Tropheusta Belirsizlik


yigittsimsekÇevrim Dışı

Kayıt: 28/03/2024
İl: Istanbul
Mesaj: 27
yigittsimsekÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Haziran 2024 20:04
Arkadaşlar herkese merhaba. Bu platforma üye olduğumdan beri hemen hemen her sorunumu ya çözen birisi çıktı ya da daha önceden açılmış ama gözümden kaçan birçok konu oldu. Cevap veren vermeyen herkese tekrardan çok teşekkür ederim. Siz değerli üyelere bir sorum olacak. Daha doğrusu tropheus türlerinde deneyimi olan kişiler sanırım bu konuya daha iyi açıklık getirecektir bilmiyorum. Uzun süredir bu hobi içerisindeyim. Çeşit çeşit balık besledim yeri geldi Petshopcuların balık satışı yapma adı altında uyumsuz türler mi almadım küçücük akvaryumda olmayacak balıklar mı beslemedim bunun gibi saymakla bitmeyecek deneyim ve anım oldu. Çok şükür son 3-4 yıldır herhangi bir hata yapmadan uyumlu bir şekilde hobime devam etmekteyim. Çok uzattım özür dilerim ama detaylı açıklamak istedim kendimi. Önceki açmış olduğum konularda da belirttiğim gibi tropheus maswa veya canary cheek beslemek istiyorum. Discustan tropha sert bir dönüş olacak yani [:)] . Aşağı yukarı 9-10 yıldır tanıdığım ve artık aile dostum diyebileceğim İstanbul çevresinde birçok petshopcu tanıyorum. Tropheus için bu kişilerle tek tek iletişime geçtim. Aşağı yukarı 7-8 kişi aradım. Ama ne hikmetse aramış olduğum kişiler biz tropheus işine girmek istemiyoruz diyorlar. Nedenini sorduğumda ise tropheus satıcılarına güven olmadığını söylediler. Bu bahsettiğim kişiler isim vermeyeceğim ama genelde tanınmış kişiler yani en azından İstanbul içinde balık denilince akla gelecek kişilerden. Yani evet ben hobiciyim alırım beslerim ne ticari kaygı güderim ne de çaprazlama yapıp saçma sapan türler ortaya çıkarmak gibi bir hedefim yok çok şükür. Ama kafama takılan soru neden bu tropheus satıcılarına güven yok ne gibi sorunlar oluyor onu anlamadım bu konuda yorum ve bilgilerinizi yazarsanız çok sevinirim. Çünkü ciddi anlamda maswaya veya canary cheek’e geçmek istiyorum ve açıkçası bir kaç güvensiz kişi yüzünden bu canlardan soğumak istemiyorum. [EDIT]yigittsimsek,2024-06-28 20:06:20[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

LaterthanbeforeÇevrimiçi

Özel Üye
Kayıt: 18/07/2023
İl: Afyon
Mesaj: 612
LaterthanbeforeÇevrimiçi
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Haziran 2024 01:49
Tropheus balıkları çok güzel balıklar türkiyede genelde facebook kullanan kişilerin sahip olduğu bir tür (orta-yaşlı kesim) zamanında (7- 8 sene kadar önce) bu balıklara çok özel bir ilgi duymuştum youtubeden nekadar tropheus videosu varsa izlerdim çok hoşuma giderdi ancak temin edebileceğim hiçbir yer yoktu ilçede oturuyordum yakınlardaki petshoplarda maximum lepistes, japon oluyordu hatta ciklet türlerinden balıklar gelmeye başladığında daha ne olduklarını bile bilmeden 25 lt akvaryuma 5 tane sarı prenses almıştım tabi cikletler kücücük akvaryumda birbirlerini yiyince (gerçek manada) daha büyük bir akvaryum alıp tropheus beslemek istedim facebook u açtım sabahlara kadar tropheus ilanlarını inceledim, ürettikleri balıkları arşa çıkaran satıcılar çok cezbediciydi tabi ailem internetten balık almama asla müsaade etmeyecek olsa da gene de sordum, fiyat istedim bana verdiği fiyata o zamanlar ortalama bir tablet-telefon alınabiliyordu çok pahalıymış yazdım bana ağza alınmayacak laflar etmişti çok üzülmüştüm.

Yani belki benim başımdan geçen olayın genel ile alakası olmayabilir ama benim görüşümce tropheus üretmeyi tercih edenlerin büyük bölümü güvercin üreten ve çok yüksek rakamlara satan yeri geldiğinde açık arttırma bile yapan insanlara benziyor.
Bir canlıyı ilginç faliyetlerine dahil ediyorlar, hobi olarak değil bir güç gösterisi gibi lanse ediyorlar hepsi kendi ürettiği canlı ile övünüyor diğerini kötülüyor dolayısıyla güvensizlik ortamı oluşuyor. İlginç bir topluluk.[EDIT]Laterthanbefore,2024-06-29 02:02:57[/EDIT]

Beğenenler: [T]214919,omerali06[/T][T]244023,yigittsimsek[/T]
+1: [T]240932,Ehtiyar[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

yigittsimsekÇevrim Dışı

Kayıt: 28/03/2024
İl: Istanbul
Mesaj: 27
yigittsimsekÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Haziran 2024 10:08
[QUOTE=Laterthanbefore]Tropheus balıkları çok güzel balıklar türkiyede genelde facebook kullanan kişilerin sahip olduğu bir tür (orta-yaşlı kesim) zamanında (7- 8 sene kadar önce) bu balıklara çok özel bir ilgi duymuştum youtubeden nekadar tropheus videosu varsa izlerdim çok hoşuma giderdi ancak temin edebileceğim hiçbir yer yoktu ilçede oturuyordum yakınlardaki petshoplarda maximum lepistes, japon oluyordu hatta ciklet türlerinden balıklar gelmeye başladığında daha ne olduklarını bile bilmeden 25 lt akvaryuma 5 tane sarı prenses almıştım tabi cikletler kücücük akvaryumda birbirlerini yiyince (gerçek manada) daha büyük bir akvaryum alıp tropheus beslemek istedim facebook u açtım sabahlara kadar tropheus ilanlarını inceledim, ürettikleri balıkları arşa çıkaran satıcılar çok cezbediciydi tabi ailem internetten balık almama asla müsaade etmeyecek olsa da gene de sordum, fiyat istedim bana verdiği fiyata o zamanlar ortalama bir tablet-telefon alınabiliyordu çok pahalıymış yazdım bana ağza alınmayacak laflar etmişti çok üzülmüştüm.

Yani belki benim başımdan geçen olayın genel ile alakası olmayabilir ama benim görüşümce tropheus üretmeyi tercih edenlerin büyük bölümü güvercin üreten ve çok yüksek rakamlara satan yeri geldiğinde açık arttırma bile yapan insanlara benziyor.
Bir canlıyı ilginç faliyetlerine dahil ediyorlar, hobi olarak değil bir güç gösterisi gibi lanse ediyorlar hepsi kendi ürettiği canlı ile övünüyor diğerini kötülüyor dolayısıyla güvensizlik ortamı oluşuyor. İlginç bir topluluk.[/QUOTE]

Değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim. Aynen sizin yorumunuz gibi yorumlar aldım bu tür hakkında. Hatta şöyle biraz da açmak gerekirse tropheus satıcıları için “o gün modu iyiyse 50 adetini yavrudan 5 tl ye de bırakır , modu düşükse 1 adedini 5 bin tl den de bırakır “ denildi. Yani gerçekten tür harika bir tür diğer türler gibi. Ama çirkin yaklaşımlar ve hobiciye karşı laubali konuşmalar gerçekten insanı soğutuyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir