10 mm den 200*50*70h kapalı döngü discus tankım.
- profilin taşıyıcı ayaklarının montajı.
-
kapağın ve yemleme deliklerinin tamamlanmasıyla en son hali.Boyut (cm):200*50*70
Kapasite (litre):700
Canlılar:8 discus 20 civarı kırmızı burun tetra 50 civarı daha küçük bir tetra.
Malzemeler:10 mm cam 40*40 2mm profil sehpa, foreks giydirme mobilya, 1 m2 güvercin altlığı, 1 m2 sineklik, 2 torba aquaclay, yarım çuval zeolit, 180cm 8*39watt hopar aydınlatma, 2 adt 300 watt çelik ısıtıcı, 2 adt atman at-104 kafa motoru, çift çıkışlı hava motoru, 2 mt 18 lik sıva altı siyah elektrik borusu, fon için mat siyah folyo.
Akvaryum Bakımı:sanırım senede bir zeolit değişimi.
Kullanılan Yemler:canlı yem, tetramin, tetra vega table,
Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar: yok
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Saygılar
Tankın kurulumundaki amaç bakımı askariye indirmek ve görsel güzellik. Tabandan süzülen su tüm pisliği bitkilere gübre olması için kuma bıraktıktan sonra, arka köşelerdeki zeolit ceplerinde son atıkları da bırakıp kafa motorlarıyla iki baştan akvaryuma geri dönüyor. Debiyi düşürmeden sirkülasyonu ortadan kaldırmak için zeolit ceplerinin üst kısmında birer delik açtırdım. Ceplerdeki Kafa motorlarından gelen su, kayıtların altına yerleştirilen ve üst kısmı tamamen delinmiş 18 lik elektrik borusundan geçip tank a karışıyor. Hava motorunu da buhar camları ile kapak arasına yerleştirip çıkışlarını hortum ilavesi ile bu boruya ekleyip suyun havalandırmasını borunun içinde yaptım. 6 lı grup priz de kapağın içinde kaldığından tankın içinde yada alt dolapta görüntüyü bozacak en ufak birşey kalmamış oldu.
Saygılar
[/QUOTE]Bana da cam bu hacim için yeteri kadar sağlam gelmedi.İnşallah nazarımız değmez tebrikler harika bir akvaryum.
Burhan abi, hayırlı olsun.
Akvaryumu, ofise kurdun sanırım? Zeoliti de nereden buldun?
Saygılar,
Selam,
Ekmek sayısını arttırmak için, iyi bir yöntem Bende mi denesem bu yöntemi acaba
Senin ağzından duymadan, yazmayayım dedim. Çünkü; Zet'e, Zeolit geldiğini görmüştüm.
Bakmaya geleceğim, aklında olsun
Saygılar,
Teşekkürler tekrar. Bu gün red plant ampullerim geliyor biraz da moss ve glosso takviyesi yapacağım. Birkaç adet daha da balık ekleyip tekrar fotoğraf eklemeyi düşünüyorum. Son ve kalıcı hali olacak bu balıklarla. En azından damızlıklar büyüyene kadar :)