150x70x60h Akvaryum ve sehpa
Arkaşalar ben bir akvaryum yapmayı planlıyorum, tabi yanımda işin ehli kişilerde olacak! Akvaryumun boyutlarını 150x70x60h olarak düşündüm. Sizce bu ölçü iyimidir? Birde elimde 8 mm. cam var bu akvaryum için yetrli olurmu? Camları para ile almıyorum amcamın imalathanesi var orada benim için ayırmış 9 m2 bir cam plaka... Birde altına sehpayıda amcamın elemanlarına yaptıracağım. Sehpanın şeklini tasarladım ve 40x40 2mm profil düşünüyorum yeterli olurmu? Bana tavsiye edeceğiniz neler var acaba?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Sizin yapmak istediğiniz ölçüye yakın bende bir tank yapmak için kolları sıvadım.150X50X80h gibi 12 mm cam kullanacağım ama onda bile içimde ufakda olsa bir şüphe var,bilmem anlatmak istediğimi anladınız mı?
Akvaryum boyutlarını biraz daha ufaltmanı tavsiye ederim eyerki elindeki camları kullanıcaksan
Peki 150x60x60 yapsam? Zaten akvaryumun üstünden bi 5 cm. alta olur su seviyesi... Birde merak ettiğim bir konu daha var; yükseklik arttıkça damlara binen basınçda artmazmı? Mesela: 150x70x50h - 150x50x70h bunlardan alçak olan daha sağlam olmazmı?