200 Litre Sarı Prenses Akvaryumu
Malzemeler: Jebao 1200lt/sa Dış filtre , Resun 800lt/sa biyolojik filtre , Resun 7w UV , 200w ısıtıcı .
Akvaryum Bakımı: Haftada bir dip çekimi
Kullanılan Yemler: NewLife Spectrum Cichlid Formula ,NewLife Spectrum Discus Formula , Sera Flora , Sera Granugreen .
Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar: Yok , hiç kullanmadım.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Emre Bey öncelilkle akvaryumunuz çok güzel. Bence siz bu şartları sağladıktan sonra çok rahat yavru alırsınız. Akvaryum ve yemler çok güzel. Dişi erkek oranından da eminseniz çok rahat yavru alabilirsiniz. Bol bol hemde.
Fotoğraf makinam olmadığı için resimleri cep telefonuyla çekmek zorunda kalıyorum , kalitesiz oluyorlar özür dilerim , önden görünüm de ekledim , kayalar büyük değil aslında , çok taş koyma olayına gelince , ne kadar koyarsam o kadar iyi olduğunu gördüm sarı prensesler için , böyle rahat ettiklerini düşünüyorum.
Yorumlar için teşekkür ederim.
Saygılar,
Bir yerde haklısınız Faruk Bey , fakat ben taşları azaltsam da bu balıkların (özellikle sarı prenseslerin) çok fazla yüzdüklerini görmedim . En azından 10cm boya gelene kadar nerede kaya varsa orada saklanmayı tercih ediyorlar , kayaları az tuttuğum zaman ise kimilerinin ısıtıcının altına veya iç filtrenin yanına saklanmaya çalıştığını gözlemledim . Bence şu çok bariz ki kayalar bu balıkların stresini azaltıyor .
O kayaları o şekilde üst üste dizmem yaklaşık 1 saatimi aldı , balık eklemeden önce de bir kaç kere en iyi şekli bulana kadar yerlerini değiştirdim , aralarda çok fazla boşluklar olduğunu söylemiştim , bundaki amacım su sirkülasyonu yaratmaktı , nitrat ise bir yere birikip kalan bir şey değildir , tankın taban kısmında yoğunlaşır ve dip çekimi yaptığınız zaman sadece aparatı tuttuğunuz yerdeki nitratı çekmezsiniz .
Bir kaç ay sonra zaten balıklar iyice boylanınca kayaları azaltacağım ve yüzme alanı açacağım fakat şu aralar en iyisinin bol bol saklanma alanı olduğunu düşünüyorum.
Yorumlarınıza teşekkür ederim.