100*40*55h akvaryumda full red
Gönderim Zamanı: 13 Ocak 2014 17:00
100 cm lik akvaryumum da Full Red Lepistes beslemek istiyorum. Buradan aldığım önerilere göre adım adım kurulumu buradan paylaşacağım.
Işık çok kuvvetli olmayacak ama aynı akvaryumda ışıksız bile java moss uzun süre dayanmış idi. ışığı 40 w yapıp tabanın büyük bölümünü java moss ile kaplamak istiyorum. Görsellik ve yavruların sağlığı açısından.
Akvaryumda bol delikli kayalar var onları kullanmaya devam edeceğim, mango kökü koymamda sıkıntı olur mu acaba..
Yavruluk kullanmaya vaktim olmayacak diye düşünüyorum. Yukarıdaki dekor ve bitkiler ile yavrular kendilerini kurtarır mı.
Lepistesler için omurga koruyucu yemden bahsediliyor. Önerilerinizi alabilir miyim. Haftada 2 gün artemia çıkartabilirim. Ayrıca Elimde JBL Gala, Tetra pro veg, tetra bits mevcut. Başka yem önerisi alabilir miyim.
4) Yanlarında sadece siyah cüce vatoz besleyeceğim. Sıkıntı olmaz diye düşünüyorum.
5) Filtrasyon için kaliteli bir iç filtrem var. Fluval marka ve 1000 l/h çeviriyor. Yavruları çekmesine nasıl önlem alabilirim
Cevaplarınız için çok teşekkür ederim
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 13 Ocak 2014 20:12
Merhaba, öncelikle lepistes beslemeye karar verdiğiniz için hoşgeldiniz ve kolaylıklar diliyorum. Tankınız oldukça büyük ve sabırla güzel bir bitkili tanka dönüştürülebilir. Bunun için öncelikle kumunuzu değiştirmenizi öneririm. Uygun bir bitki kumu yada dere kumu üzerine ince bir katman da kullanabilirsiniz Arka plan, orta ve ön plan olarak tasarlayabilirsiniz. İç filtreden ziyade uygun bir dış filtre kullanmanızı öneririm. Burada suyun temizliğinden ziyade hem suyu temizleyecek hemde su değerlerini stabil veya stabile yakın tutabilecek olan dış filtredir. Kumlu olacağından dip temizliğine daha dikkat etmelisiniz ve yemlemeyi kararında yaparsanız, bunuda çözmüş olursunuz. Dip balığı, cüce vatoz yada çöpçü mutlaka bulundurmalısınız yada her ikiside rahatça yaşayabilir.
Albino Full Red, varyete olarak güzel ama bir o kadarda zor bir varyetedir. Su değerlerinizdeki en küçük bir sapma, hassas olan bu varyetenin hastalanmasına neden olabilir, fazla verilen yem iç parazit olmalarına diye sıralanarak gider. Ama en önemlisi, iyi ve sağlam bir kan bulmalısınız. Yavruları mutlaka farklı bir tankta doğurtmalı ve daha sonra boylandırmalısınız. Boylanan yani dişi erkek ayrı tanklarda olan yavrular, 3 aylık olduklarında içlerinden kırmızılığı ve vücut formu en iyi olanları seçerek, ana tanka almalısınız. Aksi takdirde renk ve form bozulacaktır. Asla kardeş eşleşmesine izin vermemeniz gerekecektir. Omurga koruyucu diye bir yeme ben inanmıyorum. Böyle bir yem duymadım. Eğer dişileri 4 aydan önce eşleştirirmezseniz ve doğumdan sonra hemen erkek yanına koymaz, en az 3 gün vitamin katkılı beslerseniz, bu durum yaşı ileri değilse, meydana gelmez. Bitkiler oturana ve büyüyene kadar rafya kullanabilirsiniz. Yavruların filtre trafından çekilmeleri, eğer hasta ve güçsüz değiller ise mümkün değildir. Kullanacağınız filtrenin yağmurlama aparatını kullanırsanız, çok fazla akıntı da olmayacak ve balıkları rahatsız etmeyecektir. Şimdilik bu kadar yazayım, diğer arkadaşların fikir ve katkıları ile konu güzelleşecektir. Sevgi ve saygılarımla.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir