Yunus Ve Sarı Prenses Besliyorum Almam Gereken Yemler Neler ?
Gönderim Zamanı: 10 Ekim 2012 19:43
ELİMDE TETRA DİSCUS, SERA GRANUGREEN ,JBL SPİRULİNA PUL YEM, GEMMA DİP YEMİ VE ADINI BİLMEDİĞİM KAHVERENGİ GRANÜL YEM VAR BUNLAR YETERLİMİ BAŞKA İHTİYAÇ VARMI ? AMACIM BALIKLARIN HIZLI GELİŞİMİ ÜREMEYİ TETİKLEME VE RENKLERİNİN CAN ALICI OLMASI....
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 10 Ekim 2012 20:37
Bunların yanına ev yapımı dana yüreği,tubifex,tetra bits eklerseniz muhteşem balıklarınız olur
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 10 Ekim 2012 21:10
Söylediğiniz 2 yemi alacağım ev yapımı dana yüreğini tarif edermisiniz ?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 10 Ekim 2012 21:13
< ="-" ="text/; =utf-8">Ev Yapımı Dana Yüreği Tarifi...
Tarifteki bazı malzemeleri çıkartabilir ya da hepsini bir yemde birleştirebilirsiniz. Besleyici, büyütücü bir yemdir. Hiç bir kuru yem aşağıdaki tarifin yerini tutmaz.
Malzemeler
*500 gr dana yüreği ; Semtinizde ki kasaplarda bulamayabilirsiniz, ciğercilere sormanız da fayda var.
Maliyeti ; 500 gr aşağı yukarı 2.5 Ytl
*150-200 gr karides ; Marketlerden kerevitaş v.b. markaların ayıklanarak, dondurulmuş ürünlerini tercih edebileceğiniz gibi balıkçılardan taze olarak alıp kendiniz ayıklayabilirsiniz.
Taze almanız daha ucuza gelir ve daha iyidir. (150-200 gram Maliyet ; yaklaşık 2-3 ytl)
Tarifimizde 150-200 gram kadar kullanacağız fakat dondurulmuş alırsanız 450 gr civarı paketlerle alabilirsiniz, daha sonra kullanmak için saklayabilirsiniz; Maliyeti ; Yaklaşık 13 Ytl'dir.
(Sadece yaz aylarında taze karides bulamazsınız onun dışında balıkçılardan taze karides temin edip ayıklamanız daha ucuz ve sağlıklı olur, ayıklaması kolaydır sorarsanız izah ederler.)
*150-200 gr Balık eti ; Alabalık fleto, somon balığı eti veya kalamar da olabilir. Ben bugüne kadar alabalık fleto ve somon balığı kullandım.
Maliyeti ; 1 adet alabalık, 2.5 Ytl - 1 dilim somon, 3-4 ytl
*4-5 adet kapsül veya 1 tatlı kaşığı Spirulina yosunu ; Aktarlardan değişik markaların kapsül ya da hap formunda ürünlerini temin edebilirsiniz. Yahut toz halinde kg hesabı alabilirsiniz.
Yemimizde 6-8 kapsül kadar kullanacağız fazlasını saklayabilirsiniz veya kendiniz tüketebilirsiniz. Spirulinanın faydaları içintıklayınız.
Maliyeti ; Değişkendir, 100'lük kapsül kutu = 20 Ytl civarı.
* Supradyn veya megadyn, Bemiks 2ml ampül ; Eczanelerden temin edebileceğiniz vitaminlerdir.
2 adet supradyn veya megadyn tableti toz haline getirerek kullanabileceğiniz gibi 2 adet Bemiks ampulü kırarak yeme karıştırabilirsiniz.
Bemiks ampulün ışıkla etkisi azaltığından farklı bir uygulama ile kullanılabilir.
Şöyle ki; Bir çay tabağına 1 ampul bemiks'in yarısı dökülür. Üzerine tetrabits veya muadili yemler çok cıvık ya da katı olmayacak oranda eklenir. Karışım balıklara verildikten sonra, kalanı karanlık bir dolapta muhafaza edilerek diğer öğünlerde bitirilir.
Ayda bir kez bu şekilde yemleme yapılır.
Maliyeti ; Bemiks, 3.41 Ytl
* Sarımsak ; 12 diş orta boy sarımsak.
* 4-5 Yaprak ıspanak, 1 adet havuç, 100 gram bezelye.
* Soya unu ; Marketlerde, fırınlarda bulabilirsiniz. 1 kg yem için türe bağlı 2 veya 3 çorba kaşığı eklenebilir.
* Jelatin ; Dağılmaması için bitkisel jelatin kullanabilirsiniz fakat önemli değil kullanmasanızda olur. Pasta börek imalatı yapan yerlerden, büyük marketlerden temin edilebilir. Bitkisel jelatin adıyla isteyiniz.
Hazırlanışı ;
* Dana yüreği sinir ve yağlarından ayrılarak kuşbaşı kesilir.
* Karidesler hazır alındıysa buzları çözdürülür, taze alındıysa ayıklanır.
* Balık artıklarından, derisinden, kılçıklarından ayrılır.
* Hazırlanan dana yüreği, karidesler ve balık eti rondoya alınır.
* Rondo'ya spirulina'lar eklenir. (Kapsüllerinden dökülerek)
* Supradyn veya megadyn havanda toz haline getirildikten sonra karışıma eklenir.
* Sarımsak rendelendikten sonra karışıma eklenir.
* Ispanak, havuç ve bezelyeler eklenir.
* Soya unu eklenir.
* Jelatin ne şekilde dahil ediliyor bilgim yok.
* Bu karışım rondoda çekildikten sonra kilitli buzdolabı poşetlerine doldurulur ve dondurulur. Bu şekilde malzemeler ölçüsünde ince tabakalar elde edilmiş olur.
* Tabakalarımız donduktan sonra balıklara vermek üzere hazır olması için kesilerek bir kaba alınır ve buzdolabında muhafaza edilir.
* Yemleme zamanı buzluktan alınarak ihtiyaç kadar yemleme yapılır, buzluğa geri kaldırılır.
Eğer malawi, tang., astronot v.b. obur balıklarınız varsa buzlu halde akvaryuma atmak yerine bir müddet buzunun çözünmesini bekleyiniz. Discus gibi yavaş yemlenen balıklara buzlu halde atabilirsiniz.
Notlar ; Yazının başında belirttiğim gibi imkanınız nispetinde malzeme kullanmakta özgürsünüz.
Sadece yürek, balık eti ve sarımsağı kullanarak hazırlayabileceğiniz gibi tümünü ya da ihtiyacınıza göre belirleyeceğiniz malzemeleri kullanarakta hazırlayabilirsiniz.
Farklı yemlerle yemlemenin önemine binaen 3 farklı(Oranlar ve malzemeler değişik olarak) yem hazırlamanız, bu yemleri günlere bölerek balıklarınızı beslemeniz daha iyi sonuçlar verecektir. Bu yemin yanı sıra ara öğün olarak balıklarınıza kuru yemler vermeye devam ediniz.
Kilit malzemeler ; Sarımsak, vitaminler, mümkünse spirulina'dır diyebiliriz.
Not; İhtiyacınızdan fazla yem hazırlamayınız. 1 aylık hazırlamak yerinde olur. 1 aydan fazla dolapta bekletilen yem besin değerini kaybedecektir.
Tarifteki bazı malzemeleri çıkartabilir ya da hepsini bir yemde birleştirebilirsiniz. Besleyici, büyütücü bir yemdir. Hiç bir kuru yem aşağıdaki tarifin yerini tutmaz.
Malzemeler
*500 gr dana yüreği ; Semtinizde ki kasaplarda bulamayabilirsiniz, ciğercilere sormanız da fayda var.
Maliyeti ; 500 gr aşağı yukarı 2.5 Ytl
*150-200 gr karides ; Marketlerden kerevitaş v.b. markaların ayıklanarak, dondurulmuş ürünlerini tercih edebileceğiniz gibi balıkçılardan taze olarak alıp kendiniz ayıklayabilirsiniz.
Taze almanız daha ucuza gelir ve daha iyidir. (150-200 gram Maliyet ; yaklaşık 2-3 ytl)
Tarifimizde 150-200 gram kadar kullanacağız fakat dondurulmuş alırsanız 450 gr civarı paketlerle alabilirsiniz, daha sonra kullanmak için saklayabilirsiniz; Maliyeti ; Yaklaşık 13 Ytl'dir.
(Sadece yaz aylarında taze karides bulamazsınız onun dışında balıkçılardan taze karides temin edip ayıklamanız daha ucuz ve sağlıklı olur, ayıklaması kolaydır sorarsanız izah ederler.)
*150-200 gr Balık eti ; Alabalık fleto, somon balığı eti veya kalamar da olabilir. Ben bugüne kadar alabalık fleto ve somon balığı kullandım.
Maliyeti ; 1 adet alabalık, 2.5 Ytl - 1 dilim somon, 3-4 ytl
*4-5 adet kapsül veya 1 tatlı kaşığı Spirulina yosunu ; Aktarlardan değişik markaların kapsül ya da hap formunda ürünlerini temin edebilirsiniz. Yahut toz halinde kg hesabı alabilirsiniz.
Yemimizde 6-8 kapsül kadar kullanacağız fazlasını saklayabilirsiniz veya kendiniz tüketebilirsiniz. Spirulinanın faydaları içintıklayınız.
Maliyeti ; Değişkendir, 100'lük kapsül kutu = 20 Ytl civarı.
* Supradyn veya megadyn, Bemiks 2ml ampül ; Eczanelerden temin edebileceğiniz vitaminlerdir.
2 adet supradyn veya megadyn tableti toz haline getirerek kullanabileceğiniz gibi 2 adet Bemiks ampulü kırarak yeme karıştırabilirsiniz.
Bemiks ampulün ışıkla etkisi azaltığından farklı bir uygulama ile kullanılabilir.
Şöyle ki; Bir çay tabağına 1 ampul bemiks'in yarısı dökülür. Üzerine tetrabits veya muadili yemler çok cıvık ya da katı olmayacak oranda eklenir. Karışım balıklara verildikten sonra, kalanı karanlık bir dolapta muhafaza edilerek diğer öğünlerde bitirilir.
Ayda bir kez bu şekilde yemleme yapılır.
Maliyeti ; Bemiks, 3.41 Ytl
* Sarımsak ; 12 diş orta boy sarımsak.
* 4-5 Yaprak ıspanak, 1 adet havuç, 100 gram bezelye.
* Soya unu ; Marketlerde, fırınlarda bulabilirsiniz. 1 kg yem için türe bağlı 2 veya 3 çorba kaşığı eklenebilir.
* Jelatin ; Dağılmaması için bitkisel jelatin kullanabilirsiniz fakat önemli değil kullanmasanızda olur. Pasta börek imalatı yapan yerlerden, büyük marketlerden temin edilebilir. Bitkisel jelatin adıyla isteyiniz.
Hazırlanışı ;
* Dana yüreği sinir ve yağlarından ayrılarak kuşbaşı kesilir.
* Karidesler hazır alındıysa buzları çözdürülür, taze alındıysa ayıklanır.
* Balık artıklarından, derisinden, kılçıklarından ayrılır.
* Hazırlanan dana yüreği, karidesler ve balık eti rondoya alınır.
* Rondo'ya spirulina'lar eklenir. (Kapsüllerinden dökülerek)
* Supradyn veya megadyn havanda toz haline getirildikten sonra karışıma eklenir.
* Sarımsak rendelendikten sonra karışıma eklenir.
* Ispanak, havuç ve bezelyeler eklenir.
* Soya unu eklenir.
* Jelatin ne şekilde dahil ediliyor bilgim yok.
* Bu karışım rondoda çekildikten sonra kilitli buzdolabı poşetlerine doldurulur ve dondurulur. Bu şekilde malzemeler ölçüsünde ince tabakalar elde edilmiş olur.
* Tabakalarımız donduktan sonra balıklara vermek üzere hazır olması için kesilerek bir kaba alınır ve buzdolabında muhafaza edilir.
* Yemleme zamanı buzluktan alınarak ihtiyaç kadar yemleme yapılır, buzluğa geri kaldırılır.
Eğer malawi, tang., astronot v.b. obur balıklarınız varsa buzlu halde akvaryuma atmak yerine bir müddet buzunun çözünmesini bekleyiniz. Discus gibi yavaş yemlenen balıklara buzlu halde atabilirsiniz.
Notlar ; Yazının başında belirttiğim gibi imkanınız nispetinde malzeme kullanmakta özgürsünüz.
Sadece yürek, balık eti ve sarımsağı kullanarak hazırlayabileceğiniz gibi tümünü ya da ihtiyacınıza göre belirleyeceğiniz malzemeleri kullanarakta hazırlayabilirsiniz.
Farklı yemlerle yemlemenin önemine binaen 3 farklı(Oranlar ve malzemeler değişik olarak) yem hazırlamanız, bu yemleri günlere bölerek balıklarınızı beslemeniz daha iyi sonuçlar verecektir. Bu yemin yanı sıra ara öğün olarak balıklarınıza kuru yemler vermeye devam ediniz.
Kilit malzemeler ; Sarımsak, vitaminler, mümkünse spirulina'dır diyebiliriz.
Not; İhtiyacınızdan fazla yem hazırlamayınız. 1 aylık hazırlamak yerinde olur. 1 aydan fazla dolapta bekletilen yem besin değerini kaybedecektir.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 10 Ekim 2012 21:58
Mükemmel Bir Yazı Hazırlamışsın Seni Alkışlıyorum Harikasın... Sana soracağım çok konu var bu işte ustasın sanırım mutlaka sohbette görüşelim...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir