Tür tavsiyesi
Akvaryum boyutları 200/65/70
benim zamanımda sump pek bilinmiyodu fakat altına 120/55/55 sump yapıcağım
Cevaplar için herkeze şimdiden teşekkürler
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Mbuna Besleme
Mbunaların ilk besin maddesi yosunlardır. Günlerinin çoğunu kayaların üzerindeki yosunları kazıyarak geçirirler Mbunaların bağırsak uzunluğu (kendi vücut uzunluğunun 4 katıdır.) bağırsakları yosun, protein ve karbonhidrat sindirebilecek şekilde tasarlanmıştır. Mbunalara haftada 1 gün çok az miktarda balıketi verebilirsiniz. Bu onların düzenli olarak kendi bağırsaklarını temizlemesini sağlar. Aç balık her zaman agresif olur.
Mbuna her zaman aç görünecektir. . Farkındaysanız en vahşi cichlidler (Mbuna dahil) ağırlıklı olarak mavi-yeşil alg ve organik döküntü gibi birçok elyaf ve gıdalarla beslenmektedirler. Bu gıdalar, diyetlerine çoğunluğunu oluşturur, bunlar gram başına çok az gıda değeri içerirler. Bu onların metabolik ihtiyaçlarını karşılamak için gereklidir. Sonuç olarak, bu türler sürekli yeme ihtiyacı duyarlar. Doğanın bu beslenme modeli sayesinde kurulan döngüyü Mbunalar için akvaryum içinde de kurmak gerekir, yüksek proteinli verdiğiniz gıdalar ve üstün besin değerlerine rağmen açtırlar. Sonuç olarak, doğa ve beslenme davranışları içerisinde akvaryumlarda az miktarda ama sık beslenmelidirler.
Besleme 30 saniyede tüketilecek şekilde ve günde 2 ila 4 le sınırlı olmalıdır. Diğer bir deyişle, toplam besleme süresi günde en fazla 2 dakika ile sınırlı olmalıdır. Balıklarınızı küçük ve daha sık aralıklarla beslerseniz balıklarınız daha az saldırgan olurlar. Unutmayın, doğa, gün boyunca onlara yemek için küçük de olsa bir şeyler sunar
Mbunalarda besleneme ve uygun gıdalar sağlıkları için çok önemlidir. Yanlış diyet uygulandığında besin ayrışması olmadığında veya gıdalar hazmedilmediğinde balığın mesane duvarı rahatsızlanır ve balık stres girer, buna invasif parazitlerde neden olabilir. Bu sık sık başınıza gelebilir. Bazı aquarists kendi mbunalarına karidesle "ara sıra tedavi amaçlı" beslemeyi tercih ederlerler. Bu sadece güzel ve sağlıklı balıklara sahip olmak kadar balığın büyümesine de etki eder ancak bu daha fazla sorun demektir. Ayrıca, karides yumuşak ve yapışkan olan bir besindir ve bağırsakları rahatsız edebilir
Tek gereken, Öyleyse gıdaları en iyi şekilde seçmektir (? )Kaliteli bir besin Spirulina içeren sebzeler gibi. Not : Spirulina protein bakımından oldukça zengindir. Balıklarınıza direnç kazandırmak isterseniz haftada birkaç kez saf supralina ile besleyebilirisniz. Diğer besin maddeleri ile, Spirulina karışımı kullanarak, daha dengeli ve arzu edilebilir bir diyet elde edilebilir. Spirulina Phycocyanin olan mavi-yeşil alg lar türetir ve bu mükemmel bir kaynaktır, Ayrıca, balık çok fazla supralina ağırlıklı beslenmemelidir Spirulina, balığı geliştirmek için kullanılır ancak fazla ve düzensiz kullanmak balıkta lekelere neden olabilir bunlara Spirulina noktaları denir.
Diğer gıdalar : Mbuna için en besleyici ve güvenilir gıda olanlar ağırlıklı sebze tabanlı, bezelye, kabak, havuç, ıspanak gibi, ve marul türevleridir. Bu onları kendiliğinden renklendirmeye, içerdikleri, canthaxanthin, karoten ve vitamin bakımından hastalıklara vb. sorunlara karşı korumak için gereklidir. Ayrıca yüksek lif içeriği nedeniyle bağırsak tıkanmalar ve sıklığını azaltmak için yardımcıda olurlar. Bu "Yem karışımı" Onları beslemeden önce hazırlanmalıdır.
Mbuna otçuldur. Doğal bitkisel maddeler kullanarak mükemmel sonuçlara ulaşabilirsiniz. , Veya hap gıdalar ile iyi büyüme ve renk bakımından iyi sonuçlar elde edebilirsiniz ancak dedğimiz gibi fazlası zarardır
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Evet depoya indiğimde silikonlu yerlere baktım tozdan gözükmüycek şekildeydi büyük ihitimal kazıyıp tekrar yapıştırmam gerekecek biraz sertleşmişti.Bu konuya değinmeniz iyi oldu silikon su içindeyken ömrü çok uzun oluyo ama akvaryum büyük olunca dolu olarak depoda bekletemedim.
mbuna yı inceledim gerçekten çok güzel balık brichardi,mbuna....?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir