TROPhEUSLARIM ve çiftleşme sahneleri +18 ...
Gönderim Zamanı: 15 Mart 2009 00:22
Ben en çok taşlara takıldım dizaynı çok şekilsiz ve tehlikeli olmuş hem balıklarınız hemde akvaryumunuz için,o taşlardan çok güzel yuvalar yapabilirsiniz balıklarınız için,arkadaşlara kesinlikle katılıyorum akvaryum biraz daha büyütülmeli,buna rağmen bebeciklerinizin olması çok hoş olmuş :) Sağlıklı balıklar dilerim. ismailin takası 2009-03-15 00:30:35
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 15 Mart 2009 00:47
İnsanlar hapishanede dört duvar arasında yıllarca yaşayabiliyor,ama ya ruh dengeleri bozuluyor,ya akıl saglıkları,yada beden saglıkları,bu balıkların size yavru vermesi sizi yanıltmasın,akvaryumunuzun küçük olmasının yanında filtrenizi kısa süre çalıştırmanızda çok yanlış,bu şartlarda saglıklı güzel balıklar yetiştirmeniz pek mümkün oldugunu sanmıyorum.Balıklarınızın yavru vermesi,özellikle o akvaryumda vermeleri sizin şansınız bu şansı degerlendirip en kısa sürede büyük bir akvaryum edinin bence daha öncesinde sitede Tropeuslar hakkında geniş bilgiler edinmelisiniz.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 15 Mart 2009 00:59
Üyelerimiz gerekli eksiklikleri belirtmişler.
Eksik kalan bir sorunuzu cevaplayım.Duboisi yumurtalarından 2. gün kusturulupta çıkanlara bizzat şahit oldum.7.gün çıkması lazımdı diye düşünüyorum.Eğer akvaryumda 2 erkek varsa balıklar hiç nefes alamaz.Eğer tek erkek varsa dişilerin hepsi erkeğin sahiplendi bölgenin karşı köşesinde yukarıda suyun yakın yerinde yüzerler.Sadece çiftleşeceği dişiyi kendi bölgesine girmesine izin verir.Bu da balıklar ağzına yumurta alsa bile tutmasını zorlaştırır.
Hele ikiden fazla erkek varsa o zaman düşünemiyorum.
Tavsiyelere kısa zamanda imkanlarınız dahilinde inşallah uyarsınız.Hobiyi bilinçli yapmak bizleri farklı kılandır.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 15 Mart 2009 13:07
Bu dış filtre çalıştırılması konusunda forumda kaç saat çalışması konusunda bir çok şey okudum ama bana bilimsel olarak bilgi edinebileceğim bir kaynak bulmadım.Yani motor çalıştırmıyorum çünkü kaloriferli bir odada olduğundan odanın sıcaklığı ortalama 22 derece ve oksijenin suda çözünmesi için gayet iyi bir sıcaklık akvaryumun sıcalığıda 25-26 derece ki balıkların renginden suyun sıcaklığınıın yeterli olduğunu anlayabiliyorum.Akvaryumun aydınlatmasını bile bile düşük frekanslı yani 12 volt luk RGB led aydınlatma yaptım bunun sebebi yosun oluşması için uygun ortam yaratmaktı ama dış filtre çıkış hortumunun içine dikey olan bölgeye attığım yosunlar akvaryum içinde yeterli yosun oluşması için mayalanmasına sebep oldu.Bu arada ilginç bi keşfim oldu geçen hafta Bandırma'nın dinlenmiş çeşme suyu Ph ı 6 yı geçmiyordu iki gün dinlenmiş suyu akvaryuma %25 olarak ekledim ve iki tane kızılay maden suyu ekledim şu anda 7-8 arasında ve balıkların açık siyah olan renlkleri komple simsiyah oldu yani çok parlak ve alımlı bir hal aldılar.yardımlarınız için teşekkür ederim...eleştirilerin biraz daha bilimsel olması dileğiyle... murad 2009-03-15 13:35:14
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 15 Mart 2009 14:43
Selam arkadaşlar;
Aslında eleştirilen konular gayet açık ve bilimsel fakat konu hakkında sizin eksikleriniz olduğundan dolayı eleştirileri yeterince yorumlayamadığınız sonucuna vardım hatalı olabilirim ama genede size anlatabildiğim kadar detaylı şekilde açıklamaya çalışayım.
"Bu dış filtre çalıştırılması konusunda forumda kaç saat çalışması konusunda bir çok şey okudum ama bana bilimsel olarak bilgi edinebileceğim bir kaynak bulmadım.Yani motor çalıştırmıyorum çünkü kaloriferli bir odada olduğundan odanın sıcaklığı ortalama 22 derece ve oksijenin suda çözünmesi için gayet iyi bir sıcaklık"
Bir çok akvaryumda kullanılan dış filtreler sadece suda oksijen seviyesini arttırmak amaçlı kullanılmıyor.Kaldiki bir çok makaleden edindiğim bilgiler doğrultusunda oksijen ihtiyacının yarısına yakın bir kısmı su yüzeyinden suya geçiş yapmaktadır.Dış filtrelerin asıl amacı akvaryum suyundaki zararlı maddeleri (amonyak,nitrit,nitrat...) bakteriler yardımıyla sudan uzaklaştırmaktır.Bu çevrimi BİYOLOJİK DÖNGÜ olarakda araştırabilirsiniz.
"akvaryumun sıcalığıda 25-26 derece ki balıkların renginden suyun sıcaklığınıın yeterli olduğunu anlayabiliyorum."
Balıkların renginden su sıcaklığı anlayabilmek bir meziyettir.Ama hatırlatmak isterim balıkların rengi sadece su sıcaklığına bağlı değildir.Su kalitesi ,ortamdaki hastalık ve parazitler,ortama uyumsuz türdeki balıklar ,stres unsurları.... gibi nedenler balıkların renklerini etkiler yani su sıcaklığı uygun olsa bile korkmuş bir balığın renginin değişmesi olmadık bir durum değil.Balığın rengine bakarak su sıcaklığı ayarlamak yada uygunluğunu belirlemek yanlış bir yöntem.
"Akvaryumun aydınlatmasını bile bile düşük frekanslı yani 12 volt luk RGB led aydınlatma yaptım bunun sebebi yosun oluşması için uygun ortam yaratmaktı"
Aydınlatma konusundada yanlış bir yöntem uyguluyorsunuz unutmayınki akvaryumda balık yetiştiriyorsunuz yosun değil.Bu nedenle tank aydınlatmanızı balıklarınızın ihtiyacına uygun olarak yapmanız daha uygun olur.
"Bu arada ilginç bi keşfim oldu geçen hafta Bandırma'nın dinlenmiş çeşme suyu Ph ı 6 yı geçmiyordu iki gün dinlenmiş suyu akvaryuma %25 olarak ekledim ve iki tane kızılay maden suyu ekledim şu anda 7-8 arasında ve balıkların açık siyah olan renlkleri komple simsiyah oldu yani çok parlak ve alımlı bir hal aldılar.yardımlarınız için teşekkür ederim...eleştirilerin biraz daha bilimsel olması dileğiyle..."
Akvaristler hiç bir zaman 7ph 8ph gibi geniş bir yelpazede su değerlerini ölçmez ;daha doğrusu su kalitesinin kontrollerini her zaman onda ikilik bir kesinlikle ölçülür yani 7-8 ph yerine 7,4 - 7,6 ph değerleri gibi daha küçük aralıklarda ölçümleriniz olursa suya müdahale edilip edilmeyeceğinin kararı daha doğru alınabilir.Bu kararda balıklarınızın hayatıyla doğrudan ilgilidir.
Umarım yeterince açıklayıcı ve bilimsel anlatabilmişimdir.Bu yazımlarım yanlış anlaşılmaya açık bırakmamak adına kimseyi rencide edip hevesini kırmak istemediğimi belirterek bitirmek istiyorum.Kimsenin unutmaması gereken birşey daha ;buradaki eleştirilerin kim yazmış olursa olsun tek amacı daha bilinçli akvaristler olmak ve tanklarımızı balıklar için daha yaşanılabilir hale getirmektir ve böylede olmalı kimsenin kendi zevki için bir canlının hayatını çekilmez hale getirmeye hakkı yoktur.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 15 Mart 2009 14:55
[QUOTE=dogustaygan][QUOTE=qokhanyilmaz]arkadaşlar yardımlarınız için teşekkür ederim.Günde 3 saat dış filtrem çalışıyor ama dış motorda çalıştırıyorum yaklaşık 10 saat.balıklarımın sağlığı gayet yerinde iki dişidende yavru aldım ama 7. gün olduğundan dolayı yumurtaları bozdum galiba ...diğer dişimin yumurtaları hala ağzında resimdede görmüşsünüzdür...akvaryum konusuna gelince bandırmada yaşadığımdan dolayı burdaki bandırma cam sanaayiinde bile 10 mm camın metrekaresi 60 ytl...150 lik bir kavaryum yapayım desem 200 ytl istiyolar bende o paraya balık aldım şimdilik balıklarda bende memnunum inşallah önümüzdeki aylarda ....yorumlarınızın devamını bekliyorum [/QUOTE]
[/QUOTE]
akrilik 2009-03-15 14:56:39
Gökhan sen memnunsunda Tropcuklar için pek memnun demek bence doğru değil hiç uygun bir ortam hazırlamamışsın. 150 lik bir akvaryum zaten 10mm camdan olmaz minimum 12mmlik camdan olur. Keşke önce balıklara harcadığın paranı akvaryuma harcasaydın daha sonra yavaş yavaş balık alırdın. Başka bir fikirde en azından yavru alsaydın büyüyene kadar akvaryumuda büyütürdün. :(
Bu hobi ile ilgilenen arkadaşlarımızın içinde 150 cm lik akvaryumu olanların içinde bir oran yapsak herhalde %95 i 10mm cam kullanıyordur. Bu görüşünüze katılmıyorum kayıtlarla birlikte 150 cm lik akvaryum yapımında 10mm cam sağlıklı bir şekilde kullanılabilir görüşündeyim. Yazmadan önce araştırmanızı tavsiye ederim.
Saygılar
Sağlıklı balıklar
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 15 Mart 2009 17:05
[QUOTE=gökhanye]Selam arkadaşlar;
Olay budur.Yazdıkların ve ayırdığın zamanın içn çok teşekkür ederim dostum yalnız bu Ph olayında şöyle bir imkanım oldu fabrikanın ön temizleme havuzlarında kullandığımızturnusol kağıtlarıyla ölçme imkanım olduğundan dolayı bu şekilde yoksa dijital bir Ph metrem yok..Işık konusunda evde iki akvaryum olduğundan dolayı biraz ekonomik olsun diye bu akvaryumu ledle aydınlattım ortalama 170 lümen ışık var akvaryum ortamında ...balıklarımın en güncel resimlerinide atıyorum.Yardımı olan olmayan bütün akvaristler için teşekkürler...
Bu balıklar için daha önceden mavi yunuslarımdan kalan kumu kullanmıştım ama galiba sadece midye kırığı olsa yumurtaları seçerken daha kolay olurdu:bunun için önümüzdeki hafta fabrikadan kalıplı imalatta kullanılan silis kumundan getiricem 0 numara...
Erkek çiftleşmeden sonra isyan eder bir biçimde yuvasındaki bütün taşları sağa sola fırlatırken...
Dişimin son hali....
qokhanyilmaz 2009-03-15 17:14:10
Aslında eleştirilen konular gayet açık ve bilimsel fakat konu hakkında sizin eksikleriniz olduğundan dolayı eleştirileri yeterince yorumlayamadığınız sonucuna vardım hatalı olabilirim ama genede size anlatabildiğim kadar detaylı şekilde açıklamaya çalışayım.
"Bu dış filtre çalıştırılması konusunda forumda kaç saat çalışması konusunda bir çok şey okudum ama bana bilimsel olarak bilgi edinebileceğim bir kaynak bulmadım.Yani motor çalıştırmıyorum çünkü kaloriferli bir odada olduğundan odanın sıcaklığı ortalama 22 derece ve oksijenin suda çözünmesi için gayet iyi bir sıcaklık"
Bir çok akvaryumda kullanılan dış filtreler sadece suda oksijen seviyesini arttırmak amaçlı kullanılmıyor.Kaldiki bir çok makaleden edindiğim bilgiler doğrultusunda oksijen ihtiyacının yarısına yakın bir kısmı su yüzeyinden suya geçiş yapmaktadır.Dış filtrelerin asıl amacı akvaryum suyundaki zararlı maddeleri (amonyak,nitrit,nitrat...) bakteriler yardımıyla sudan uzaklaştırmaktır.Bu çevrimi BİYOLOJİK DÖNGÜ olarakda araştırabilirsiniz.
"akvaryumun sıcalığıda 25-26 derece ki balıkların renginden suyun sıcaklığınıın yeterli olduğunu anlayabiliyorum."
Balıkların renginden su sıcaklığı anlayabilmek bir meziyettir.Ama hatırlatmak isterim balıkların rengi sadece su sıcaklığına bağlı değildir.Su kalitesi ,ortamdaki hastalık ve parazitler,ortama uyumsuz türdeki balıklar ,stres unsurları.... gibi nedenler balıkların renklerini etkiler yani su sıcaklığı uygun olsa bile korkmuş bir balığın renginin değişmesi olmadık bir durum değil.Balığın rengine bakarak su sıcaklığı ayarlamak yada uygunluğunu belirlemek yanlış bir yöntem.
"Akvaryumun aydınlatmasını bile bile düşük frekanslı yani 12 volt luk RGB led aydınlatma yaptım bunun sebebi yosun oluşması için uygun ortam yaratmaktı"
Aydınlatma konusundada yanlış bir yöntem uyguluyorsunuz unutmayınki akvaryumda balık yetiştiriyorsunuz yosun değil.Bu nedenle tank aydınlatmanızı balıklarınızın ihtiyacına uygun olarak yapmanız daha uygun olur.
"Bu arada ilginç bi keşfim oldu geçen hafta Bandırma'nın dinlenmiş çeşme suyu Ph ı 6 yı geçmiyordu iki gün dinlenmiş suyu akvaryuma %25 olarak ekledim ve iki tane kızılay maden suyu ekledim şu anda 7-8 arasında ve balıkların açık siyah olan renlkleri komple simsiyah oldu yani çok parlak ve alımlı bir hal aldılar.yardımlarınız için teşekkür ederim...eleştirilerin biraz daha bilimsel olması dileğiyle..."
Akvaristler hiç bir zaman 7ph 8ph gibi geniş bir yelpazede su değerlerini ölçmez ;daha doğrusu su kalitesinin kontrollerini her zaman onda ikilik bir kesinlikle ölçülür yani 7-8 ph yerine 7,4 - 7,6 ph değerleri gibi daha küçük aralıklarda ölçümleriniz olursa suya müdahale edilip edilmeyeceğinin kararı daha doğru alınabilir.Bu kararda balıklarınızın hayatıyla doğrudan ilgilidir.
Umarım yeterince açıklayıcı ve bilimsel anlatabilmişimdir.Bu yazımlarım yanlış anlaşılmaya açık bırakmamak adına kimseyi rencide edip hevesini kırmak istemediğimi belirterek bitirmek istiyorum.Kimsenin unutmaması gereken birşey daha ;buradaki eleştirilerin kim yazmış olursa olsun tek amacı daha bilinçli akvaristler olmak ve tanklarımızı balıklar için daha yaşanılabilir hale getirmektir ve böylede olmalı kimsenin kendi zevki için bir canlının hayatını çekilmez hale getirmeye hakkı yoktur.
[/QUOTE]Olay budur.Yazdıkların ve ayırdığın zamanın içn çok teşekkür ederim dostum yalnız bu Ph olayında şöyle bir imkanım oldu fabrikanın ön temizleme havuzlarında kullandığımızturnusol kağıtlarıyla ölçme imkanım olduğundan dolayı bu şekilde yoksa dijital bir Ph metrem yok..Işık konusunda evde iki akvaryum olduğundan dolayı biraz ekonomik olsun diye bu akvaryumu ledle aydınlattım ortalama 170 lümen ışık var akvaryum ortamında ...balıklarımın en güncel resimlerinide atıyorum.Yardımı olan olmayan bütün akvaristler için teşekkürler...
Bu balıklar için daha önceden mavi yunuslarımdan kalan kumu kullanmıştım ama galiba sadece midye kırığı olsa yumurtaları seçerken daha kolay olurdu:bunun için önümüzdeki hafta fabrikadan kalıplı imalatta kullanılan silis kumundan getiricem 0 numara...
Erkek çiftleşmeden sonra isyan eder bir biçimde yuvasındaki bütün taşları sağa sola fırlatırken...
Dişimin son hali....
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 15 Mart 2009 20:48
[QUOTE=yagi]Akvaryumda bir tek tropheuslarda yok gördüğüm kadarıyla.Diğer türleri de sayar mısınız?[/QUOTE]
İki adet eski mavi prenseslerimden kalan yadigarlar yavru mavi prenseslerim...
murad 2009-03-15 21:37:36
İki adet eski mavi prenseslerimden kalan yadigarlar yavru mavi prenseslerim...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 13 Nisan 2009 21:18
Flash gelişme ! Mavi prensesleri akvaryumdan çıkardım.İki erkeğin birisini burdaki bir akvaryumcudan daha doğrusu aldığım yerden değiştirdim .Şimdi 3 dişi bir erkek oldu ve bir dişimin tüpçüğü belirginleşmeye başladı yeniden.Bu tüpçük çıktıktan ortalama kaç gün içinde yumurtlama oluyor bilgi verebilirmisiniz ?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 13 Nisan 2009 22:44
Bazen 2 hafta bazen 2 gün.Kısacası balığınız için uygun zaman olduğunda çiftleşme inşallah gerçekleşecektir.Genelde 2 gün içinde gerçekleşir.Maşallah.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 13 Nisan 2009 23:12
Tropheusların bakım hassasiyeti konusunda umarım yeterli araştırma yapmışsınızdır.Mavi Prensesleri çıkartıp erkek sayısını 1'e indirmeniz isabetli bir karar ama bunlardan ziyade özellikle dış filtre konusunda dikkat etmenizi öneririm.
Sağlıklı Balıklar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 15 Nisan 2009 00:55
Dış filtre akvaryumda sürekli açık 24 saat çalışıyor.Balıkların keyfide şimdilik iyi görünüyor.Umarım bir terslik olmadan bu sefer sağlıklı bir şekilde alırım yumurtaları.Yardımlarınız için teşekkürler.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir