Vay Yamyamlar


İzmirli gencoÇevrim Dışı

Kayıt: 11/06/2024
İl: Izmir
Mesaj: 32
İzmirli gencoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Temmuz 2024 10:41
Geçen tatile çıkmıştım 2 günlüğüne geldiğimde
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/247066/210720241019261.jpg[/IMG]
Manzara buydu bir leopar vatozum ölmüş diğer leoparlar da onun yumuşak kısımlarını yemis . Vatoz salyangoz ve bazı coryler ( corydoraslar yani ) ölen canlilari ve arta kalan yemleri yemesi ile akvaryumun temizlik uzmanları olduğu çoğu akvarist tarafından bilinir.

Peki neden ?
Benim bir teorim var kimi kişi onları aç kalınca ölüleri yediğini düşünse de benim düşüncem ölülerin nitrat oluşturabilecek nitriti oluşturmasını biliyorlar ve bir an önce o ölen canlıyı yok edip nitrit oluşumunu azaltmak için yaptıkları yönünde bi düşüncem var . Karidesler mesela nitrat ve nitritin yüksek olduğu zaman karada yaşayamazlar bile nitrat ve nitritten korunmak için akvaryumlardan anlarlar mesela yada bitkilerin üzerine çıkıyorlar ( kendi gözlemlerinden biliyorum ) kerevitler gene akvaryumdan kaçıyorlar bu yüzden bazı canlılar akvaryumdan kacamadiklarinda ölen canlıyı yiyorlar .

Benim teorim bu sizce bu mantikli mi yoksa anlamsiz bir teori mi bana bu konuda fikir verenlere şimdiden teşekkür ederim saygılarımla

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

CarcharodonÇevrim Dışı

Kayıt: 02/07/2023
İl: Istanbul
Mesaj: 138
CarcharodonÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Temmuz 2024 11:51
Vatoz ve çöpçüler leşçil hayvanlardır, doğada da ölü balık buldukları zaman afiyetle yiyorlar. Amaçları nitrat gidermekten ziyade karınlarını doyurmak.

Fırsat bulurlarsa canlı balık da yerler, ama ağız yapıları gereği kolay avlanamıyorlar. Büyük vatozların gece balıklara saldırıp derilerindeki protein zengini mukusu yedikleri bilinmekte.

Beğenenler: [T]247066,İzmirli genco[/T]
Teşekkür Edenler: [T]247066,İzmirli genco[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir