Yumurta akı hakkında merak ettiklerim?
Gönderim Zamanı: 06 Nisan 2010 19:04
Bildiğiniz gibi tavuk yumurtası akı biz insanlar için -Yararlanılabilir
Protein Değeri- en fazla olan besin kaynağıdır.Yumurta akı fazla
pişirildiği zaman besin değeri azalmakta,sindirimi zorlaşmaktadır.
Balık yumurta akı hazır yemlerde kullanılmakta iken tavuk yumurta akının ise balıklarda kullanımı konusunda ise merak ettiklerim var;
1-Balıklar içinde proteininden yararlanabilme oranı yüksekmidir?
2-Beslediğiniz farklı balık türlerinin saf olarak verilmiş pişmiş yumurta akına tepkileri nedir?
3-Ağırlığı yumurta akı olmak kaydıyla alımını kolaylaştırmak için diğer yemlerle karıştırıp veriyormusunuz?
4-Canlı yemin yerini ne ölçüde tutabilir?
5-Çiğ yumurta akının balıklar için sindirilebilme düzeyi nedir?Yavru büyütülmesinde pişmemiş,çiğ yumurta akı kullanıyormusunuz?
Yanıtlarınız için teşekkür ederim,
Saygılarımla.
Balık yumurta akı hazır yemlerde kullanılmakta iken tavuk yumurta akının ise balıklarda kullanımı konusunda ise merak ettiklerim var;
1-Balıklar içinde proteininden yararlanabilme oranı yüksekmidir?
2-Beslediğiniz farklı balık türlerinin saf olarak verilmiş pişmiş yumurta akına tepkileri nedir?
3-Ağırlığı yumurta akı olmak kaydıyla alımını kolaylaştırmak için diğer yemlerle karıştırıp veriyormusunuz?
4-Canlı yemin yerini ne ölçüde tutabilir?
5-Çiğ yumurta akının balıklar için sindirilebilme düzeyi nedir?Yavru büyütülmesinde pişmemiş,çiğ yumurta akı kullanıyormusunuz?
Yanıtlarınız için teşekkür ederim,
Saygılarımla.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 06 Nisan 2010 19:21
Ben yumurta akı değilde yumurtanın sarısını kullandım. Özellikle yeni doğmuş yavrular için gayet besleyici ve proteinli bir yem oluyor.
Ama bildiğime göre yumurtanın beyazı sarısından daha vitaminliymiş. Eğer öyleyse balıklar için çok proteinlidir. Yeme karıştırma değilde kendim yem yaparken yumurta sarısı ve beyazında katıyorum.
Yumurtayı çiğ değilde haşlanmış olarak veriyoruz. Çiğ zaten verilmez. Canlı yemin yerini hiç bir şey tutmaz. Ama yumurtada çok proteinli olduğu için kas yapanlar bile her gün yumurta yiyor.
Ama bildiğime göre yumurtanın beyazı sarısından daha vitaminliymiş. Eğer öyleyse balıklar için çok proteinlidir. Yeme karıştırma değilde kendim yem yaparken yumurta sarısı ve beyazında katıyorum.
Yumurtayı çiğ değilde haşlanmış olarak veriyoruz. Çiğ zaten verilmez. Canlı yemin yerini hiç bir şey tutmaz. Ama yumurtada çok proteinli olduğu için kas yapanlar bile her gün yumurta yiyor.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 07 Nisan 2010 14:07
Mesela evde yapılan dana yüreği karışımlarında bir miktar kullanılıp gözlemlenip olumlu sonuçlar cıkar ise uygulana bilir bencede bunu bi denemek lazım
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 07 Nisan 2010 15:41
[QUOTE=namevanda]Yumurtanın beyazını yemekte kas yapanlar sarısını değil.Kas yapanlar yanlış sporcular doğru.
[/QUOTE]
Ben yumurtanın beyaz yada sarısı diye bir şey demedim ki. Yumurtayı kas yapanlar hergün yiyorlar dedim çünkü bende spora gidiyorum. Oradan biliyorum.
Ben yumurtanın beyaz yada sarısı diye bir şey demedim ki. Yumurtayı kas yapanlar hergün yiyorlar dedim çünkü bende spora gidiyorum. Oradan biliyorum.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir