150-50-70 Tropheus Chipimbi Red Bitkili(yavrular geldi)
Gönderim Zamanı: 13 Ocak 2011 12:51
Boyut (cm):150-50-70(h)
Kapasite (litre): Tahmini 450 litre
Canlılar: 3 erkek 11 dişi Tropheus Chipimbi, 5 ad. Cüce Vatoz, 10 ad. Elma Salyangozu, İki kök Anubias, 4 kök Crypto, 5 kök saz
Malzemeler: Fluval 405 dış filtre, Jager 300 watt, 40 Kg Mercan Kırığı Kum, 2*36 Watt Slyviana Grolux+Philips Aquarelle
Akvaryum Bakımı: Haftada 1 4/1 su değişim, Ayda 1 dip çekimi
Kullanılan Yemler: Osi Spurilina Flakes, JBL novorift, Nls cichlid formula, Thera A, Tropical Spurilina, Tab A, vegetabla flakes, Sera Flora, Tetra Pro vegetable
Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar: Dip çekiminden sonra kaya tuzu
Kapasite (litre): Tahmini 450 litre
Canlılar: 3 erkek 11 dişi Tropheus Chipimbi, 5 ad. Cüce Vatoz, 10 ad. Elma Salyangozu, İki kök Anubias, 4 kök Crypto, 5 kök saz
Malzemeler: Fluval 405 dış filtre, Jager 300 watt, 40 Kg Mercan Kırığı Kum, 2*36 Watt Slyviana Grolux+Philips Aquarelle
Akvaryum Bakımı: Haftada 1 4/1 su değişim, Ayda 1 dip çekimi
Kullanılan Yemler: Osi Spurilina Flakes, JBL novorift, Nls cichlid formula, Thera A, Tropical Spurilina, Tab A, vegetabla flakes, Sera Flora, Tetra Pro vegetable
Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar: Dip çekiminden sonra kaya tuzu
Bitkilerimide akvaryuma ekledikten sonra içim artık rahatladı. Şu anda 3 erkek 11 dişilik bir kolonim var. Balıklar elime 27 Ekim 2010 da geçti. 5-6 cm geldiler, 2 ayda 8-9 cm ulaşanlar oldu. Bir dişim 25 gündür falan ağzında yumurta tutuyor. Heyecanla bırakmasını bekliyorum. Aşağıda balıklarımdan birkaç karede paylaşıyorum.
Baskın erkeklerimden bir tanesi (sağdaki baskın erkek)
Bu da solun efendisi
Burada da anne olacak balığım
Daha sonra tekrar fotoları paylaşırım. Herkese sağlıklı balıklar...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 13 Ocak 2011 13:18
Hayırlısı olsun oktay bey, en kısa zamanda resimleri bekliyoruz. Bayraklının neresinde oturuyorsunuz ? Bende bayraklı metro istasyonuna yakınım.
Gönderim Zamanı: 13 Ocak 2011 16:19
Oktay Bey Maşallah balıklarınız türünün güzel örneğini sergiliyor.Tankınızın dizaynını da beğendim dğrusu.Emeğinize sağlık...
Gönderim Zamanı: 14 Ocak 2011 10:12
Dişim hala yumurtaları tutmakta ne zaman salacak bilmiyorum, zaman geçtikçe sabırsızlanıyorum. Birkaç foto daha paylaşayım...
Baskın erkeklerimden birisinin yandan profili
Çiftimiz aşk mabedlerinde :)
Sabah uykudan kalktığında çektim zilliyi :))
Akşam üstü köy meydanındalar :)
Birtek yavrularım eksik onları da dört gözle bekliyorum...
Gönderim Zamanı: 14 Ocak 2011 11:03
Güzel bir tür, sağlıklı görünüyorlar. Tankınızın dizaynı da çok güzel görünüyor.
Yavrularınızın da böyle güzel fotolarını bekleriz.
Sağlıklı hobiler...
Gönderim Zamanı: 14 Ocak 2011 12:08
[QUOTE=sascha35]Seyhankent sitesinde oturuyorum Cumartesi pazarının orada beklerim her zaman...[/QUOTE]
Biliyorum orayı. Umarım birgün görmek nasip olur, ilginiz içinde teşekkür ederim . Balıkları kimden temin ettiniz acaba ?
Volkan ULUĞ 2011-01-14 12:09:21
Biliyorum orayı. Umarım birgün görmek nasip olur, ilginiz içinde teşekkür ederim . Balıkları kimden temin ettiniz acaba ?
Gönderim Zamanı: 14 Ocak 2011 12:11
Öncelikle balıklarınız hayırlı olsun...Bahsettiğiniz gibi çok kısa zaman içinde gelişim göstermişler...Ben bunu genelde hacim su değerleri doğru beslenme ve temizliğe bağlıyorum...
Doğal ortamı ve şartları nekadar iyi sağlanırsa balıkta o oranda kendini sergileyebiliyor...
Umarım en kısa zamanda sağlıklı yavrularınıza kavuşursunuz...
Gönderim Zamanı: 14 Ocak 2011 16:26
Oktay bey yeni tankınız hayırlı olsun. Balıklarınızda çok güzeller onlara kocaman bir maşallah diyiyorum, Allah nazarlardan saklasın. Yavruların fotoğraflarınıda merakla bekliyoruz. Bitkiler tankınıza çok yakışmış. Muhabbetle.