yok
Gönderim Zamanı: 19 Haziran 2014 09:05
Yaz geldi sıcaklar arttı, akvaryum sularıda ısındı, sıcak sularda oksijen azaldı, mantarlaşma bozulma olayı daha hızlı gelişiyor, buna bağlı su bozuluyor balıklar bundan yüzgeç erimesi mantar, gibi hastalıklara daha fazla yakalanabiliyorlar yazın balık ölümlerinde artış olabiliyor, filtreler yaza girmeden bir kontroldan geçirilmesinde fayda var kapalı ortamdaki artıklar sıcak sularda incelediğim kadar daha hızlı bozuluyor. Gibi sebepler sıralanabilir. Akvaryumunuza yakın zamanda 2 hafta içinde uzakdoğudan gelme yeni bir discus falan alıp eklediyseniz columnaris hastalığıda düşünülebilir, ama uzun süredir sizde olan balıklarsa ütteki sebepler sıralanabilir. balıkları kendi suyununun yarısı ve üzerinede taze su ekleyerek başka bir akvaryuma alıp, hava taşı çalıştırı karantina tankında, sularına sarımtırak yapana kadar mikofish damlatıp 4 gün su değişimi yapmadan sarımtıraklık biraz azalırsa bir iki damla daha mikofsih damlatarak tedavi edebilirsiniz.
Columnaris hastalığınıda düşünerek yemlerinede terramycin krem sürebilirsiniz size columnaris konusunu ekleyeceğim incelersiniz.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 19 Haziran 2014 17:00
Mehmet öncelikle geçmiş olsun,
Bence su kalitesini biraz arttırıp gözlemlemeyi dene.. Görünenlerin çok kimyasala ihtiyaç duyacak şekilde sorun olduğunu sanmıyorum. Kuyruktaki durum kuyruk erimesi değil. Belki kavga sonrası gibi bir durum olabilir mi? Mantar gibi duran bölge de bence su kalitesini daha iyi seviyeye getirince kendiliğinde geçecek gibi. Bu arada gelişimleri iyi gidiyor maşallah.
En kısa sürede geçmesini umuyorum. Sağlıklı balıklar dilerim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 19 Haziran 2014 17:47
Bende de olur hatta bazen sık sık olur.
İlaç kullanmanızı bu aşamada tavsiye etmem.
Bence mekanik bir yırtıklık gibi.
Mikrop kapacağını ise zannetmem.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 19 Haziran 2014 18:16
Bu konuya belki faydamız dokunur diye 2 satır yazmıştım. Ne oldu acaba.
[QUOTE=tnemücrE]Bu konuya belki faydamız dokunur diye 2 satır yazmıştım. Ne oldu acaba.[/QUOTE]
[QUOTE=tnemücrE]Bu konuya belki faydamız dokunur diye 2 satır yazmıştım. Ne oldu acaba.[/QUOTE]
Şimdi farkettim aynı konu iki kez açılmış benim yazdığım konudaki mesajım buraya taşımaya gerek duyulmamış.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 19 Haziran 2014 20:51
Değerli yorum,bilgi ve tecrübelerinizi baylaştığınız için Mesut hocama, Mahmut Hocama, Ercüment hocama ve Celal kardeşime çok çok teşekkür ederim. Mesut hocam dediğiniz gibi ilk olarak filtre sisteminin temizliği ile başladım ilk kademesindeki elyafı değiştirdim diğer elyaf ve malzemeleri akvaryum suyu ile temizledim. Ayrıca akvaryuma sonradan balık eklemedim toplamda 10-13cm arası 11 balığım var. Bende ilk aşamada ilaç kullanma konusunda endişeliyim. acaba sıcaklığı 35 dereceye çıkarıp bol havalandırma yapsam 5 gün boyunca uygun olur mu? Kuru yemlemeyi azaltıp dondurulmuş canlı yemi artırmak faydalı olur mu? en azından artık yem kalmayacağı için suyun bozulması daha az olur diye düşünüyorum. son olarak 600lt'lik tankka günlük 120lt su değişimi yeterli gelir mi?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 20 Haziran 2014 09:01
Suyun ısısını arttırmak hastalığı kuyruktaki erimeyi dahada hızlandıracaktır. Mantar bazlı hastalıklar sıcakta daha hızlı gelişir, zaten yaza doğru balıklardaki ölüm ve erime hastalıkların artmasının bir sebebide mevsimsel sıcaklığın yükselmesiyle, akvaryum suyundaki ısının 30 lara çıkması, sudaki organik artıkların daha çabuk bozulması, sıcaktan dolayı sudaki oksijeninde azalmasıyla buna bağlı olumsuzluklarla, birçok ölüm ve hastalıklar ortaya çıkıbiliyor. Erime artarsa yüzgeç erimesi ilacını kullanmanızı tavsiye ederim. Yaptığınız filtre temizliği su değişimiyle balıkarınızın keyfinin biraz yerine geldiğini hissedersiniz. Ama kuyruktaki o süt renginin uçlarında toplu iğne başına benzer siyaha yakın kan tortularını görmeye başladığınzda mikofish, yahut elinizde varsa sera baktopur sıvısı hangisi varsa bunları kulanmanızı tavsiye ederim. İnşaallah kötü sonuçlar oluşmaz, şimdiden geçmiş olsun. gödedeki beyaz tabaka biraz beni düşündürüyor columnaris olması zor genelde uzak doğudan gelmiş bir balık bunu bulaştırır ama o columnariste aklınızda bulunsun onunla ilgili bir link eklemiştim önceki konuda. Discus konusunda çok tecrübeli arkadaşlar var tavsiyelerde bulunmuş üstte, umarım faydalı olur. Benim yazdıklarımda aklınızda olsun gerektiğinde değerlendirirsiniz.
mesutok 2014-06-21 09:00:57
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir