-TROPHEUS. İKOLA
Arkadaşlar, herkese saglıklı balık beslemek dileğimle. 2 erkek 11 dişi yaklaşık 11 cm ile 14 cm arası ikolalarım var. Titremeleri yeni yeni yapmaya başladılar. Yeni tanklarına alıştılar. Ben 1 hafta önce tanganyika bufer vermeye başladım. Ispanak da veriyorum. Sizce haftada bir 1 tane maden sodası akvaryuma boşaltayım mı, ne dersiniz? Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim. Bir de önemli olduguna inandıgınız bilgileri benle paylaşırsanız sevinirim tankım 200 lt dir. .
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Arkadaşlar, herkese saglıklı balık beslemek dileğimle. 2 erkek 11 dişi yaklaşık 11 cm ile 14 cm arası ikolalarım var. Titremeleri yeni yeni yapmaya başladılar. Yeni tanklarına alıştılar. Ben 1 hafta önce tanganyika bufer vermeye başladım. Ispanak da veriyorum. Sizce haftada bir 1 tane maden sodası akvaryuma boşaltayım mı, ne dersiniz? Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim. Bir de önemli olduguna inandıgınız bilgileri benle paylaşırsanız sevinirim tankım 200 lt dir. .
[/QUOTE]Öncelikle balıklarınız hayırlı olsun bende tropheusa yaklaşık 5-6 ay önce karıştım :) balıklarım damızlık altı diye tabir edilen boyda ve dişilerim 3. ve 4. yumurtalarını aldılar herhangi bir vitamin yada katkı maddesi kullanmıyorum (buffer vs..).Genel bakımım haftalık düzenli aksatmadığım dip çekimim o kadar ekstra bir çaba harcamıyorum.Dikkat etmeniz gereken en önemli şeyler düzenli dip çekimi,akvaryum dekorunu oturtup bir daha değiştirmemeniz ve oturmuş koloninize yeni balık eklememenizdir.Tabi bende hala acemiyim bu daha profesyonel arkadaşlar farklı şeylerde önerebilir ama buffer ve soda tavsiye etmem...
İnş. kısa zamanda yavru zevkine ulaşırsınız...
Kolay gelsin...