200/200/160 (Konu kilitlenebilir)
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Salih bey takipteyiz herşeye rağmen güzel olacağına inanıyorum ben, söylendiği gibi ayak meselesini de halledersiniz inşallah.
Güzel bir proje. Yeni fotoğrafları sabırsızlıkla bekliyoruz.. Ayakların altını Tarık Bey'in bahsettiği şekilde geniş tutmanızda, basıncın dağılması açısından fayda var. Dağlarda geniş, yuvarlak kar ayakkabıları ile yürüyen askerlerin durumu gibi, tabana çökme riskini azalmış olursunuz.
Arkadaşlar elimden geldiğince fotografları yüklemeye ve sizlere cevap vermeye çalışıyorum.Geçen gün yazdığım mesajda bulunan imla ve noktalama hataları yüzünden hepinizden ayrı ayrı özür diliyorum.Saat çok geç idi dalmışım.Değerli zamanınızı ayırıp ilgilendiğiniz,öneride bulunduğunuz,eleştirdiğiniz için ben ve arkadaşlarım sizlere teşekkürlerimizi borç biliriz.Tarık bey on numara bir fikir zaten bizde bir ara düşündük ama sanırım biraz aceleci davranıyoruz ve masraf yapmaktan kaçar hale geldik.Hepinizin bana ''bir demir parçasının maliyetinin ne kadar olabilir ki ?'' dediğinizi duyar gibiyim.Ama bana inanın geldisi gittisi yapılan telefon görüşmeleri ıvırlar zıvırlar.Anlatmak isteğim şey her adımın para olduğu bunun taban ayaklarına demir parçalar ile alakası yok.Demir parçalar alınıp koyulacak burda tarık beyle aynı kanıdayız.Ferhat bey kesinlikle güzel bir konuya değinmişsiniz.Benim fikrim tankı olabildiğince doğal tutmak.Yani canlıların doğadaki halleri ve durumları ne ise o şekilde barındırmak.Bir balığın tam 2 metre geriden size doğru yüzmesini seyretmek inanın bana tüm bu zevklerin en güzeli ya da dipteki kayaların içine yavruların saklanması.Bunun tam adını henüz bizde koyamıyoruz.Balık bu tankın bence en külfetli konusu.Tank bittikten sonra ne kadar paramız kalır ya da kalır mı ? bütçeye bakıp ona göre değerlendireceğiz.Ancak galiba içine konulacak balıkların hepsi yavru olup gelişimlerini yavaş yavaş tamamlayacaklar yetişkin boy balık alıp tanka eklemenin altından kalkabileceğimizi sanmıyorum.Murat bey erzincan uzak bir yer biliyorum ama bittikten sonra yolunuz istanbula düşerse mutlaka bekleriz.Bu yapı için gönlünüzden kopan herşey için Allah hepinizden tekrar razı olsun.İşte gelişmeler buyurun..
Maliyet hakkında bilgi vermeyi düşünüyor musunuz?
Parça parça yapmanız çok akılıca, hem maliyet acısından hemde sağlamlık acısından eminimki istediğniz gibi bi akvaryum olucak.
Bu sayfaya kadar olan yorumları ve sizin yazılarınızı baştan sona okudum. Zemin ile ilgili bir çok yorum yapılmış. Siz zaten başlarda yazmışsınız yer zemin katta ve altta herhangi bir yer yok, bizden zonra yer başlıyor diye ancak baştan sona okumayan arkadaşlar da hala zeminden dem vuruyorlar. Bir arkadaşımızın tavsiyesi mantıklı idi (ayakların altına demir plakalar koyma) onu uygularsanız iyi olur bence de.
Lütfen hiç bir şeye canınızı sıkmayın ve bu işi bitirin ki azmin neleri başarmaya yeteceğini inanan inanmayan herkez görsün. İmla kurallarını da fazla takmayın, siz zaten bu konuda dikkatli bir arkadaşımızsınız.
Selamlar...
Süper bir olay işte...
İçine koyacağınız balıklar konusunda fazla bir düşünce içinde olmanıza gerek yok bence... Sadece akvaryumunuz tamamen bittikten ve çayımız var isteyen görmek için can atan arkadaşlarımıza kapımız açıktır dediğinizde, herkes ev görmeye giderken alınan hediye gibi, elleri boş gelmeyecektir... Karınca kararınca sizin isteyebileceğiniz balık yavrularından hediye olarak getirecektir :)
Saygılar..