Zeytin Ağacı Kökü?


hdenyzÇevrim Dışı

Kayıt: 12/01/2009
İl: KKTC
Mesaj: 8
hdenyzÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Ocak 2009 15:43
Selam arkadaşlar, akvaryuma zeytin kökü koymayı planlıyorum sizce uygun bir ağaçmıdır?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

OguzzzÇevrim Dışı

Kayıt: 06/11/2008
İl: Izmir
Mesaj: 1321
OguzzzÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Ocak 2009 16:38
Aynı şeyi ben de düşünmüştüm. http://www.akvaryum.com/Forum/asma_mi_mangrove_mi_k239579.asp
 
Ama, zeytin gibi gövdesi yağlı bir ağacın, köklerinin de yağlı olması ihtimali var. Bitkiler konusunda bilgili arkadaşlardan yardım bekleyeceğiz sanırım.
 
Ayrıca, en azından Türkiye'de zeytin ağaçlarını izin almadan kesemiyor/kökleyemiyorsunuz. Bilginiz olsun Göz%20Kirpma
 
Sağlıklı balıklar....
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hdenyzÇevrim Dışı

Kayıt: 12/01/2009
İl: KKTC
Mesaj: 8
hdenyzÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Ocak 2009 11:49
O forumu ben de okumuştum Oğuz bey, fakat zeytinle ilgili hiçbişey bulamadığım için sorma ihtiyaci duydum. Kuzey Kıbrıs ta da Zeytin sökümü ya da kesimi kesinlikle yasak ve çok sıkı tedbirlerle korunuyorlar, ancak izinle yerini değiştirebilirsin. İnşaat şirketleri ağaçların yerlerini değiştirirken sökülen ağaçların bazı kökleri öylece kalıyor. Kaldığım semt dağa yakın olduğundan kurumuş zeytin kökü bolca mevcut. zeytin bilindik üzere binlerce yıl yaşayabilen bir ağaç ve kurumuş kökler özsuyunu kaybeder diye düşündüm. Ben yine de denemeyi düşünüyorum ama hiç daha önce denendi mi açıkçası merak ettim.

mangrov kesinlikle en iyisi ya da bize öyle sunuluyor. Bazen bunlar mangrov mu yoksa okaliptus mu düşünmedim değil hani. o yüzden denemek en iyisi oğuz bey siz de asma köklerini deneyinTebessüm

saygılar



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sssnakeÇevrim Dışı

Kayıt: 21/09/2007
İl: Izmir
Mesaj: 1263
sssnakeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Ocak 2009 12:00
Doğan bey zeytin ağacı yağlı bir gövdeye sahiptir. Tam olarak kurutsanız bile suya salınım yapacaktır kanımca. Hatta zeytin odunuyla yapılan ekmeğin bile tadı bir başka olur. Fırında kullanılan odunlar kuru olmasına karşın ekmeğe o zeytin yağı kokusunu verir. Suya da salınım yapma olasılığı çok yüksek. sssnake2009-01-17 12:01:24

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir