Tropheus beslemek,
Merhaba arkadaşlar,
Tropheus besleyenlerden bir kaç yorum almak istiyorum. Genelde bu balığı besleyenler, bir kaç tür değişikliğinden sonra besliyorlar. Bu balığı beslemenin avantaj ve dezavantajlarını, diğer türlerden geçişte pişmanlık hissi duyup duymadığınızı, bu balıktan sıkılıp başka türe geçme düşünceniz olup olmadığını, bu türün yanında başka balık besleyip beslemediğinizi, sormak istiyorum. Cevaplar için şimdiden çok teşekkürler. Saygılar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Selamlar,Malawiden tropheus'a geçtiğimde ilk günler çok iyiydi.Ama balıklar bloat oldukça moralim bozulmaya başladı.Gerçi tedavisi çok zor değil.Ama yinede insanın hevesi kırılıyor,tabi bununda bir önlemi var.Bitkisel beslenme.
Kolay gelsin.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Duboisi,çimba,ikola besledim.Duboisiden yavru aldım.Bence olması gereken yavru iken bir koloni alıp bakmak.Bir ara 2 ad.ikola aldım 1e 1d. daha sonra bir dişi aldım ve yanlarına koydum.Balıklar yaklaşık12-13 cm. idi.Bir gecede sonra gelen dişiyi öldürdüler 80 ytl sokağa attım.Ama koloni bir düzen tutarsa ve beslenme uygun yapılırsa seyrine doyum olmuyor namussuzların.Ayrıca dayanıklı balıklar bitkisel beslenmeye dikkat edilirse kolay kolay hastalanmıyorlar...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
daha önce, baştan itibaren sayayım;hey gidi günler be..orta 1'deydim..rahmetli büyükbabam'a(nur içinde yatsın) söylemiştim ve bana fanus ile 2 lepistes balığı almıştı herşey böyle başladı..daha sonra japon balığı besledim daha sonra akvaryum kurdum(yine büyükbabam almıştı),japon balıkları, canlı doğuranlar,Akvaryum büyütüp; malawi, discus,şimdi de tropheus besliyorum..seneye de inşallah hem discus hem tropheus besleyeceğim..ama tropheus'u ömür boyunca bırakmayı düşünmüyorum amma çok yazdım değil mi
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Ben de bir süredir tropheus besliyorum ve zaman içinde kavga veya hastalık gibi nedenlerle çok balık da kaybettim. Ama gördüğüm kadarıyla yosunlanmasına izin verilen bir akvaryumda çok daha sağlıklı oluyorlar. Tropheus bakanların akvaryumlarının en azından bazı bölümlerini yosunlandırmalarını tavsiye ederim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Bende ilk başta tedirgindim.Önce bir çift duboisimi kaybettim.Şimdi bemba ve ikolam var süper hayvanlar fotoğraflarını çekemiyorum o kadar yaramazlarki sürekli hareket halindeler.İşin püf noktası yemleme.Pul yem ve granül yem verirseniz sorun olmaz.Bembamın tüpü çıktı ama evelsi gün tüpten ve yumurtalardan eser kalmadı zaman lazım bu balıklara bakmak için.
Saygılar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Dün Ortalama 16 Cm civarı Olan 7 Malawi Balığımı Balıkçıya vererek karşılığında 2 Cm Boyunda 6 Chimba Yavru Aldım. Evet Akvaryumda Son Durak. Diskus Fln Hikaye Bence. 6 Yavruyu 1 Mt Bol Kayalıklı Akvaryuma Attım 2 Saat Sadece Şuursuz Yüzdüler. Bir Anda Erkekler Sivrildi ve 2 Cm olmalarına Ramen Bölge Belirleyip Dişilere Titremeye Başladılar. Şaştım Kaldım Kısa Zaman İçinde 6 Yavruyu 10 A Tamamlayacağım. ve Erkekleri Kesin Belli Olur Olmaz Tek Erkek Bırakıp Kalanları Akvaryumcuma Geri Vereceğim.
İnternette Biraz Araştırma Yaptım Püf Noktalarına Şöyle Deyiniyorlar.
-Bol Kayalık be Saklanma Yerleri Olan Bir Akvaryum
-Tek Tür
-Aynı Boy
-az erkek çok dişi (erkek sürekli çiftleşme arzusunda olduğu için dişi sayısını çok tutup kovalamaca süresini bölüştürmek)
-Sert Su (Ph 7.5 8 civarı PH yükseltmek için mercan kırığı, çeşitli chilid tuzları ve özel solisyonlar kullanılabilir.)
-Tamamiyle bitkisel beslemek. marul kırmızı biber ve bol lifli pul yemler.
-Koloni Halinde Alın ve akvaryuma birdaha balık eklemeyin diyorlar. ayrıca.
ben yavruların tanesini 35 YTL den aldım 6 yavru 210 YTL ediyor. 10 tane yavru 350 ediyor. fiyatları çok pahalı. yavru olmalarına ragmen. ender bulunan balık. Ankaradaki En Ucuz Yerden Temin ettim birde ben.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir