Yumurta akı hakkında merak ettiklerim?


1ramadanÇevrim Dışı

Kayıt: 13/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 39
1ramadanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Nisan 2010 19:04
Bildiğiniz gibi tavuk yumurtası akı biz insanlar için -Yararlanılabilir Protein Değeri- en fazla olan besin kaynağıdır.Yumurta akı fazla pişirildiği zaman besin değeri azalmakta,sindirimi zorlaşmaktadır.

Balık yumurta akı hazır yemlerde kullanılmakta iken tavuk yumurta akının ise balıklarda kullanımı konusunda ise merak ettiklerim var;
1-Balıklar içinde proteininden yararlanabilme oranı yüksekmidir?
2-Beslediğiniz farklı balık türlerinin saf olarak verilmiş pişmiş yumurta akına tepkileri nedir?
3-Ağırlığı yumurta akı olmak kaydıyla alımını kolaylaştırmak için diğer yemlerle karıştırıp veriyormusunuz?
4-Canlı yemin yerini ne ölçüde tutabilir?
5-Çiğ yumurta akının balıklar için sindirilebilme düzeyi nedir?Yavru büyütülmesinde pişmemiş,çiğ yumurta akı kullanıyormusunuz?
Yanıtlarınız için teşekkür ederim,
Saygılarımla.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Ali Can DÜLGERÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 08/03/2010
İl: Izmir
Mesaj: 514
Ali Can DÜLGERÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Nisan 2010 19:21
 Ben yumurta akı değilde yumurtanın sarısını kullandım. Özellikle yeni doğmuş yavrular için gayet besleyici ve proteinli bir yem oluyor.
Ama bildiğime göre yumurtanın beyazı sarısından daha vitaminliymiş. Eğer öyleyse balıklar için çok proteinlidir. Yeme karıştırma değilde kendim yem yaparken yumurta sarısı ve beyazında katıyorum.
Yumurtayı çiğ değilde haşlanmış olarak veriyoruz. Çiğ zaten verilmez. Canlı yemin yerini hiç bir şey tutmaz. Ama yumurtada çok proteinli olduğu için kas yapanlar bile her gün yumurta yiyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

namevandaÇevrim Dışı

Kayıt: 29/09/2009
İl: Ankara
Mesaj: 54
namevandaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Nisan 2010 13:27
Yumurtanın beyazını yemekte kas yapanlar sarısını değil.Kas yapanlar yanlış sporcular doğru.Sansürlenmis
 
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

orcristÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]8507,1[/B] [B]6660,3[/B]
Kayıt: 16/02/2010
İl: Samsun
Mesaj: 585
orcristÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Nisan 2010 13:41
Turgut Bey, sporcusunuz sanıyorum Tebessüm



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ViraneÇevrim Dışı

Kayıt: 23/03/2010
İl: Ankara
Mesaj: 120
ViraneÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Nisan 2010 14:07
Mesela evde yapılan dana yüreği karışımlarında bir miktar kullanılıp gözlemlenip olumlu sonuçlar cıkar ise uygulana bilir bencede bunu bi denemek lazım Thumbs%20Up

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Ali Can DÜLGERÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 08/03/2010
İl: Izmir
Mesaj: 514
Ali Can DÜLGERÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Nisan 2010 15:41
[QUOTE=namevanda]Yumurtanın beyazını yemekte kas yapanlar sarısını değil.Kas yapanlar yanlış sporcular doğru.Sansürlenmis
 
 
[/QUOTE]

Ben yumurtanın beyaz yada sarısı diye bir şey demedim ki. Yumurtayı kas yapanlar hergün yiyorlar dedim çünkü bende spora gidiyorum. Oradan biliyorum.Tebessüm

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir