100x50x50h Akvaryum Tankı cam ölçüleri
Herkese slm; 100 x 50 x 50h ölçülerinde akvaryum yapmak istiyorum. Aşşağıda cam ölçülerini belirledim. Yanlış çizim ve hesaplama yapmış olabilirim. camlar taban camının üstüne binecek, yan camlar ön ve arka cam arasında kalacak şekilde yapıştırmayı düşünüyorum. Atkı ve Kuşaklarla desteklemenin doğru olacağını düşündüm. Taban camını ve kuşakları 10mm yan camları 8mm kalınlığında yapmayı mantıklı buldum. Yanlışlıklarım veya eksik bıraktığım konularda yardımcı olursanız sevinirim. Saygılarımla ...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Ölçüler uygun görünüyo ama tavsiyem : arka camın üst kısmına koymak istediğin kusagın uzunluğunu 90x5 yapıp ortalayarak yapıstırman. Böylece kenarlarda kalan 5 er cm boşlukları dış filtre giriş cıkışları için kulllana bilirsin. Benim akvaryumumda senin akvaryumun ölçülerinde ben o hatayı yaptım. Şimdi dış filtrenin giriş ve çıkışlarını yan camlardan yapıyorum ve anlıcanız görüntü hoşuma gidmiyo.
Yan camlarınızın 50x50 değil de 48,4x50 şeklinde olması gerekir.
Alt kayıtların 100x5 değil de 98,4x5 şeklinde olması gerekir. Ayrıca üst kayıtların da camın üstüne bindirmeyecekseniz aynı ölçüde olması gerekir.
Ölçüler uygun görünüyo ama tavsiyem : arka camın üst kısmına koymak istediğin kusagın uzunluğunu 90x5 yapıp ortalayarak yapıstırman. Böylece kenarlarda kalan 5 er cm boşlukları dış filtre giriş cıkışları için kulllana bilirsin. Benim akvaryumumda senin akvaryumun ölçülerinde ben o hatayı yaptım. Şimdi dış filtrenin giriş ve çıkışlarını yan camlardan yapıyorum ve anlıcanız görüntü hoşuma gidmiyo.