200 litre amerikan akvaryumum
En sonunda eskisinden büyük bir akvaryuma geçtim.İçinde 2 jaguar , 2 astronot, 2 tanede rainbow cichlid var .. Umarım beğenirsiniz.Şimdilik dış filtre yok ama inşallah en kısa zamanda olacak.Işıklandırma olarak 1 adet grolüx var.Bitkiler eski akvaryumumdan kalma.İç filtre 650l/h debili.taban olarak renkli taşları kullanmayacaktım.Ama midye kırığının içine karışmış bir daha da ayıramadım.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Sağolun.Bugün siyah karton alacağım.Ama renkli taşları çıkarbileceğimi sanmıyorum.Az değil ki bayağ varmış..Ve yakında ağaç kütükleri eklemeyi düşünüyorum.
[C]4,1,10135[/C] [B]3329,2[/B] [B]2829,3[/B]
İl: Ankara
[QUOTE=bjkbilo]Renkli taşlar kötü duruyor bence onlardan hemen kurtulun.Saygılar [/QUOTE]
Bende istiyorum.Ama nasıl yapacağım bilmiyorum.Sanırım tek çözüm üzerine biraz daha kum ekleyip renkli taşları kapatmak.Çünkü ayıklama ile olacak iş değil.
Öncelikle amerikan cichlidleri tercih ettiğiniz için sizi kutlarım.Jaguar konusuna gelince eğer tek tür besleyip guruplar içerisinden çift çıkarmak istiyorsanız bence bu yöntemi denemeyin tavsiye etmiyorum.Nedeni jaguar cichlid alfa erkeği kendisine rakip olacak bütün erkekleri öldüreceğinden hem balıklarınızı kaybedersiniz hemde bu sizi oldukça üzer.Size tavsiyem balığınızın biraz büyümesini bekleyip cinsiyeti anlaşılınca yanına eş koymanızdır.Bu arada eğer karma yapmak istiyorsanız jaguarlarla astronot ları birlikte bakabilirsiniz bu litrede ama belirli bir süre.Büyük hacimlere ulaşabilen balıklar olduğundan ilerde sorun teşkil edebilir sizin tankınızda.Bütün kafanıza soruları bizimle paylaşmaya devam ederseniz sevinirim..
Jaguarlarda ki cinsiyet ayrımını açıkcası bilmiyorum.Kaç cmden sonra belli oluyor ? Birde genel olarak amerikanların yumuşak su istediğini biliyorum.Ama bu dengeyi nasıl sağlayacağız.Mangrove kökleri ateş pahası.5 Ytllik mangrowelar var fakat avuç kadar.Bunun başka bir yolu yok mudur?
Bu arada tür tavsiyelerinizi hala bekliyorum.