100*60*40 240 litre camcıda yaptıracam
Merhaba arkadaşla ben akvaryum hayatıma yeniden başlamak istiyorum uzun bir zaman ara verdikten sonra tekrar balık beslemeye karar verim şu andaki akvaryumum80 litrelik bombeli bir akvaryum..
içinde 3 kırmızı pacu var biri 15 cm kadar oldu diğerleri ise 8 cm kadar ayrı yetten 4 melek ikisi nin eni 8 cm kadar oldukça büyükler diğer 2 si ise küçük bunlara metakiben 1 japon bir çöpçü 2 tane idiler birini yemişler birde vatoz ve yaklaşık 3 gündür kapalı kutu gibi hareketsiz kalan öldüğünü düşündüğüm bir salyangozum var... Ve tabiki bu akvaryumun küçük geldiğini düşünüyorum ve az önce camcıdan geldim 1 metra uzunluk 40 cm yan ları ve 60 cm yüksekliği olan 240 litrelik bir akvaryum kestirmek istediğimi beraber yapabilirmiyiz diye bir sordum yaşlı amca çok güler yüzlü olarak ben le ilgilendi ve bu kadar büyüğünü yapmadığını fakat beraber bir akşam üstü yapabileceğimizi söyledi şimdi bu akvaryuma akvaryum silikonunu ben alacağım Fakat nereden alacağımı bilmiyorum bu bir ikincisi ise ne kadar cam kalınlığı olmalı üçüncüsü ise aklıma yatan bu akvaryumu yapabilirmiyiz yani sadece silikonla yapıştırıp camları üstende kuşak atsam yani tuttursak kuşak dediğimiz o üsten bant gibi 2 camın üstüne gelen cam parçasını kastetmekteyim acaba becerebilirmiyiz, sizce arkadaşlar o yaşlı amca bana 50 milyon dedi aklıma yattı..Şimdi arkadaşlar bu konuda bana yardımcı olabilirmisiniz önerileriniz nelerdir ben üst kapak olarakta mobilyacıda mdf kapak yaptırmak istiyorum fakat florasan tertibatı için bi proje geliştirmedim henüz bir yandanda eylülün basında düğün yapacağım onunda telaşı var ama akvaryumu büyütmek istiyorum.Bana yardımcı olursanız cok sevinirim Teşekkür ediyorum..Saygılar...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Orkun Bey bilgim dahilinde sorularınızı yanıtlamaya çalışayım.Birincisi balık türleriniz uyumsuz.Pacularınızı ayırmalısınız.Silikon olarak sista marka akvaryum silikonunu (inşaat malzemesi satan yerlerden temin edebilirsiniz) kullanın.Bildiğim kadarıyla antibakteriyeldir.8 mm cam kullanmanız yeterli olacaktır.Akvaryumu yaparken en alttaki cama ön,yan ve arka camın tam olarak oturmasını sağlayın.Akvaryumunuzun ana camlarının silikonları tam olarak kuruduktan sonra (en az iki gün ve hiç haraket ettirmeyin) tankınızın içinden üst kısma boydan boya cam ile destek kasnağı yaparsanız sağlıklı olur.Kapak içinse mdf yerine camcıların çerçeve yapmakta kullandığı pvc çerçeveleri zevkinize uyan renkte yaparsanız şık ve dayanıklı olur diye düşünüyorum (ben öyle yaptım).Sağlıklı balıklar diler düğününüz içinse tebrik ederim.Saygılarımla.
Bir sorunuzu atlamışım onu da cevaplamaya çalışayım.Akvaryumunuzun silikonları tam olarak kurumadan kasnakları kesinlikle yapmayınız.Eğer tersini yapıp haraket ettiririseniz silikonda kayma ve hava oluşmasına neden olursunuz.En sağlıklısı tam olarak kurumasını beklemek.Camcınızın yer sorunu var mı bilmiyorum ama doğru olan bu şekilde yapılmasıdır.Saygılarımla.
Çok Saolun işallah basarılı oluruzda patlama çatlama olmaz değilmi :)
Ölçüler yeterli değilmi sırf pacu lar için yaptırıyorum izmitten clanger ve kırmızı karınlı pirhanada alacam hepsini bir yaşatacam 5 er li çift halinde....bi sürü pirana clanger ve ve pacu yaşasın heycanlanıyorum... çift kabinli şelale filitre yeterlimis sizce Jebo marka büyük bi motor..
Yukarıdaki adresten akvaryum yapımıyla ilgili bilgi alabilirsiniz, kolay gelsin.