tropheus ikola çiftleşme sorunu
Gönderim Zamanı: 01 Nisan 2010 18:44
Merhaba arkadaşlar, 1 metrelik akvaryumumda 13 adet 6-7 cm boylarında ikola var birbirlerine titreme falan yapıyolar yani bildiğimiz tropheus çiftleşme hareketi ama bu hareketleri en fazla 15-20 saniye sürüyor. Bir türlü çiftleşmiyolar yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkür ederim.
özkoçak 2010-04-02 09:29:03
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 01 Nisan 2010 20:07
Bu işler hemen olmaz daha yeni başlamışlar o boydakiler damızlık altı denebilir sizdekilere , ayrıca ilk 3-4 batumu veya ortam uygun olmassa daha fazla kez yumurtaları tutamayacaklardır. Erişkin boy için 10 cm dir bunu unutmayın bendeki ikolalar 13-14 cm kadardır örnek vermek gerekirse , balıklarınız yeteri kadar büyümeden de bence sakın kusturmayın. Bırakın kendileri tutmayı öğrensin doğal yolla yavrularını versinler. Siz sadece karşısına geçin seyir zevkini alın .Saygılar..
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 03 Nisan 2010 09:24
Bilginiz için teşekkür ederim tropheus konusunda yeni olduğum için yardımlarınıza ihtiyacım var...10 gün önce fln 60 cm lik bi akvaryum kurdum kayalık fln da yaptım içini bir dişi bir erkek bıraktım içine çiftleşir diye düşündüm ama 1 hafta akvaryumda tutdum yine çiftleşmediler diğer akvaryumdada çok kavga oluyo ciddi şekilde yaralanmalar oluyo...bişey daha sorcam balıklarımın renkleri tam oturmamış durumda acaba bildiğiniz kaliteli bitkisel renk yemi var mı ? kullandığım yemler : sera granugreen,sera flora,sera spiruluna tablet,tetra phyll,aqua storm ve new life spectrum thera+a kullanıyorum...saygılar
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 03 Nisan 2010 12:15
Balıkları ayırmayın Tropheuslar koloni balığıdır öyle tek akvaryuma bırakırsanız zaten çiftleşme ihtimali yok gibi bişeydir.Sürekli kavga dövüş Tropheuslarda görülür ancak yaralanma boyutuna ulaştıysa dişi erkek oranı uygun olmayabilir.Kayalardan daha çok mağara tarzı bölümler oluşturursanız kovalanan balıkların saklanma şansı olur.KAliteli bitkisel yemler Tropical Super forte %36 pul yada granul yem olabilir,O.S.I Spirulina flakes,Dainichi Veggie FX,Tropical Spirutabin A %36 tablet yemde olabilir.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 03 Nisan 2010 14:14
Balıkları sakın ayırma 1e en az 3 dişi şeklinde olmalıdır , zaten çok küçük akvaryumda bakıyorsunuz balıklarınız ciddi yaralanabilir eğer erkek fazlaysa zaten çiftleşmelerini de beklemeyin.Ben 100*60*45 lik akvaryumda 4 ikola ve 1 vatoz ve 1 labio çöpçü besliyorum sadece. Yani bu balıklar diğer düşündükleriniz gibi değil ayrıca bunları beslemeden önce hiç okumamışsınız bence forumda bir sürü makale ve hobicilerin paylaşımları var . Arama kısmından bulabilirsiniz iyi günler.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 03 Nisan 2010 17:47
O boyda cinsiyet ayrımı biraz zor olur.O yüzden davranışlarını,hareketlerini uzun uzun gözlemleyin zaten üç aşağı beş yukarı anlayacaksınız cinsiyetlerini.Çiftleştirecem diyede Tropheuslarınızı stresse sokmayın.Stress bloat ı tetikler balıklarınızı kaybedebilirsiniz.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir