla, Akdeniz bölgesindeki sıcaklık farklılık göstermektedir. Bizim buralarda yapılması gereken en önemli şey haftalık yaptığımız %25-30 su değişimlerini 2-3 günde bir %15-20 yapmak yeterlidir. Öyle soğutma sistemlerine de hiç gerek yoktur. Tabi bu yazdıklarım Ege, Akdeniz vs bölgeleri için geçerli olmayabilir. Çünkü oralarda sıcaklık bize göre daha yüksek derecelerdedir.
Tropheus için su ısısının doğuracağı olumsuzluk; çiftleşme azalır.
[/QUOTE]
Benim asıl öğrenmek istediğimde buydu yani 32 veya 34 derecede balıkların olumsuzlukla karşılaşıp karşılaşmadığıydı. Yani bu sıcaklıklarda demekki balıklar kendini bu duruma alıştırabiliyor. Biliglerinizi paylaştığınız için teşekkürler.
Bazı yerlerde bilgisayar fanları veya vantilatöreden bahsedilmiş bunlar bana pek inandırıcı gelmedi çünkü fanlar ortamı soğutmaz serinlik hissi verir. Yani burad belki bununla veya başka yolla soğutma (su değişimi hariç) fikirleride çıkabilir.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 18 Mart 2010 09:26
Erkin Bey, yaz aylarında tatil için evde olmadığımız yaklaşık 15 günlük dönemlerde sıcaklık 34 dereceye kadar çıktı ve yıllardır bu yüzden herhangi bir kayıp veya sorun yaşamadım. Ancak kaynaklar 30 derecenin üzerinin riskli olduğu konusunda hemfikir. İşinizi garantiye almak istiyorsanız mümkün mertebe 30 dereceyi geçmemeye çalışın.
Su değişimi dışındaki soğutma yolları daha önce sitede konuşuldu.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir